Cena platna za tende

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Nujno bi rabla ceno po kvadratnem metru platna za tende. Sem iskala po netu, pa so cene samo za celotno tendo.. Je delal to kdo pred kratkim pa ma mogoče na računu vsako zadevo posebaj?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Ker je tema stara šest let jo malo obnavljam.
Kako se ta blago najbolje opere. Danes sem pral s šlaufom in toplo vodo, s krtačo in namenskim čistilom za tende http://www.mellerud.de/shop/vm-textil-reiniger-1-0-l.html
pa je zadeva še vedno precej umazana, predvsem od plesni. Očitno je nekoč prejšnji lastnik mokro tendo zložil, ali pa da zložena tenda ni dovolj pod streho.
Probal bom sicer še s štrajfiksom ampak dvomim da bom s tistim dobil zadevo ven.
Namreč spodnji del (zavesco) sem snel in jo vrgel v pralni stroj na 60. pa je še vedno zelena in siva od plesni

Sedaj pa razmišljam o nabavi novega blaga.
v induplati je od 12 evrov naprej za 1,2 metra širine. Nekaj sem že brskal po ebayu in aliekspresu pa nisem našel nič pametnega. Še najhitreje bi bila nova tenda iz bau saj stane pri 4x2,5m 170 evrov.
Če pa kupim blago pa ga rabim 10m1, kar znese najmanj 120 evrov, potem pa šivanje tudine bo zastonj, čeprav bi zadevo doma sešili (zaključne trakove bi morali kupiti)

Imate kak nasvet?

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
Poskusi prvo še z alkoholnim kisom in sodo bikarbono, če bo kej haska ... Sem že spravla tud plesen stran s tem, ampak mogoče je odvisno tud od tega, kolk časa nazaj se je plesen pojavila ..

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Bolj ko boste drgnl bolj bo tenda vodnopropustna...ker so inpregnirane!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
Poskusi prvo še z alkoholnim kisom in sodo bikarbono, če bo kej haska ... Sem že spravla tud plesen stran s tem, ampak mogoče je odvisno tud od tega, kolk časa nazaj se je plesen pojavila ..
Plesen je že nekaj let... Kis pa bikarbona skupaj ni ne potegne. A ni bikarbona bazična? Hmmm? Probam lahko, imam doma oboje, varekino bom pa še nabavil.
Nekje imam še liter triklora. Naj bi bil namenjen za čiščenje blaga. Kaj če probam na nekem vogalu?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Evo probal z bikarbono in triklorom -neuspešno. Varekine nisem imel pri roki, pa tudi bojim se da bi se razbarvala.....
Sem pa najprej na zavesici (položil na asfalt) probal z wapom. Ker sem je nekaj odstranilo, (ne pa popolnoma), sem snel še platno, dal zašiti šive ki so spustili, potem pa še plahto z obeh strani opral z wapom. Na koncu sem jo še zasukal (zgornji konec dol in spodnjega gor in obesil nazaj. Sicer se bere kot bi gate okoli obrnil, ampak....naj še druga polovica obledi..... Upam da zaključen projekt za nekaj let, bom pa vsako jesen jo opral preden bo šla v zimsko spanje. Sem pa že lani ji privoščil strehco. Sicer ne čisto po željah, ampak ne moči je več ko je zaprta, razen če močno po vetru nese dež

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ker sem imel podobno težavo s 'tendo' na barki, morda ni odveč podatek (nasvet za drugo leto), da sem takrat naredil napako in 'tendo' spravil ko je bila še nekoliko vlažna.
Torej je tvoje predvidevanje očitno točno - prejšnji lastnik je zlagal vlažno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Ja, najbrž da res, poleg tega sumim da je bila do slabe polovice precej odprta (obledeno platno), pa nikoli deležna konkretnega čiščenja / vzdrževanja. Potem pa še premalo napušča strehe takrat ko je zvita in se pospešeno dela škoda na njej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Bolj ko boste drgnl bolj bo tenda vodnopropustna...ker so inpregnirane!
V nedeljo sem nalašč pustil odprto ob dežju, in ni nič skoznjo priteklo. Je pa res da sem blago sedaj zasukal in je zdrgnjeno blago sedaj ob fasadi in manj na udaru dežja. Bom pa jutri kupil impregnacijo in jo namažem.