cena diamantnega vrtanja, preboj za dimnisko cev

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
... in sicer ljubljana, fi 12 cm ...

kaksna je trenutna cena?

hvala za info ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
čak mal, to vrtanje stane prej zgoraj omenjenih 75-100€?
In kolk stane en tale "sveder"

igi

Guru
13. okt 2007
5.644
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Eh kje... Cena za zgoraj je diamantno vrtanje, ki vključuje vodno hlajenje in lahko narediš luknju skozi železobeton. Tole s tem svedrom iz filma je za opeko...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Takole mašino mamo mi na firmi, sveder pa 110mm, če je dovolj bi se mogoče kej zmenla
smile-1.gif

Čez kako debelino je treba vrtat? Pa kam, v steno, strop, tla? Mogoče kaka slika?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Takole mašino mamo mi na firmi, sveder pa 110mm, če je dovolj bi se mogoče kej zmenla
smile-1.gif

Čez kako debelino je treba vrtat? Pa kam, v steno, strop, tla? Mogoče kaka slika?

stena, poln cegu + tuljava. vse skupaj 10 min dela skupaj z pivom ...

sem se mislil zadeve ze lotit z vrtanjem (luknjica pri luknjici) ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Eh kje... Cena za zgoraj je diamantno vrtanje, ki vključuje vodno hlajenje in lahko narediš luknju skozi železobeton. Tole s tem svedrom iz filma je za opeko...

pri meni je v glavnem opeka ... zame bi bilo to povsem dovolj ...

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Sem na ebayu pred casom videl taksne poceni svedre. A je to za kaksno rabo?
Jst mam bolj problem, ker imam v steni vec dimnikov (tudi od sosedov), luknja, ki je bila v moj dimnik, je pa zazidana. :-( Priblizno vem, kje bi moral vrtati, ampak ne povsem natancno.

igi

Guru
13. okt 2007
5.644
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

ma če je opeka, in ni predebela stena, si lahko hitro gotov z navadno mašino.... pač navrtaš nekaj lukenj in mal poštemaš. Diamantno vrtanje ima kar nekaj pred priprav, preden lahko začneš, pa še voda je zraven
frown-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

ma če je opeka, in ni predebela stena, si lahko hitro gotov z navadno mašino.... pač navrtaš nekaj lukenj in mal poštemaš. Diamantno vrtanje ima kar nekaj pred priprav, preden lahko začneš, pa še voda je zraven
frown-1.gif

saj na koncu se bom res sel luknjica pri luknjici ...

kako pa se rece vrtanju? https://www.youtube.com/watch?v=kC-Y4zZ9ttg&feature=related

tu ni nobene vode ...

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik igi pravi:
... Diamantno vrtanje ima kar nekaj pred priprav, preden lahko začneš, pa še voda je zraven
frown-1.gif

Ah, največji problem je transport mašinerije. Pred vrtanjem je treba vpeti podstavek v podlago (luknja in vložek) in to je to. Vode pa ni veliko in se jo lahko sproti odsesava. Pri meni je pri vsaki luknji čez strop priteklo manj kot dva deci vode. Še največ kompliciranja sem imel s točnim določanjem mesta vrtine (najprej so zvrtali luknjo z navadnim svedrom) in postavljanjem zaščite za lovljenje svinjarije. Blatna voda v kombinaciji z vrtečo se krono lahko naredi lepe freske.
grin1.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

... saj na koncu se bom res sel luknjica pri luknjici ...

Ma ja, ne kompliciraj. Tako, kot je igi napisal - navrtaj par lukenj z malo večjim svedrom in ostalo poštemaj. Tisto luknjo boš že potem obdelal, da bo lepo izgledala. Sam sem tako naredil vse preboje skozi opečne stene. Vrtanje sem naročil samo za AB ploščo, ker je bilo precej lukenj in bi se na katerikoli drug način preveč matral.