Cena barvanja avtomobila

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Jaz sem dal pred parimi mesci popravit rjo + barvanje polovice avta(srebrna barva-glej garažo), pa mi je stric ličar za delo računal 170€ , s tem da je moral še nekaj pošvasat in vse skitat. Res pa je, da je to delal kr v garaži. Pa da nebo kdo mislo, da delo ni kvalitetno opravil. Jaz kot laik na avtu ne opazim kje je bilo popravljeno.
cheer.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
da si izposodim temo:
nekaj sem butnil megana zadaj, zdaj so vrata od prtljažnika malo vdrta in opraskana. katerega kleparja in ličarja iz LJ (ali bližnje okolice) priporočate, da bi mi kvalitetno opravil? trenutno imam ponudbo od kleparja blizu moje službe za slabih 300 EUR

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik Scarface pravi:
Ne,kovač ti ga bo!
bonk.gif

Popolnoma obnovil kadeta kupe,l.76 za 1500e...v nulo!...brez računa.

Ti ga je sam razstavil da ni ostalo nič na avtu in ga sam ponovno sestavu z vsemi stvarmi tko da je delal pa še pofarbal za 1500? Si mu ga še pofafal pol?

bushi

Pripravnik
12. avg 2007
381
0
16
Obišči stran
Kolko pa kaj pride če daš nekomu avto da ti ga res pol zrihta tipi topi. Recimo cist na novo vse, barvanje, švasanje...
Imel bi opel Ascono A letnik 71

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Odvisno od stanja pa kaj zares hočeš. Jaz mislim da če daš delat nekomu, ki se s temu ukvarja bi rekel 8-10k.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
glej ti si navajen na cene iz Lj in tm je mal drgač. Kot pravm, jst pa je sam 30km iz Lj sem(oz.zavarovalnica) dal za ličanje celega v drugo barvo nekaj malega čez 2000 €. Od tega da men ni bilo treba delat nič. Razstavil vse sam.

Sodelovc glih dons govoril za kolega iz BK, ki je dal štrihat golfa1 in me je majstr dol poštrihal cel avto za 1.5k €. Komplet štrihanje.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Je dal dol, podvozje, vn motor, fedre dol, skratka vse?

Tkole ga je zgulu pa nazaj potem sestavil?
sucp_0604_09z+camaro_car_body_and_replacement_parts+camaro_car_body.jpg

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18

Avtorju teme. Za takšno barvanje kot ga imaš v mislih, ne rabiš avto razstaviti na prafaktorje. Odmontira se luči, letvice, zaščiti okna, šipe in vse ostalo kar se še mora. Praviš da ni veliko rjav. Če boš delal izven Lj, malo pojamru da boš dobil kakšen popust in se probal zmenit brez računa, računaj nekje 2k€.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
djpiky to je šlamparija. če se spraviš obnove potem se dela v nulo ne pa neki na pol...

Dejte mi mal na ZS tele vaše mojstre poslat. Mu zrihtam velik dela lahko....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Ah kaj komplicirate, oldtimerje se barva tako kot so bili barvani včasih. 5 let in mora začet povsod rjavet, to je pravi oldtimer.

Pobarvaš ga lahko pa tudi sam, kompresor, brusilni papir, kit, barvo in veselo na delo. Če pa hočete 2x pocinkano karoserijo, dvojno biserno barvo, crom zaključke je pa to totalno preseravanje in ne restavratorstvo!
stupid-1.gif

Ontopic: Kolega je 2CVja špricnil za okoli 500EUR, lokacija nek ličar nekje v rovtah. Kjer je bila kriza se je zbrusila osnovna barva, nanesel kit in zaščita, drugje je šlo pa kar čez staro barvo. po vseh "šlamaprijah" je še vedno eden lepših spačkov naokoli. Po 4letih malce že cvetijo pragovi in blatniki ampak dve leti zagotovo še ne bo sile. Potem postopek ponoviš .. koneckoncev imaš z oldtimerjem full time job, ko ga ne voziš ga popravljaš in obratno!
zmaga.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ah kaj komplicirate, oldtimerje se barva tako kot so bili barvani včasih. 5 let in mora začet povsod rjavet, to je pravi oldtimer.
Tako nekako. S tem da ga ne voziš čez zimo, se izogibaš dežju, ga imaš garažiranega na suhem, pa ti zdrži 15 let.
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Tako nekako. S tem da ga ne voziš čez zimo, se izogibaš dežju, ga imaš garažiranega na suhem, pa ti zdrži 15 let.
zmaga.gif

Ja, predpostavka glede rje je da z vozilom delaš več kot 5k km letno. Če ga imaš samo za lepe nedelje in zelo paziš, potem bi raje razmislil da ga imaš v dnevni sobi namesto šanka!
grin1.gif