Čemu le "dan brez avtomobila"?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Najbolj da nardijo vlak, ki bo peljal direkt od tvoje bajte, do tvoje službe.

Možne rešitve, ki bodo realizirane hitreje kot 'dober' javni prevoz:
1. najdeš si službo bližje domu
2. preseliš se bližje službi

Itak pa dobivaš plačane potne stroške tko da ja,.. plačan si da tole prenašaš. :p

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
enako, namesto 25 minut z avtom max, bi z javnim prevozom, čakanjem in peš hondo vse skupaj porabil ene 3 ure... hm, ni neke računice, potem pa še domov..ja fak no.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj se ne pritožujem jaz. Meni je čisto ok. Napisal sem, kako zelo v nekem organu je lahko javni prevoz v primerjavi z avti. Trapasto se mi zdi, da uporabljajo tako butaste prijeme, kot je dan brez avtomobila, da bi nas spravili na javni prevoz
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Moj nečak se vozi iz Trbovelj v Lj in ima enake težave vendar mu ne preostane drugega kot vlak, ker nima svojega parkirišča.
Problem pa nastane, če rabiš avto po službi, takrat moram biti že eno uro pred službo v nizkem štartu in čakati, da se sprosti kakšno mesto. Mene vožnja v LJ ter iskanje parkirišča požre več živcev kot cel šiht.
frown-1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Kolega predlaga Dan brez peščev. Da bi se lahko saj enkrat vozil po pločnikih brez začudenja
evil.gif
Kolega je pravi šaljivec.

Z biciklom lahko to počne vsak dan.

jello

Guru
22. sep 2008
10.166
3.882
113
Najprej (kaki 2 leti bo od tega) so pospravili vsa stojala, nosilce, korita in kar je še takega kamor se je dalo kolesa priklenit, naslonit, zataknit. Zdaj so začeli lisičit mopede,...nekako v stilu kar nima štirih koles nima v mestu kaj iskat. In isti bi se šli zdaj dneve brez avtomobila.

Isti norci so se najbrž spomnili risat kolesarske steze kar na pločnikih.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
javni prevoz je pri nas res na ravni afrike, da bi pa se kaj premikalo na boljše, pa ni nobenih znakov. sploh železnice so kriminal. Glede na to da se vsak dan pol slovenije seli v lj in nazaj, si predstavljate koliko manj prometa bi bilo, če bi vsa ljubljanska spalna naselja (logatec, vrhnika, vse gor do kranja, dol do nm, desno do celja) dobro povezal z cugom z lj in v lj uredil javni prevoz v nulo? ac bi samevale

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Javni promet je za en k***c pri nas. Najprej bi ga mogli narest zanimivega za ljudi, pol pa s takimi akcijami ven hodit. Sledi moj primer :p
Ceprov sem se okroglo leto vsak dan peljal v sluzbo z vlakom, se v bliznji prihodnosti ne mislm vec, predvsem zaradi naslednjih stvari:
- Vlak je drag ko svina. Na razdalji ca 55 km v eno smer cenovno pridem priblizno isto skozi z avtom, ki mi kuri ca 10 l /100 km (tudi z ultimaxom -.-).
- Majo debilen vozni red. Ko se vracam domov, imam vlak 15.40, naslednji pa 17.40 (EC vlak) oz. 18.15 (potniski)??? Obicajno delam glih do ene 16.00...kaj nej pol 2 uri delam??
- Zgleda da imajo starejsi vlaki (s katerimi sem se ponavadi moral peljati) samo ON/OFF gumb za gretje. Posledicno je pozimi v vlaku 100°C in sem lahko v njem nag, ali pa -30°C.
- Ponavadi sem se peljal s povratno vozovnico. Parkrat se je zgodilo, da sem dobil prevoz domov (znanec, druzina,...), zato sem seveda zelel dobiti nazaj polovicni znesek vozovnice. Ceprov mi morajo na razdalji > 50 km povrniti denar za neizkorisceno karto, sem se vedno mogel skregati za denar (na koncni posatji so me napotili na zacetno in obratno). Sicer ni slo za velik znesek, ampak princip.
- dostikrat se je blo treba guzvat na vlaku oz. celo stat (1h-se mi ne da)

Ker se itak vozim v obratni smeri kot vecina (zjutraj iz ljubljane in popoldne nazaj), sploh ne razmisljam vec o javnem prevozu, vsaj dokler ga ne postimajo!

Kar pa se tice LPP. Mislim da se nekaj premika v pravi smeri. Urbana dejansko je kul in z njeno uvedbo se zgledujejo na druge evropske drzave. Plus z njo bo mozno placevati parkirnino in take stvari. Res mi je vsec, da ko enkrat placas, se s tem placilom okoli vozis 90 min. Pohvalno. Ampak LPP ne bo mogel vsega narediti sam...vecinski problem nastane ze zunaj ljubljane (pa potem tudi v njej zaradi pomanjkanja parkirisc in organizacije nasploh).

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...
tudi sam sem iz LJ, in do službe imam z avtom max. 7-10min. Z busom imam 5min do postaje, potem 1x presedat na bavarcu in v drugo smer, in potem še 5min do službe. Sem računal da bi z busom porabil glede na to da zjutraj vsi rinejo v center, popoldan pa iz centra, najmanj 1.30-2h v službo in nazaj na dan tako da......ma ni šans in ni računice. Če bi bil potniški promet poštiman potem bi bilo pa drugače.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
nečeloma nekje 30-35min za prihod v službo bi bilo sprejemljivo zame... (proti zdajšnjim 10min). vendar da bi to dosegli bo pa jankoviæ & co morali kar konkretno u roke plunt...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Točno tako...hitre povezave bi se morale urediti do LJ. Če bi imel iz Vrhnike hiter vlak ali bus do Lj, potem bi to z veseljem uporabljal. Ne pa da bus v konici rabi tudi slabo uro. Samo kaj ko naši vrli župani tega ne pogruntajo.Jankoviæ & Co. je pa tako zgodba zase.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ksz.
ki vas moti javni prevoz se lahko preselite v stanovanja (na kakšnih 40m2) v LJ in jih drago preplačate
evil.gif

pa še za na prevoz na delo ne boste več dobili plačano
cool-1.gif

samo potem se bodo spet podražila stanovanja
bonk.gif

eni so preveč navajeni, da parkirajo pred trgovino direkt pred vhodom
rolleyes-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Motijo trapasta prisilna sredstva, ki naj bi nas prepričala v vožnjo z javnim prevozom. Kot vidiš, večina še vedno raje ždi v zastoju v svojem klimatiziranem avtu, brez vonja ljudi, ki ne poznajo deodoranta, v tišini ali s priljubljeno glasbo. Sede.

BTW: se še komu zdi poimenovanje "teden mobilnosti" nadvse sarkastično? Ker so dosegli čisto vse samo mobilnosti ne.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz...

Glede javnega potniškega prometa, sploh po mestih bi si lahko vzeli za vzor Budimpešto. Ni da ni. Tramvaji, 3x3 linije podzemne, trole, busi..
Ampak pol izmed naštetih stvari se v LJ itak ne bi splačalo, kakšna podzemna naprimer, ker je LJ itak malo večje selo..