Celovški Dvori

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Bloki do 63 pa se kako leto after so ze slabi ze zaradi potresa, ce ze zaradi drugega ne.
Edit;vidim da ste na tej strani ze vse obrazlozili. Potres v skopju je konkretno spremenil protipotresne zahteve. Kdaj so jih zacel striktno uveljavljat pa ne vem. Najbrz se danes v marsikaterem "tajkunskem" bloku manjkajo kaksne pomemben palice, stremena, ali pa niso na pravem mestu.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Potem pa pogledaš Situlo, kjer že med gradnjo spodnjih nadstropij ugotovijo, da beton ne bo zdržal. Sploh pa je fino da je to neposredno zraven glavne železniške postaje.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Kako je s kvaliteto gradnje v zgodnjih 2000ih, ko še ni bilo takega buma gradnje za skriti dobiček na Cipru? Kakšne so vaše izkušnje? Sedanje tajkunske novogradnje so krneki, seveda po 3k+ na kvadratni meter...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Potem pa pogledaš Situlo, kjer že med gradnjo spodnjih nadstropij ugotovijo, da beton ne bo zdržal.
Kdo je to ugotovil?
Kar se potresne varnosti tiče, danes ni nikakršnih težav, včasih se mi zdi, da se precej pretirava.

Kvaliteta gradnje ni samo protipotresna varnost, ampak čisto praktične stvari, torej kvaliteta polaganja hidro in termo izolacije, kvaliteta polaganja inštalacij, podov, vrat in oken. Ter tudi sami tlorisi. Ravno tukaj se je najbolje gradilo med '75 in '85 (to govorim prevsem iz izkušenj tako pripovedovanj stanovalcev kot iz izkušenj starejših inženirjev). Do prve polovice 70ih pa je bila gradnja še precej na horuk, prav tako so se pogosto uporabljali votli montažni stropovi (krasna stvar za prenos zvoka po celem bloku). Tam v 90ih je bilo razpust in šparanje, potem pa itak veste, čimhitrejša gradnja (od temeljev do rezanja vrvice v 18-24 mesecih) z nemogočimi tlorisi. Saj se najde kvaliteta, ampak jo moraš kar iskati. Odmevnih problemov je kolikor hočeš.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Kako je s kvaliteto gradnje v zgodnjih 2000ih, ko še ni bilo takega buma gradnje za skriti dobiček na Cipru? Kakšne so vaše izkušnje? Sedanje tajkunske novogradnje so krneki, seveda po 3k+ na kvadratni meter...

Verjetno kakor kje. Prava katastrofa se je šele dobro začenjala.

Sem najemnik v "manjšem" bloku (5 vhodov, 5 nadstopij), ki se je gradil leta 2000, in je reč presenetljivo kvalitetna - stene med stanovanji so betonske (knauf je med zaprtimi balkoni in kopalnicami) in hrupa sosedov se ne sliši. (To pomeni, da ne otroka ki se joka na ves glas ne slišiš, dokler ne stopiš ne zapreš vrat stanovanja in stopiš na hodnik). Skratka, vse okej.*

*Aja, razen briljantne napeljave toplovoda, ogrevanja in elektrike (ki je v plastičnih ceveh, kot je zdaj moderno), ki je vsa skrita v podih, kar imajo pozimi faraonke za popizdit rade... (In jih kdaj, na dober dan, fentam toliko, da se mi že zasmilijo.
rolleyes-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Uff, da ne govorim in povem svojih zgodb
smile-1.gif
. Vzamem v najem precej luksuzno opremljeno stanovanje na Štihovi v Ljubljani. Mašina, kakšna kvalitetna roba, vse se sveti, ko sem dal pa HIFI ozvočenje na plazmi samo malo na glas (ob štirih popoldne), pa res nisem pretiraval, prisežem, je prišel pa sosed pozvonit, da se njegov mulc učit ne more, ker moj film sliši :].

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Faraonke imam na zalost tudi jaz v kumunisticnem bloku. Na mizi jih sicer nimam, se pa najdejo marsikje drugje. Zadnjic so v cca 2 tednih naredili konkretno gnezdo v zaprtem paketu plenic.
Samo mislim da faraonke niso stalne prebivalke zaradi nacina gradnje, ampak bolj zaradi nacina zivljenja(izjemno visoka stalna T v stavbi). Bloku v mrazu za en teden vzemi gretje, bodo najbrz tudi faraonke sle(drugam ce bodo imele sanse, ali pa v vecna lovisca).

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Evo, stanovanja v Celovških dvorih so znova naprodaj. Cena objavljena na strani je zgolj informativna. V nezavezojoči ponudbi sam ponudiš ceno, katero si pripravljen plačati, potem pa stečajni odloči.

www.celovskidvori.eu

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ksz....mi smo bili na obisku v enem izmed teh stanovanj (cca. 90 kvadratov) - meni osebno se zadeva dopade, je pa res da so kvadrature rpostorv malo smešno razporejene - kot je že nekdo omenjal - hodnik ultra velik, otroška sobica pa komaj za posteljo in pisalno mizo.

Zdaj samo stanovništvo blokov pa
wink-1.gif
stvar debate.