Čeferin na vrhu UEFA

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ne nabijaj. Še sam Čeferin je izjavil, da mu je vse skupaj omogočila trenutna situacija v nogometu s korupcijskimi aferami, in zaradi tega želja po spremembi načina delovanja. Da v normalnih razmerah nekdo iz majhne nogometno nepomembne države ne bi imel šans.
Torej je treba biti iz države, kjer je korupcija nacionalni šport!
Kontinuiteta zagotovljena!!
Benti, dobr, da ne gledam fuzbala!

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.708
1.059
113
Tu se pa strinjam, bolj ko beres te umotvore in zraven vsaj malo gruntas, manj ti je jasno...

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Mah.... rada bi slišala tvojo angleščino.
Čeferin vsaj plonk ceglca ni imel.
Sicer pa še nisem slišala starejšo generacijo, rojeni po 2. sv. vojni, pa do nekje leta 85 da bi govorili brez trdega slovanskega naglasa.

Ne vem no, če je bil/je življenski cilj ljudi, rojenih1950 -1965 govoriti angleško kot Londončani, govoriti francosko kot Parižani in govoriti nemško kot Dunajčani...

Jaz sem recimo bolj ponosen, če mi na fiš pikniku na Lošinju, kjer sem bil edini Janez, šele po eni uri ugotovijo, da nisem "njihov"... Ker sem zajebal naglas ene bolj redke besede...

Glede Čefota pa: govoril sem z nekom, ki ga osebno dobro pozna. Vsa potovanja, lobiranja in ostala sranja v kampanji si je financiral sam. Niti slučajno ni hotel slišati za kakšno pomoč, donacijo.
Seveda pa mož ni revež... Kot tudi niso nasploh odvetniki reveži...
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Aha, ti na pamet veš kdo je bil na čelu UEFE (in iz katere države) 16 let preden je prišel Platini? Jst recimo ne, sem pogladal na wiki in prvič slišim zanj!

Platinija recimo pozna določe sfera ljudi ker je bil prej pomemben nogometaš, zato in samo zato, drugače bi bil samo (še) en funkcionar za katerega noben ne ve kaj tam dela!
rolleyes-1.gif

Glede posla, posel je ekonomsko gledano ustvarjanje dodane vrednosti. Nogomet ne ustvara nobene dodatne vrednosti samo obrača (pere) denar. Torej na eni strani imaš input sponzorjev (firme ki namesto v razvoj vlagajo v sponzorstvo), dohodkov iz medijski pravic, vstopnic, denar iz krovnih državnih nogometnih zvez (namesto drugamv proračun) ... in na drugi strani output ki gre (načeloma) v klube, in to v tiste klube ki so v bogatih nogometno uspešnih državah (po domače dobivajo denar eni in isti, pačujejo pa vsi). UEFA direktno ni zgradila nobenega stadiona (to recimo bi bila dodana vrednost), ni dala plače nobenemu nogometašu ipd. ... samo sedi na kupu denarja in ga obrača.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
To je nekaj takega za slovence kot če bi Rode postal papež, pametni manjšini dol visi in na njih vpliva natanko 0 ... in ravno toliko je tudi koristi od tega.

Je pa Čefurin lepo poskrbel za svojo rit, že funkcionar Kocijančič je ves čas svojega fuk-cionarstva imel večjo plačo kot (vsi) predsedniki naših državnih organov skupaj, legalno prijavljenih daril še 1x toliko, koliko je nelegalno pospravil pa noben ne ve.

Torej športni funkcionar je nekaj takega kot visok verski predstavnik, torej tisti ki ve da je edini bog v obliki prečrtanega Sja ali pa Eja, verniki pa so zato da nosijo darove!

Ajd sedaj pa udrte kavčarski športniki po meni!
grin1.gif

Njega za tisto plačo bolj boli lulček a veš, ima denarja vrh glave zadost in lepo donosno firmo 200 m od doma, tko da zgolj zarad plače verjemi, da nebi šel nikamor. Ni to Kocjančič, k je rabil keš, ta ga že ima. Za vse ostalo pa glej, kakor veš, je pa nogomet pomembnejša stvar od papeža.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ti ne razumeš mentalitete funkcionarjev ... oni niso tam zaradi tega ker bi rabili plačo ali dododaten denar. Oni so tam ker se radi svaljkajo v družbi sebi podobnih. Sicer me ne briga zakaj je Čeferin tam, dejstvo pa je:
a. da njemu to finančno in ugledno koristi
b. povprečnemu slovencu in sloveniji to nič ne koristi

Tako da vso navdušenje je čisto brezveze. Če bo povprečnega gledalca slovenske 1. lige sedaj to tako zelo razveselili da bo skupaj s svojimi 500 kolegi bolj navijal pa ok, naj imajo svoje veselje. Mene ne ker me tudi ne gledat 22 igralcev kako prešvicani 90min tekajo za okroglim usnjem mi ni ravnoi 1. stvar na svetu, v bistvu mi je nekje pri koncu zadev za katere se splača tratit čas.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Ne nabijaj. Še sam Čeferin je izjavil, da mu je vse skupaj omogočila trenutna situacija v nogometu s korupcijskimi aferami, in zaradi tega želja po spremembi načina delovanja. Da v normalnih razmerah nekdo iz majhne nogometno nepomembne države ne bi imel šans.
Točno tako.
467716-post_slo.gif

Fuzbal je "več posel, kot pa šport.". Vse je že tako skorumpirano, prepleteno....... da ima verjetno vsak "željen" kandinat neke strani že tolko masla na glavi, da kar peče.
Je pa dobro, da so se vsaj odločil za tretjo stran. Če bi se le še politiki tako....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
Citat:
Aha, ti na pamet veš kdo je bil na čelu UEFE (in iz katere države) 16 let preden je prišel Platini? Jst recimo ne, sem pogladal na wiki in prvič slišim zanj!

Platinija recimo pozna določe sfera ljudi ker je bil prej pomemben nogometaš, zato in samo zato, drugače bi bil samo (še) en funkcionar za katerega noben ne ve kaj tam dela!
rolleyes-1.gif

Glede posla, posel je ekonomsko gledano ustvarjanje dodane vrednosti. Nogomet ne ustvara nobene dodatne vrednosti samo obrača (pere) denar. Torej na eni strani imaš input sponzorjev (firme ki namesto v razvoj vlagajo v sponzorstvo), dohodkov iz medijski pravic, vstopnic, denar iz krovnih državnih nogometnih zvez (namesto drugamv proračun) ... in na drugi strani output ki gre (načeloma) v klube, in to v tiste klube ki so v bogatih nogometno uspešnih državah (po domače dobivajo denar eni in isti, pačujejo pa vsi). UEFA direktno ni zgradila nobenega stadiona (to recimo bi bila dodana vrednost), ni dala plače nobenemu nogometašu ipd. ... samo sedi na kupu denarja in ga obrača.

tvoji posti so res ... osnova za kake ekonomske učbenike.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Aha, ti na pamet veš kdo je bil na čelu UEFE (in iz katere države) 16 let preden je prišel Platini? Jst recimo ne, sem pogladal na wiki in prvič slišim zanj!
Nisem referenca, ker še nogometašev ne poznam. Del ljudi na svetu to ve. Kaj točno pa bi bilo po tvojem ključno za prepoznavnost naše države? A obstaja nekaj, kar bi zanimalo vse ljudi?
Čeferin zanima del populacije, ki živi na tem planetu. In na ta način lahko poveča prepoznavnost naše države.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Ti ne razumeš mentalitete funkcionarjev ... oni niso tam zaradi tega ker bi rabili plačo ali dododaten denar. Oni so tam ker se radi svaljkajo v družbi sebi podobnih. Sicer me ne briga zakaj je Čeferin tam, dejstvo pa je:

Če te Čeferinov razlog ne briga, zakaj pol komentiraš o skrbi za lastno rit. Za njegovo rit je blo že prej precej dobro poskrbljeno tako da to ni razlog. Zakaj se je vrgel v to, ve on sam, prestiž in denar pač nista njegova razloga, ker tist ki je imel kdaj opravka z njim ve, da mu prestiž in ugled v smislu metanja ven ne pomenita kaj dosti. Tko da njegova mentaliteta ni klasična funkcionarska, ravno zato je toliko večji fenomen, da je bil sploh izvoljen.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ljudje v osnovi niso pomembni za promocijo države, sploh če delajo v sferi kje nacionalnost ni pomembna. Primer je recimo da bo vsak vedel iz katere države je nek nogometaš (ker ga vidiš v reprezentanci), medtem ko bi na vprašnje ali je škot Mel Gibson ali Sean Connery pol sveta odgvorilo narobe!
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:

Če te Čeferinov razlog ne briga, zakaj pol komentiraš o skrbi za lastno rit. Za njegovo rit je blo že prej precej dobro poskrbljeno tako da to ni razlog. Zakaj se je vrgel v to, ve on sam, prestiž in denar pač nista njegova razloga, ker tist ki je imel kdaj opravka z njim ve, da mu prestiž in ugled v smislu metanja ven ne pomenita kaj dosti. Tko da njegova mentaliteta ni klasična funkcionarska, ravno zato je toliko večji fenomen, da je bil sploh izvoljen.

Zato ker je to dejstvo? A misliš da s svojo odvetniško kariero zasluži za nek mednarodno visok standard?

A ima čeferin jahto? Svoj otok v karibih? Nima! Torej mogoče ga bo imel oz. mogoče ga hoče imet. Njegova stvar, samo dejstvo je da bo dobil "ohoho" denarja poa še par svojih kolegov bo obdaril z delom v "pisarni".

Ampak to je čisto sekudnarno v tej temi, jst samo komentiram da koristi od njega ne bo nobene (ker je tudi ne sme biti), ne za naš borni nogomet ne drugače.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Če ti verjameš, da je želja po jahti razlog, da se je vrgel v to kar verjemi.

Koristi pa mogoče ti ne vidiš.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Ljudje v osnovi niso pomembni za promocijo države, sploh če delajo v sferi kje nacionalnost ni pomembna. Primer je recimo da bo vsak vedel iz katere države je nek nogometaš (ker ga vidiš v reprezentanci), medtem ko bi na vprašnje ali je škot Mel Gibson ali Sean Connery pol sveta odgvorilo narobe!
V osnovi pa je dobro, da ima Utiševalec odgovor na prav vsako vprašanje in da samo on ve, kako cel svet razmišlja.
Kaj točno pa potem definira državo navzven, če to niso ljudje? Ali so to mogoče rastline, živali? Kaj le?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Citat:
Torej je treba biti iz države, kjer je korupcija nacionalni šport!
Kontinuiteta zagotovljena!!
Benti, dobr, da ne gledam fuzbala!

Ocitno se pocuti kot doma, da mu je trenutna situacija uspela zgolj zaradi prepletenosti nogometa s koruptivnimi posli. V bistvu je priznal, da je pravi slovenc in mu slednje ni tuje. Vse ostalo je collateral damage. In ostali ste ponosni?
hysterical-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
POmoje si pa vseeno zasluži svojo temo. To ni kr ena funkcija...
kocjančič je tudi na vrhu MOK-a kar ni kar tako... pa niti izvoljen ni bil
evil.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Ampak to je čisto sekudnarno v tej temi, jst samo komentiram da koristi od njega ne bo nobene (ker je tudi ne sme biti), ne za naš borni nogomet ne drugače.

Je kakšna korist, da je Obama predsednik ZDA? Imam zato mogoče 0,5 evra višjo penzijo? Nimam.
Torej je po tvoje brezveze, da je kdorkoli na kakršnikoli funkciji...
Potem je popolnoma brez veze tudi zakonodaja in vse s tem povezano.

Te imam resno na sumu, da se boš ubil, da razmišljaš o samomoru... Kajti edino takim je vse na svetu - brez veze!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
Ker so se nekateri spodtaknili ob jezik: očitno znanje tujega jezika ni pogoj za tako delovno mesto
wink-1.gif

Ne poznam fuzbala, tudi čeferina ne, se mi pa ne zdi "naduvan" ali pa vsaj tega ne pokaže navzven. Pohvalil ga bom ker je odgovarjal v slovenščini.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:

Je kakšna korist, da je Obama predsednik ZDA? Imam zato mogoče 0,5 evra višjo penzijo? Nimam.
Torej je po tvoje brezveze, da je kdorkoli na kakršnikoli funkciji...
Potem je popolnoma brez veze tudi zakonodaja in vse s tem povezano.

Te imam resno na sumu, da se boš ubil, da razmišljaš o samomoru... Kajti edino takim je vse na svetu - brez veze!

To da je Obama predsednik ZDA je toliko pomembno kot je pomembna politika med Slo in ZDA, torej očitno tole obstaja in imamo neke gospodarske interese. Politika če nisi še ugovil namreč vpliva na vse stvari v tvojem življenju, hočeš nočeš. Lahko se Obama razjezi in nas zbriše s sveta, ali pa po pomoti samo uporabi A-bombo nad ljubljano.

Kaj lahko pa Čeferin naredi IZVEN sveta nogometa? To da bo recimo prepovedal nastopat Barceloni v ligi prvakov in da tja Maribor bo vplivalo na slovenijo kako? (ajd priznam, ko bodo prišli angleški navijači se pretepat z violami bodo policisti mogoče dobili neprebojne jopiče in višje plače zaradi nadur)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
UEFA direktno ni zgradila nobenega stadiona (to recimo bi bila dodana vrednost), ni dala plače nobenemu nogometašu ipd. ... samo sedi na kupu denarja in ga obrača.

Nacionalni center Brdo:

Naložbo, vredno 8,5 milijona evrov, financira NZS, ki je 90 odstotkov sredstev pridobila od nogometnih organizacij FIFA in UEFA,

Za manjše zveze, kot denimo slovensko, so prispevki FIFA in UEFA ključni za razvoj in operativno delovanje. Velika večina manjših zvez je finančno povsem odvisna od prispevkov krovnih organizacij, to pa v veliki meri velja tudi za slovensko, ki je nov nogometni center na Brdu pri Kranju pretežno financirala s prispevki FIFA oziroma UEFA.