Če ostanete brez airbagov se nikar ne vozite

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
A zaradi tega avto ni izpraven, kaj pa tisti ki ga sploh nimajo. Dober so ga nategnil ni kaj
smirk-1.gif

Se prav, če ti manjka radkapa avto ni ispraven
confused-1.gif

lp
Nič ga niso nategnili. Zakon točno opredeljuje tehnično brezhibnost vozila in predelavah na vozilu. V bistvu ga je oglobil z najmanjšo možno kaznijo ...

Cmon, kaj pa tisti ki nimajo airbaga? Razni freaki ki avto predelujejo in dajo športen volan gor? Njih pa noben ne drka?
Sej pa ne piše nikjer, da more v avtu bit airbag, oz. delujoč airbag, kaj se tiče varnosti so predpisana svetlobna telesa,
bremze, ročna zavora, oz. to kaj na tehničnem kontrolirajo, nikjer ne testirajo airbagov.

Da meni reče da mi bo napisal kazen, ker nimam airbaga, vržem pulover čez volan; "Kak vete da ga ni?"

Mate fotoaparat, slikajte v svoje dokaze da nimam airbaga. Nikjer ne piše da nesmem vozit z prevleko čez volan.
In se skregam z njim do daske. Ko več nebi blo druga pa bi ga začel zmerjat, seveda mu nebi gledal v obraz ampak bi
se drl v telefon, ker ponovem je še kazen za žaljenje, tako da bi rekel; "Samo malo gospod policist, telefon mam,
pristavim ga na uho in se začnem dret; "Da ti j€bem mater, svinja svinjska, govedo srednješolsko, jebeni cestar,
za druga nisi ko na cesto delat, radnik navadni, poglej kak si oblečen s tole belo kapico in nenabito pihalko, v tvojem avtu ni airbagov in g. policist mi piše kazen.
evil.gif

Res da ne pomaga nikjer, ampak si pa malo dušo olajšaš!
evil.gif

Športen volan treba homologirat (čeprav je res, da se marsikdo vozi kar tako z njim), prevleke čez volan pa ne smeš met (če je kaka usnjena prevleka preko obroča volana ne težijo, če pa te policaj dobi z ono kosmato zadevo, ki je bila pred leti popularna, pa dobiš kazen). Tudi dodatno vgrajene alu stopalke so prepovedane, ampak če se policaju hudo ne zameriš ti ne bo težil.

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
On je za ta dan, na račun tasta, naredil svojo normo in je lahko preostanek delavnika prespal!

A imajo policaji na dan predpisano normo, koliko kazni je treba dat?
shocked-1.gif

Fiksna plača + procenti od prometa
evil.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Bodočemu tastu so iz avta ukradli airbage. Tip najde druge v oglasniku in se pelje proti štajerski po njih, nakar ga ustavi policist. Kontrola. Vse štima, na koncu pa opa, kaj pa je tale luknja na volanu? Dobi razlago da so mu ukradli airbage, da je zadevo prijavil itd, in da se pelje po nove. Policist je ugotovil da avto ni tehnično brezhiben, da bo treba sneti tablice in poklicati avtovleko itd.. Na koncu ga je spustil naprej s kaznijo 208€.

Ne vem kaj bi komentiral. Jasno mi je da avto res ni bil brezhiben..ampak ni mi pa jasno kako si lahko tok nevem, al škodoželjen, al zafrustriran, al nevemkaj, da človeku ki je že tako ostal brez keša ker so mu ukradli ABje, napišeš še kazen.
Larifari... pri tej zgodbi neke stvari ne štimajo. Policist ne more napisati kazen za neizpravnost vozila, ampak lahko KVEČJEMU PELJE NA IZREDNI TEHNIČNI PREGLED, kjer ugotovijo, da avto ni tehnično brezhiben in/ali v originalnem stanju.
Preverjeno pa gre avtomobil tudi preko tehničnega brez airbagov. Kolega se je vozil 5 let s takim avtom.

Kar se tiče te zgodbe je bolj verjetno, da je tvoj tast letel skozi rdečo, ter fasal kazen ali kaj podobnega, vam pa natvezil to o airbagih.
Na nalogu čitljivo pišejo členi na osnovi katerih je kaznovan. Prepiši jih sem. Če pa je člen o kakršni tehnični brezhibnosti pa mu ni treba plačat, če ni šel na izrednega tehničnega. Pa če je že vozilo tehnično neizpravno, bi ostal tudi brez tablic.

Toliko o tem
smirk-1.gif

žal policisti še prevečkrat pobirajo tablice brez izrednega
smirk-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Bodočemu tastu so iz avta ukradli airbage. Tip najde druge v oglasniku in se pelje proti štajerski po njih, nakar ga ustavi policist. Kontrola. Vse štima, na koncu pa opa, kaj pa je tale luknja na volanu? Dobi razlago da so mu ukradli airbage, da je zadevo prijavil itd, in da se pelje po nove. Policist je ugotovil da avto ni tehnično brezhiben, da bo treba sneti tablice in poklicati avtovleko itd.. Na koncu ga je spustil naprej s kaznijo 208€.

Ne vem kaj bi komentiral. Jasno mi je da avto res ni bil brezhiben..ampak ni mi pa jasno kako si lahko tok nevem, al škodoželjen, al zafrustriran, al nevemkaj, da človeku ki je že tako ostal brez keša ker so mu ukradli ABje, napišeš še kazen.
Larifari... pri tej zgodbi neke stvari ne štimajo. Policist ne more napisati kazen za neizpravnost vozila, ampak lahko KVEČJEMU PELJE NA IZREDNI TEHNIČNI PREGLED, kjer ugotovijo, da avto ni tehnično brezhiben in/ali v originalnem stanju.
Preverjeno pa gre avtomobil tudi preko tehničnega brez airbagov. Kolega se je vozil 5 let s takim avtom.

Kar se tiče te zgodbe je bolj verjetno, da je tvoj tast letel skozi rdečo, ter fasal kazen ali kaj podobnega, vam pa natvezil to o airbagih.
Na nalogu čitljivo pišejo členi na osnovi katerih je kaznovan. Prepiši jih sem. Če pa je člen o kakršni tehnični brezhibnosti pa mu ni treba plačat, če ni šel na izrednega tehničnega. Pa če je že vozilo tehnično neizpravno, bi ostal tudi brez tablic.

Toliko o tem
smirk-1.gif

zmaga.gif

Tako je, eni se res pustijo za vsak k. nategnt.. Lepo pritožba itd, ker policaj ni pristojen da ugotavlja ali je vozilo tehnično brezhibno. Lahko poda le sum. To pa ugotavlja pol točno določena institucija (tehnični pregledi)

kolega je ustavil policaj....zahteva kartonček...mu ga kolega da....predleda komplet zunanjost avta....vse vpisano....pogleda volan...ni vpisan mu vzame tablice...mu kolega omeni da bi moral zato odredit izrednega....mu je dal še 700€ za jezikanje...po pogovoru z odvetnikom je kolega odstopil od pritožbe ( baje nima šans...ker dejasnko volana nima vpisanega (kljub temu da mu niso odredili I.T....češ v stilu ti ga bodo sedaj in bodo imeli oni prav)
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:

Toliko o tem
smirk-1.gif

Tako je. Policaj ti nima nič tablic jemat. Tablice so tvoja last. Nej te pelje na tehničnega.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:

Toliko o tem
smirk-1.gif

Tako je. Policaj ti nima nič tablic jemat. Tablice so tvoja last. Nej te pelje na tehničnega.
Pozabi!!!! Vzame ti tablice in te napoti na teh. pregled. Ko pregled opraviš si lahko prideš po tablice na pp,s papirjem o oprevlenem tehničnem pregledu!
Tako poteka postopek!
Je pa res,da on sam ne more in ne sme ugotavljat ali je avto tehnično brezhiben!
ne-ne-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
poslje te na tehnicni pregled oziroma gre s tabo in ce avto ni tehnicno brezhiben ti vzame tablice.Ce je avto ni tehnicno
brezhiben ti poleg kazni se nalozi placilo tehnicnega pregleda.
Brez reg. tablic se v nobenem primeru ne smes vozit.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
poslje te na tehnicni pregled oziroma gre s tabo in ce avto ni tehnicno brezhiben ti vzame tablice.Ce je avto ni tehnicno
brezhiben ti poleg kazni se nalozi placilo tehnicnega pregleda.
Brez reg. tablic se v nobenem primeru ne smes vozit.
Torej ti tablic ne more kar na mestu vzet? Temveč mora it s teboj na tehničnega in šele tam ti jih lahko vzame?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
in če tam ugotovijo da je avto brezhiben?
in si zaradi tumastega policaja še zamudil kaki pomemben sestanek?

potem se pa vloži odškodninski zahtevek?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mozno je da ti tablice vzame za kako predelavo ki ni vpisana v homologacijo, ampak policaj ni usposobljen da
ugotavlja ce je vozilo teh.brezhibno.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
in če tam ugotovijo da je avto brezhiben?
in si zaradi tumastega policaja še zamudil kaki pomemben sestanek?

potem se pa vloži odškodninski zahtevek?

ce te bo zavlekel na izredni tehnicni pregled bo nekaj nasel.Meni se je enkrat zgodil podoben primer, ko je kontrolorjema za mojim hrbtom dobesedno zabical "naj se bolj potrudita". Ker sem pogovor slucajno slisal sem mu pred vsemi je..l mater in vse po spisku, ko se me hotel resit na nacin da se ne smem zadrzevat v obmocju kjer se izvajajo meritve.A vi se pa lahko gospod policaj
10.gif

Na koncu sem seveda potegnil ta kratko z poloznico za 10T EUR
10.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
Ženska mu ni dala že 2 tedna, v uniformi se počuti nadmočnega, v glavi je že tako ali tako bolj praznina - pomešaj vse te dejavnike in dobiš osebo, ki je kaznovala tvojega tasta. Take in podobne zgodbice pa res dvignejo tlak vsakemu normalnemu človeku. Da jim hebem vse po spisku! On je za ta dan, na račun tasta, naredil svojo normo in je lahko preostanek delavnika prespal!

Nima veze s policistovo žensko, mu je stari kar sam dal - razlog da ga kaznuje. Saj se vsi nekako zavedamo da če kaj ne štima, bomo plačali. Torej poskrbiš da je razlogov čim manj. Računat na to da te bojo "spustil" al pa kaj spregledal je tako kot da bi šel v kletko z medvedi pa si govort "sej so bli včeraj nahranjeni, me bojo pa ja pustil"....

Mene je do zdaj samo kolega 2x spustil, z ostalimi sem šel vsaj skozi osnovni postopek - dokumentacija pa "a ste kaj spil".

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
hm, jaz sem ga kar brez airbagov dalje prodal.....

sma šla z novim kupcem skupi na k znancu tehničnega, pa ni blo nobenega problema....??

a te se zna zgodit, da bo dobil položnico, prvič ko ga ustavi policaj???

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Načeloma se to ne vidi, moraš pri nakupu paziti. In jaz bi se pač od tvojega avta samo obrnil... Pač smo na balkanu, kerj se folk dela butastega in poturi drugemu brez slabe vesti tudi smrtno nevaren avto (seveda če ne poveš, sem pa že gledal tak avto ampak k sreči je bil zraven tudi mehanik)...

Mislim da je potem itak pogodba tebe odrešila obveznosti, zgleda da po našem pravu se mora kupec prepričati o napakah... Mogoče te bi samo še zaradi kake večje prikrite okvare lahko malo jagali, ampak kdo pa ima čas, živce in denar pri nas na sodiščih kaj speljat do konca.... Razen DURS....

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zanimivo, glede na to da so puncini mami iz Twingo-ta ukradli airbage, tako da je tam še vedno luknja v volanu, pa je avto še vsakokrat šel čez tehničnega.