Če napihaš, kako je s pikami?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Pa če si imel vse ok si mu moral reč da si dal žmigavec...pa naj ti dokaže da ga ni blo.
Napaka. V našem represivno/pravosodnem sistemu boš ti moral dokazat, da je žmigavec bil. Pa tvoja beseda niti pibližno ne velja toliko, kot policajeva.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Po domače; ni blo me za kaj jebat ker sem imel popolnoma vse, ker so pa tekmovali kdo več napiše, mi je podtaknil brezvezno kazen.

Ampak zanimivo, da se to dogaja le redkim. Jaz lahko na prste ene roke preštejem kolikokorat so me v Slo policaji ustavili (in to v cca 15 letih)! Drugim se pa dogaja vsak teden.
Zanimivo, zanimivo...
Ne posplošuj, če se tebi to ne dogaja, ne misli da se drugim ne.

Moj rekord je, da so me v enem tednu ustavili 5x, od tega nikoli zaradi prekrška, samo kontrola, pihanje... dobil 0 kazni.

Ti ne posplošuj. Jaz ne poznam nobenega, ki bi ga tako ustavljali, niti mene ne, niti ko se s kom drugim peljem se to ne dogaja, tako da res ne vem kako se ti obnašaš na cesti, da si vedno tako sumljiv za policaje.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
....mu dajo za pihat, pa model ob 9ih zjutraj butne 0,42 promila
shocked-1.gif
Pa ga ne odpeljejo in ko je vprašal če je to kaj kazenskih točk, pravi da ne. Meni ni jasno kak ne?
Pa zakaj modela niso odpeljali na "spanje"?
Če je napihal, 0,42 promilov, ti ni kaznivo (za starega šoferja) če pa je napihal, 0,42mg/l, je pa kaznivo, vendar ne tolk, da bi ga zaprli. To tud ni nobena resna pijanost, to je približno tko, kot bo vozil 60km/h tam, kjer je dovoljeno samo 50km/h. V nekaterih državah EU (irska, nemčija...) je bla tolk dovoljena količina. (ne vem če je še).

Ne vem od kje tebi ideja, da to ni huda pijanost. pa tudi to, da če voziš 60 tam kjer je omejitev 50 km/h. Ti imaš res ena zelo čudna merila za promet.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Po domače; ni blo me za kaj jebat ker sem imel popolnoma vse, ker so pa tekmovali kdo več napiše, mi je podtaknil brezvezno kazen.

Ampak zanimivo, da se to dogaja le redkim. Jaz lahko na prste ene roke preštejem kolikokorat so me v Slo policaji ustavili (in to v cca 15 letih)! Drugim se pa dogaja vsak teden.
Zanimivo, zanimivo...

Moj rekord je, da so me v enem tednu ustavili 5x, od tega nikoli zaradi prekrška, samo kontrola, pihanje... dobil 0 kazni.

Ti ne posplošuj. Jaz ne poznam nobenega, ki bi ga tako ustavljali, niti mene ne, niti ko se s kom drugim peljem se to ne dogaja, tako da res ne vem kako se ti obnašaš na cesti, da si vedno tako sumljiv za policaje.
V bistvu je odvisno od tega kje in koliko se voziš. Dosti sem v MB pa LJ pa od MB naprej do kopra težko srečaš kakršni koli nadzor, razen občasno kakšne provide.

Ko prideš od Lenarta po stari cesti proti MS pa skoraj ni šanse, da nebi vsaj 2x stali na tistih 40km... če niso stali, je to pomenilo da pada dež ali sneg ali pa je zelo močan veter...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Zanimivo, zanimivo...

Žajbelj, a že spet ti nekej bluziš. Če tebe niso ustavili še ne pomeni da nikogar niso.
konec koncev policaji letno napišejo preko 400000 kazni, kolk so jih pa ustavili brez da bi dali kazen?

Vem da ne veš, kako se jest obnašam na cesti, ti še precej stvari ne veš. Če bi se takrat od tistih 5x v enem tednu kaj narobe obnašal, bi mi policaj gotovo dal kazen a ne? Tko jo pa ni dal, ker so bile samo kontrole in ni nič našel.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
....mu dajo za pihat, pa model ob 9ih zjutraj butne 0,42 promila
shocked-1.gif
Pa ga ne odpeljejo in ko je vprašal če je to kaj kazenskih točk, pravi da ne. Meni ni jasno kak ne?
Pa zakaj modela niso odpeljali na "spanje"?
Če je napihal, 0,42 promilov, ti ni kaznivo (za starega šoferja) če pa je napihal, 0,42mg/l, je pa kaznivo, vendar ne tolk, da bi ga zaprli. To tud ni nobena resna pijanost, to je približno tko, kot bo vozil 60km/h tam, kjer je dovoljeno samo 50km/h. V nekaterih državah EU (irska, nemčija...) je bla tolk dovoljena količina. (ne vem če je še).

Ne vem od kje tebi ideja, da to ni huda pijanost. pa tudi to, da če voziš 60 tam kjer je omejitev 50 km/h. Ti imaš res ena zelo čudna merila za promet.
A ti si po treh pivih hudo pijan? Moje sožalje, slabo ga neseš..
Žajbelj, kolikokrat v lajfu si pa ti že vozil pijan, nad dovoljeno mejo? Pa tko, da je blo v krvi prisotnost drog?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Tko jo pa ni dal, ker so bile samo kontrole in ni nič našel.

Vsaj nekdo ki ima nekaj sreče v nesreči. Naši šerifi tu imajo akcijo "Drkajmo raso na cestah", pišejo kazni lih za vsako malenkost,
od tega da se ne uporablja smernik do prve pomoči ki kao ni primerna in pa je,...

Moj rekord v enem tednu je pa 4x, ot tega 2x v eni noči, da sem mu pokazal listek star 30 minut kako nisem nič pil,
pa mi je vseeno dal za pihat. Smrduh.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Zanimivo, zanimivo...

Žajbelj, a že spet ti nekej bluziš. Če tebe niso ustavili še ne pomeni da nikogar niso.
konec koncev policaji letno napišejo preko 400000 kazni, kolk so jih pa ustavili brez da bi dali kazen?

Vem da ne veš, kako se jest obnašam na cesti, ti še precej stvari ne veš. Če bi se takrat od tistih 5x v enem tednu kaj narobe obnašal, bi mi policaj gotovo dal kazen a ne? Tko jo pa ni dal, ker so bile samo kontrole in ni nič našel.
A če so tebe ustavli, to pa pomeni, da potem kar vse povprek ustavljajo. Zakaj ti lahko posplošuješ, jaz pa ne bi smel?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
A ti si po treh pivih hudo pijan? Moje sožalje, slabo ga neseš..
Tolk sem že, da ne bi upal vozit, za razliko od tebe, ki trdiš da takrat še bolje voziš kot, ko si trezen. Moje sožalje tebi, ki očitno tolk piješ, da se ti tri piva še ne poznajo močno. Ampak pri vožnji pa se, sam ti se tega ne zavedaš. Ti priporočam, da malo manj piješ. Možno, da imaš tudi zaradi tega občasno težave s semaforji.

Citat:
Žajbelj, kolikokrat v lajfu si pa ti že vozil pijan, nad dovoljeno mejo? Pa tko, da je blo v krvi prisotnost drog?
Nikoli.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
A če so tebe ustavli, to pa pomeni, da potem kar vse povprek ustavljajo. Zakaj ti lahko posplošuješ, jaz pa ne bi smel?
400 000 izrečenih kazni, 70 000 opozoril, 380 000 alkotestov pri treznih, že to pomeni da so ustavljali veliko. (za vir me boš itak posebej vprašal, ker vem da ga sam ne bo našel).
K temi pa prišteješ še tiste, ki so jih ustavili samo zaradi kontrole in jim niso dali pihat in jih brez kazni spustili naprej.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Nikoli.

Delaš se pa pametnega, kot da bi imel veliko izkušenj. Pa o tej tematiki ne veš veliko.
Da ne bo kakšne nejasnosti, ti priporočam da voziš trezen še naprej.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
400 000 izrečenih kazni, 70 000 opozoril, 380 000 alkotestov pri treznih, že to pomeni da so ustavljali veliko. (za vir me boš itak posebej vprašal, ker vem da ga sam ne bo našel).
K temi pa prišteješ še tiste, ki so jih ustavili samo zaradi kontrole in jim niso dali pihat in jih brez kazni spustili naprej.

Nekaj pa tudi policaji morajo delat. Te številke sploh niso velike. Sicer ne vem, koliko je policajev na cesti, ampak če predpostavljaš, da jih je na dan v Sloveniji samo 100, potem po teh tvojih številkah vsak da kazen, opozorilo ali pa alkotest v popvprečju na uro 3 voznikom. To pa res ni veliko. Pa dvomim, da je v celi Slo na cesti v enem dnevu samo 100 policajev.
Mal preber kaj pišeš ti ali pa recimo Darjan in še nekateri drugi, pa boš videl, je čist prav da stojijo ob cestah in ustavljajo. Samo jaz še vedno ne razumem, kako je možno, da se jaz in moji kolegi vsakodnevno vozimo mimo policijskih kontrol pa nas ustavljajo v povprečju enkrat na nekaj let, tebe pa stalno ustavljajo. Pa še takrat ko koga ustavijo, pokažeš vozniško in prometno, pogleda, pa se odpelješ. Tako da imam občutek, da je težava v tvojem obnašanju na cesti in potem še obnašanje do policista, ko te ustavi.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Nikoli.

Delaš se pa pametnega, kot da bi imel veliko izkušenj. Pa o tej tematiki ne veš veliko.
Da ne bo kakšne nejasnosti, ti priporočam da voziš trezen še naprej.
hysterical-1.gif

Hvala za priporočilo. A bi me ti, ki pa že imaš izkušnje z vožnjo pod vplivom alkohola, kaj naučil?