Če napihaš, kako je s pikami?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kr tako z firbca sprašujem, ker sem bil ustavljen pa sem medtem ko mi je pisal položnico za nenakazovanje smeri ko me je "cufnil" ven,
vohunil za modelom ki g aje ustavil tadrugi policist (motorist je še pa čakal svojo žrtev) in mu dajo za pihat, pa model ob 9ih zjutraj
butne 0,42 promila
shocked-1.gif
Pa ga ne odpeljejo in ko je vprašal če je to kaj kazenskih točk, pravi da ne. Meni ni jasno kak ne?
Pa zakaj modela niso odpeljali na "spanje"?

Kaj to so kaka dvojna merila, da podnevi lahko pihneš ponoči pa ne? Je mogo pol it peš dalje, zgledal pa je popolnoma
trezn. Meni se je zdel či ob 9ih dajo za pihat, ampak vidim da eni ga že v jutro lepo dajo na zaob
cool-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Na streznitev gres v primeru da zelis vozit po tistem ko ti policist prepove vožnjo, vsaj mislim tko.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
lol žmigavc nisi dal in so te policajčki hopsnil? kok si € dobil?

fak, tok kretenov na cestiin hujših prekrškarjev pa se spustijo na tako raven....

faq kam to pelje.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Za pridržanje po ZVCP-1 UPB5 je itak potrebno "napihati" več kot 0.52 mg/l, če je manj, potem ni pridržanja ampak položnica in pa začasen odvzem vozniškega dovoljenja.

Malo si poglej 130. in 238b. člen ZVCP-1 UPB5

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Po zakonu je za voznika, ki ni začetnik, 570€ kazni + 9 kazenskih pik + prepoved nadaljnje vožnje + začasen odvzem vozniškega dovoljenja

(1) V cestnem prometu ne sme imeti alkohola v organizmu:
1. voznik motornega vozila ali skupine vozil kategorije C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE;
2. voznik vozila, s katerim se opravlja javni prevoz potnikov ali blaga ali prevoz oseb za lastne potrebe;
3. voznik vozila, s katerim se prevaža nevarno blago;
4. poklicni voznik motornega vozila, kadar opravlja ta poklic;
5. učitelj vožnje med usposabljanjem kandidata za voznika v vožnji motornega vozila;
6. kandidat za voznika med usposabljanjem v vožnji motornega vozila;
7. spremljevalec;
8. voznik začetnik;
9. voznik motornega vozila, ki nima vozniškega dovoljenja ali v vozniškem dovoljenju nima vpisane kategorije motornega vozila, ki ga vozi;
10. voznik motornega vozila, ki se mu izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila ali mu je vozniško dovoljenje odvzeto;
11. voznik, ki prevaža skupino otrok.
(2) Drugi vozniki imajo lahko največ do vključno 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali do vključno 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pod pogojem, da tudi pri nižji koncentraciji alkohola ne kažejo znakov motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem prometu.
(3) Voznika, učitelja vožnje ali spremljevalca, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če ima do vključno 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali do vključno 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, s 150 eurov. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi 3 kazenske točke;
b) če ima več kot 0,50 do vključno 0,80 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,24 do vključno 0,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, s 400 eurov. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi 7 kazenskih točk;
c) če ima več kot 0,80 do vključno 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,38 do vključno 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, s 500 eurov. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi 9 kazenskih točk;
d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 800 eurov. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.
(4) Voznika, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če ima do vključno 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali do vključno 0,24 miligrama v litru izdihanega zraka in kaže znake motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem prometu, s 180 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;
b) če ima več kot 0,50 do vključno 0,80 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,24 do vključno 0,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, s 450 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 7 kazenskih točk;
c) če ima več kot 0,80 do vključno 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,38 do vključno 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, s 570 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk;
d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 950 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.
(5) Vozniku, učitelju vožnje in spremljevalcu iz tretjega odstavka in vozniku iz četrtega odstavka tega člena, ki ima več kot 1,50 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, se poleg globe izreče tudi 18 kazenskih točk.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Edin pravilno da kontrolirajo tudi uporabo žmigavcev, ker je preveč tistih, ki jih ne dajejo (mariskater krožni bi bil bolj tekoč, marsikatera nesreča bi bila preprečena, če bi tisti ki vse vidi, pa potem ugotovi da ne vidi, dal žmigovc).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja, samo za mene se je "odločil" v zadnjem trenutku, in sem pač "cuknil" hitro na avtobusno kjer so stali, pri tem pa nisem
uporabil smerokaza. Pa še zadnji v koloni povrhu.

Po domače; ni blo me za kaj jebat ker sem imel popolnoma vse, ker so pa tekmovali kdo več napiše, mi je podtaknil brezvezno kazen.

Mu nisn dal blinkerja niti ko sem odpeljal.

Me ne moti če me kaznuje za 5km prekoračitve, omejitev je omejitev, ampak en blinker ki je povrhu bil še skoraj nemogoč,
da sem se lahko varno ustavil in gospodu pokazal dokumente.
Že ko mi je prišel s tem da naj mu pokažem homo. kartonček za temnjene šipe sem vedel da je kr€ten brez primere, da pa je
to tut sam občutil pa sem mu pokazal napis in znakec na šipi.

Nevem v čem je finta ampak na 30 policistov jih je 28 bedakov. Redkokdaj naletiš na policista ki bo dobre volje, nasmejan se mogoče
še malo pošalil, vsi so zvišeni kot da imajo vsaj dve fakulteti. Z enimi se da zmenit da ti spregleda varostni pas in jo odneseš z opozorilom,
tadrugi pa mi napiše kazen za 20€. Niti pet starih jurjev.

Povrhu vsega pa mi piše kazen medtem ko lista po tisti njihovi knjižici, ker tak ni vedel kok more napisat, kamoli kater člen je.

Katastrofa.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja, samo za mene se je "odločil" v zadnjem trenutku, in sem pač "cuknil" hitro na avtobusno kjer so stali, pri tem pa nisem
uporabil smerokaza. Pa še zadnji v koloni povrhu.

Po domače; ni blo me za kaj jebat ker sem imel popolnoma vse, ker so pa tekmovali kdo več napiše, mi je podtaknil brezvezno kazen.

Mu nisn dal blinkerja niti ko sem odpeljal.
Car
priden.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ampak zanimivo, da se to dogaja le redkim. Jaz lahko na prste ene roke preštejem kolikokorat so me v Slo policaji ustavili (in to v cca 15 letih)! Drugim se pa dogaja vsak teden.
Zanimivo, zanimivo...

netko

Guru
25. jul 2007
6.953
2.255
113
vsak dan 15 km v mesto in s tem misliš da si kaj bolj izpostalvjen...
jest delam vsak dan 50 km v eno smer dfo službe pa v zadnjih 4 letih nisem nič fasal in zdelle močno močno trkam po lesu

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Čudno, si jim že sumljiv. Jaz se isto vsak dan vozim in naredim cca 50-60 km dnevno. Vozim po CPP in sem nazadnje bil ustavjen cca 3 let nazaj. Skratka v 20 letih odkar imam vozniško in veliko prevoženih km sem do sedaj plačal kazen 2x, ustavljen pa bil ene 5x (redne kontrole)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ampak zanimivo, da se to dogaja le redkim. Jaz lahko na prste ene roke preštejem kolikokorat so me v Slo policaji ustavili (in to v cca 15 letih)! Drugim se pa dogaja vsak teden.
Zanimivo, zanimivo...
Ne posplošuj, če se tebi to ne dogaja, ne misli da se drugim ne.

Moj rekord je, da so me v enem tednu ustavili 5x, od tega nikoli zaradi prekrška, samo kontrola, pihanje... dobil 0 kazni.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik netko pravi:
vsak dan 15 km v mesto in s tem misliš da si kaj bolj izpostalvjen...
jest delam vsak dan 50 km v eno smer dfo službe pa v zadnjih 4 letih nisem nič fasal in zdelle močno močno trkam po lesu

Hvala bogu. Jaz jim pač smrdim po nečem.

Tukaj z lokalnimi policisti, ker v našem mestu jih mamo samo ene 9-10 glav, me mata 2 močno na piki, še iz časov motoriziranja
in kazanja sredinca ko smo bežali z motorji s ceste na njivo... Sicer pa koga vprašam, jih noben ne mara - teh naših....
Nekoč pa sem enemu ki je bil ultra super freh tut rekel medtem ko si je nekaj zapisoval: "Tak ja nariši si ga, kupit si ga tak nemoreš!"
utrinek izpred 7mih let, ko sem kot novošečeni voznik poln "pameti" to pribil enemu izmed njih. Od takrat naprej slišim vsaj enkrat na mesec: >moj priimek<, dokumente mi pokažite, kak mu odprem okno,...
smirk-1.gif
Nisem najbolj vzoren voznik, ampak če si zaslužim kazn
jo tut plačam itak te polovičke niso tako ubitačne, ampak da mi pa vseka 20€ kazni ker me v zadnjem momentu zvleče ven da se mu komaj ustavim,,...

Nevem no,...

Sicer pa se itak nisem pritoževal, le zanimalo me je, zakaj so mene pred dvema tednoma peljali na streznitev ko sploh vozil nisem, modela pa včeraj izpustijo BP ko ob 9ih zjutraj pihne krepko preko 0,40,...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Je mojega očeta tako ustavil policist ki mu je zadnji moment skočil pred avto in ga ustavil.......ma ko je odprl okno mu je najprej reku "ste se pa malo pozno spomnili me ustavit" ..................ma mu je nardil črte do njega.No ma mu policist ni niti dokumente pogledal.

Pa če si imel vse ok si mu moral reč da si dal žmigavec...pa naj ti dokaže da ga ni blo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
....mu dajo za pihat, pa model ob 9ih zjutraj butne 0,42 promila
shocked-1.gif
Pa ga ne odpeljejo in ko je vprašal če je to kaj kazenskih točk, pravi da ne. Meni ni jasno kak ne?
Pa zakaj modela niso odpeljali na "spanje"?
Če je napihal, 0,42 promilov, ti ni kaznivo (za starega šoferja) če pa je napihal, 0,42mg/l, je pa kaznivo, vendar ne tolk, da bi ga zaprli. To tud ni nobena resna pijanost, to je približno tko, kot bo vozil 60km/h tam, kjer je dovoljeno samo 50km/h. V nekaterih državah EU (irska, nemčija...) je bla tolk dovoljena količina. (ne vem če je še).