Če kdo dela zavarovanja ...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Maci, če boš rabila zavarovanje. Jaz sem zastopnik Zavarovalnice Maribor in Generali. Običajno za stranko nareditm izračun za obe zavarovalnici, stranka pa se sama odloči, katero bo sklenila.

Sem iz Ljubljane.

Pri Generali trenutno poteka akcija do 15.3.2010, kjer lahko varni vozniki pridobijo tudi dvojni popust na brezškodno dogajanje in v nagradni igri zadenete 10.000 €!

Če ti npr. jaz do 15.03.2010 naredim informativni izračun (potreben je podpis stranke - prejmeš kupon ugodnosti), lahko koristiš popust tudi, če skleneš zavarovanje avta kasneje, npr. novembra 2010, saj ti npr. šele tedaj poteče obstoječe zavarovanje.

So pa tudi kritja pri posameznih zavarovalnicah različna. Npr. pri kasku so večje razlike.

www.invest-on.net

Tel. GSM 041586566

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se pravi vsi razen pri vas
evil.gif
Komercialni popust iščejo večinoma najbolj rizični, oziroma takšni ki si bonifikacije ali kakega drugega popusta za zmanjšano nevarnost ne zaslužijo. Osebno takšnega lepo pozdravim in ga še pospremim na drugo zavarovalnico.

In pa ljudje ki hočejo cenejše zavarovanje...
Nerizični, ki hočejo cenejše zavarovanje so pri Generaliju ...
Rizični, ki hočejo cenejše zavarovanje pa po drugih zavarovalnicah fehtajo komercialne popuste ...
Ne pe zdaj napadat, ampak zaradi takih izjav se ne morem zadržat.
Poznam precej ljudi, ki so bili pri Generaliju do prvega škodnega primera, potem pa so jezni odšli na drugo zavarovalnico ali pa nazaj k tisti, pri kateri so že bili, ker v resnici niso bila takšna kritja škod kot so ob prehodu k Generaliju dobili obljubljeno. In iz naslova avtomobilskih zavarovanj kot iz naslova ostalih premoženjskih.

Eno osnovno dejstvo pač obstaja, in sicer to, da je uprava v Italiji "dovolila" slovenski podružnici, da lahko v določenem obdobju gredo z oglaševanjem in nižanjem premij (čeprav ni G. v primerjavi z ostalimi nič kaj bolj poceni - nekaj eur razlike) v velik minus, ampak ta minus bodo morali dejansko v nekaj letih pokriti, tako iz naslova pobranih premij kot iz naslova izplačanih škod.

Kot primer Triglav:
imajo največji tržni delež v Sloveniji, pa nimajo nekega velikega profita na premoženjskih zavarovanjih. Le kako bo uspelo Generaliju pokrit tale minus, ki ga sedaj delajo, glede na to, da tudi 40, 50% tržni delež ne prinaša nekih dobičkov
sprasujem se.gif
Generali je daleč od minusa. Tarife so pač tako nastavljene, da glede na rizik temu primerno plačuješ.
Stari ata, ki ne povzroča prometnih nesreč dobi pri generaliju trenutno 20%+10% popusta na izkušnje in brezškodno dogajanje. Mladi mulc pa pač gre na Triglav, kjer lahko sklene brez doplačil za mladega šoferja (prišpara 20%) + 10% popusta na mladega šoferja. Kdo v zavarovalnici naredi več škode, pa kaže trenutno finančno stanje zavarovalnic na področju premoženjskih zavarovanj.

Pa razni komercialni popusti tudi do 50% popusta ... tega Generali ne pozna. Kot sem v prejšnjem postu omenil, dobiš popust tam kjer ti pripada, če si ga ne zaslužiš pa ga ni. Pa komercialnega popusta si definitivno noben ne zasluži.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Verjemi, da ima Generali odobren konkreten minus, v veliko miljonih evrov... In to s pridom izkoriščajo. A misliš, da so vsi jumboti, pa vse ostale reklame zastonj?
Res je, da so za vsako zavarovanje drugi konti, ki so ločeni od zavarovalnice kot podjetja, ampak verjemi, da če imajo odobrenih npr. 100mio evrov za promocije, bodo hoteli ta denar na koncu "nazaj dobit"... S stroški, ki si jih obračunavajo ob premijah, še dolgo ne bodo pokrili celotne investicije zadnjih let in naslednjih let. Kje so še pa ostali stroški...
Italijanom verjetno ne bo v interesu čakat 200 let, da se povrne investicija teh 5-ih let...

Zakaj misliš, da so npr. Reebok izdelki toliko dražji od npr. kakega drugega proizvajalca, pa niso toliko kvalitetnejši? Velik del njihove cene namreč predstavlja marketing (reklama)...
Pri G. pa je to skregano z logiko, ogromno gre v marketing, po drugi strani pa so kao najcenejši... Verjetno si G. ne želi s Slovenijo zbijat dobičkov, ampak ustvarjat profite.

Škodnih primerov je v povprečju sorazmerno povsod enako... Očitno je res Generaliju interes imet v portfelju le take zavarovance, ki ne bodo imeli nobene prijavljene škode. Vsi ostali pa bejžte od nas. Kao rizični vozniki.... Ne vem, koliko sem jaz rizičen voznik, če mi npr. toča stolče avto.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Mah, ti itak vse veš. In kaj zdaj predlagaš upravi Generalija? Naj dvigne cene za 20%?
hysterical-1.gif

Sicer pa se ti malo pozanimaj, kako se WS splača tako ugodna življenjska zavarovanja delat. Pa se zavedaš, koliko zavarovanj moraš narediti, da pokriješ samo eno nezgodno smrt ... aja, točno ja ... tudi tukaj imamo premijo gledo na rizik, ali se motim?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Nisi razumel bistva...

sej ti tud ne. pa Italijani nimajo nič z nami. sploh pa ne kar se kakršnik koli finančnih injekcij tiče.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ni point v finančnih injekcijah, ampak v tem, koliko lahko letno pridelajo izgube. In ja, Italijani, konkretneje, Tržačani so lastniki, nihče drug.

Če je premija nižja kot drugje, stroški so v premijo vračunani v višjem znesku (zakaj, sem že napisal), posledično gre v konte za plačila škodnih dogodkov in odgovornosti manj denarja, posledično je manj denarja na voljo za tole, čemu služi zavarovanje. Itd itd. Zato si ne želijo rizičnih voznikov oz. takih, ki bodo imeli škodne primere.

To se še najbolje vidi pri urejanju odškodninskih zahtevkov iz naslova odgovornosti, kjer je Generali katastrofalen v primerjavi s Triglavom, ZM, pa še dobesedno prosit jih je treba, da se na koncu zneski izplačajo...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
hysterical-1.gif

sploh nimaš pojma o pojmu, zdej pa neki tuki pišeš v smislu branjevk, ki na tržnici slišijo marsikaj
priden.gif

debata se lahko kar lepo zaključi.

p.s. še enkrat - Italija nima nič z nami, Trst pa še manj... no ja.. v Trstu je ena večjih Generalijevih poslovalnic, to pa drži. vse ostalo je pa brca v temo. zato ti pa pravim da raje nehaj...

Nazadnje urejeno:

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
tukaj se strinjam z grajbos, sam sem imel 2 škodna primera pri Generaliju, pri drugem sem skoraj potreboval odvetnika, ker je vsako mojo ponudbo za izplačilo škode moral žegnat njihov "direktor". Na koncu so seveda pristali in mi kot odškodovancu želeli vgraditi nadomestne dele pri znanem serviserju v Melju. Pa na koncu sem celo moral sam doplačat 100€, ker so mi kao fuuul šli na roko, in to kar naj lepo sam poravnam. Seveda škoda živcev, sem kar lepo plačal sam. Pol mi pa bjonda razlaga o razmerjih kritje:premija... bla bla bla...

Medtem ko se na ZT sploh niso pogajali, so lepo kar colali, na ZM tudi, z nekaj papirne vojne
smile-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
No, potem pa res ne vem...

Citat:

The Generali Group, founded in 1831 in Trieste, Italy, is one of the most significant participants in the global insurance and financial products market.
....
Assicurazioni Generali S.p.A. is the largest insurance company in Italy and one of the largest in Europe. It has its headquarters in Trieste.
....
Generali Worldwide is a wholly owned subsidiary of Assicurazioni Generali S.p.A.
....
Generali Worldwide is located in Guernsey, one of the world's leading offshore financial centres. From this location, Generali Worldwide has the ideal platform from which to serve its global client base and operates without the constraints that make local or home country based employee benefit schemes inefficient and inflexible for mobile employees.
Jaz razumem, da je Generali Worldwide v lasti družbe Assicurazioni Generali S.p.A, ki ima sedež v Italiji v Trstu.
Če ni tako, pa mi prosim, razloži, kako dejansko je...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
No, dejansko je tako, da tale text ni ravno update-an, cca. 2 leti nazaj so se italijani umaknili s scene in vodstvo so prevzeli čehi
smile-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
No, tega pa res nisem vedel, da sta se l.2008 združili italijanski Assicurazioni Generali in češki PPF Group N.V. v Generali PPF Holding CEO, ki dejansko nastopa pri nas in da so Čehi glavni za ta del Evrope...
wink-1.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Jaz bom tud šel v Ponedeljek podaljšat registracijo, novo zavarovanje, tehnični. Sem pri Triglavu in nimam zavarovalnega zastopnika, zavarovanje delam na šaltarju saj vedno vzamem samo OSNOVNO.

Itak mislim ostat na Triglavu saj so najboljši. Zavarovanje lahko vzame vsak na položnice, četudi je brez ficka, njih ne zanima, ampak plačat pa moraš v roku, tega pa se jaz redno držim, letos pa bom kr komlet plačal, saj bom v 6 pr.razredu.

Nazadnje urejeno: