Če imaš 4x4 in samo 2 ketni

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
č ga je impreza ven potegnila pomeni da je bil šlepar na meji tega, da se sam skoplje. isto kot z avtom bi naredili tudi tisti možaki, ki privezujejo tovornjaka na imprezo...

nekaterim res ni znano nič osnov fizike...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Se strinjam,
Če bi se firbci in kamerman naslonili na tovornjak, bi le ta se ravno tako anjbrž premaknil
Še dobro da ni na tirih "počakal"

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
vglavnem če ima avto stalni 4x4 ne smeš dajat samo na en par koles ketne! na vse štiri ali pa nič!

ok, če je ful panika, ne rečem... za par metrov, potem pa dol...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ma ta video sem videl, potegnil bi ga vsak AWD ni tu nekaj posebnega. Ce bi kamion samo rocno popustil bi pa vlekel Subaruja nazaj v klanec....jaz sem z Golf II vlekel 5T tezek dostavnik ki je imel popolnoma zazgano sklopko cez orenk hribe.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Volvo AWD imajo vsi haldex sklopko. Ko pride do zdrsa prednjih koles, senzorji zo zaznajo in računalnik začne pošiljati navor tudi na zadnji kolesni par. To počne tako, da v haldex sklopki (to je sklopka, ki ima več plošč) po potrebi začne sklapljati drsne plošče. Skratka, tvoj AWD ni stalen, ampak ima v osnovi pogon spredaj. Zato bi jaz dal verige spredaj, če bi jih res nujno moral. Sicer bi raje najprej poskusil brez.

Avtorju teme: ubogaj tale nasvet, pa bo z avtom vse ok
zmaga.gif