Catering, peka pic na domu, okolica MB?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.847
465
83
Hej. Nisem spremljal alter par dni in je že vse v luftu.. :D

Vglavnem, sem dobil enega, ki nam je prišel spečt VRHUNSKE pice. Za 10 eur po komadu. In je res nekaj čisto drugega, če naročiš npr.: 20 pic iz picerije (tu v okolici MB moraš že iskat pico za 10 eur (mogoče kaka margerita, ipd.), pa ziher jih je že pol mrzlih (najbližja spodobna picerija 13 km vstran)...

Sem ravno šel izmerit rezalno desko in bi rekel, da so bile pice premera okoli 33cm, kaka tudi kak cm več (že po telefonu mi je rekel, da ima takšne velikosti kot v picerijah)..

In je blo vrhunsko.. Res.. So vsi gosti rekli, da so pice odlične (beri: boljše kot v tisti piceriji, oddaljeni 13km). In predvsem vsaka postrežena pica je bila vroča, sveže pečena, vglavnem njami... Pekel tudi po naročilu.. Spekel je 22 pic. In kar je najlepše, počakal je tudi do polnoči, ko so prišli voščit še žlahta in so tudi oni dobili sveže pečene pice..

In moje skromno mnenje je, da ni primerjave v picah, ki jih je majster spekel tu in pri onih, ki so dostavljene (in jih polovica že pride mrzlih). Kot je tudi nekdo omenil, tudi kvaliteta sestavin je bila na nivoju..

Vglavnem, iz našega stališča lahko samo priporočam to, da vam pride nekdo pečt pice ob kakem dogodku.. V povprečju se poje nekje pol pice na osebo. Nahranit skoraj 40 ljudi za 220 eur bi rekel, da je dandanes kar poceni.. ;) Nevem, če dobiš narezke (skupaj z dodatki) za tako ceno..

Tak da bilo je odlično in lahko samo priporočam.. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga in kalbo

raners

Majstr
4. mar 2008
2.847
465
83
Pozimi rabi neki prostor, ker je zunaj vseeno premrzlo... In težko je isti prostor kot kjer poteka fešta, ker se enostavno prostor zelo segreje.. Pri nas smo mu nardili prostor v kleti, kjer imamo kao letno kuhinjo..

Vse ostalo je v našem primeru prinesel picokep zraven (peč, testa, klobase, zelenjavo, pladnje, itd, itd..)..

Samo Svoj , bi raje ostal anonimen, morebiten kontakt preko ZS... ;)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.296
1.416
113
Jaz bi rekel, da ta clovek to dela zaradi veselja in ne zaradi profita. Kako dolgo je bil pri vas?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.077
9.594
113
Ja, ni ravno izimani. Sva že z ženo skupaj spekla 50 pic v enem večeru, ne za denar in ni tako zelo enostavno, sploh v začetku piknika ko so vsi lačni, v peč gre pa sam ena. Že za 50 kugel nardit se našvicaš. Pa ni važno, al so 180, 200 al pa 250 gramske. Dela je enako. Pol pa počakat da se peč ohladi za v avto itd. Pa nimam igrače ampak pravo peč.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.847
465
83
Je kar dela s tem, ja.. Čeprav je pica hitro pečena, je potrebno dosti predpriprav (priprava testa, zelenjave,vse naložit v avto, itd..) in potem veako testo razvlečt, obložit, pečt... pač vsega skupaj se nabere..

Pri nas je bil ob nekje 19:30 pa do verjetno nekje 2:00h (nevem točno, ker je ura letela, pa tudi vrei fešta je bla (beri: preveč alkota :p))

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.644
1.150
113
Titograd
Sosed ima picapeč, pa večkrat peče za 20-25 ljudi in pravi da je kar precej dela, vsakič reče da bo naslednjič raje naročil iz picerije dostavo hehe