carinsko skladisce letalisce BRNIK!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Odvisno, kako je bil paketek poslan. Če je bil poslan kot nonurgent, se pravi po zemeljski pošti, boš čakal minimalno 28 dni. Jaz sem na pošiljko čakal dva meseca in pol.
jezen.gif

Pa ne more iz Anglije hodit minimalno 28 dni? Halo? Do zdaj je bilo še vsakič v parih dneh, max. 1 teden. Krneki tale pošta, po mojem zgublajo pakete zarad praznične gužve.

O, pa je možno. Če uporabiš Royal Mail, nonurgent, kar pomeni zemeljska. Ti na sami spletni strani pošte piše, da to traja minimalno 28 dni. No, pri meni je dlje. Sem se hudo tolkel po glavi, ker tipu nisem zatežil, da pošlje po letalski pošti. Stalo bi pol funta več, imel bi pa komad doma v največ enem tednu.

V vmesnem času, ko sem čakal, je en frend naročil fotokramo iz Anglije, plačal in dobil, pa še uporabljal nekaj tednov. Zato od zdaj naprej vedno zahtevam air mail.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sem preveril, pa je bilo poslano po airmailu. Najbrž se je moj paket res izgubil. Še dobro, da gre za vrednost astronomske 4 funte s poštnino.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Smola. Vseeno še malo počakaj, morda se pa le pojavi. Zdajle je verjetno prednovoletna gneča in zato lahko traja malo dlje.

No, jaz sem na ebayu eno zadevo zbidal za okrog 10 funtov. V štacuni bi me ta roba nova prišla v najslabšem primeru cca 200 evrov, pa še izjemno težko jo je dobit. Zato nisem bil ravno ravnodušen, ko pošte ni bilo.
jezen.gif
Ampak je potem le prišla, zdaj sem pa zadovoljen.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zato nisem bil ravno ravnodušen, ko pošte ni bilo.
jezen.gif
Mah, jaz se vedno pri nakupu preko Ebaya ze poslovim od denarja. Tako da se ne sekiram, ce ne pride ravno v parih dneh.
Prej sicer vedno preverim prodajalca, ampak sekiram se nic kaj prevec. Do sedaj me je en Nemc nategnil za par EUR, sicer pa same dobre izkusnje. V HK sem 3x vracal zadevo in vedno dobil zamenjano nazaj.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Saj pravim, ni bil problem tisti drobiž, ki sem ga moral plačat. Problem je bil, če tega paketa ne bi dobil, bi moral v trgovini robo naročit, nanjo čakat nekaj časa, nato pa za vse skupaj še odštet cca 200€, oz. kakšnih 140, če bi se trgovec odpovedal marži.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Da bo jasno : oproščene so carine, ne pa DDV.

Pod mejo 22 (se mi zdi, na www.carina.si piše) EUR pa res tudi DDV oproščen.

Po moji logiki meja 22 EUR velja za alkohol, toabk, parfume. Sicer pa je "free" do 150 EUR. Vsaj tako jaz razumem tole:

Koliko znaša višina oprostitev za poštne pošiljke?

Pošiljke blaga zanemarljive vrednosti so oproščene uvoznih dajatev do skupne vrednosti 150 evrov, razen če vsebujejo alkoholne izdelke, parfume in toaletne vode, tobak in tobačne izdelke. Oprostitev plačila DDV za zadevne pošiljke se lahko uveljavlja le za blago do skupne vrednosti 22 evrov.

Pošiljka, ki jo iz tretje države pošilja fizična oseba drugi fizični osebi, ki živi na območju Skupnosti, je oproščena plačila uvoznih dajatev, če je občasna, vsebuje blago, namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine, narava in/ali količina blaga ne kaže na komercialni namen, skupna vrednost blaga ne presega 45 evrov in je poslana brezplačno.

vir: Carina

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
DHL Express iz Hong Konga:

- manj kot 24h od oddaje v HK, do carinskega skladišča na Brniku
- dobra DVA DNI "obdelava" na carini
- nato spet v nekaj urah iz LJ do mene

Carina je očitno hudo ozko grlo v tej državi.

Kolegi iz Nemčije in Avstrije se vedno čudijo in ne morejo verjeti da se to lahko dogaja. Če se res mudi, se pošlje DHL rajši v Avstrijo in potem v Slovenijo, profitiraš vsaj en dan...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Aja, pa DHL ima prijazne gospe, ki pokličejo in berejo tudi email. Carinska pošta pa je bolj old school, priporočena pošta, faks...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
DHL dela to za preživetje, carinska pošta pa pač...tak kot vsaka "državna služba". Norma..in to je to.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zgodba srecno zakljucena, ups dostavljalec me je poklical vceraj ob 14h, ce je kdo doma, da je zadnji paket zame, ker se ravno vraca domov k bozicnemu drevescku. splaca se vcasih obrniti nekaj telefonov. kakorkoli lepa beseda, lepo mesto najde..

set knjig sem dobil znizan iz, preracunano, 300eur za 130eur, dodatno sem placal 20 eur za UPS hitro dostavo (3dni cez pol sveta) dostavljalcu sem placal se na roke 20,63eur ostalih stroskov in to je to...

knjige sem dobil zdaj grem pa na zasluzen dopust.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Jaz imam kar dobre izkušnje z Anglijo.
Naročil mamaplato za laptop in plačal preko Klik NLB znesek 135E za plato + 22,40E poštnine, v torek, 29.04.08 .
Isti dan dobil potrdilo in ga po mailu poslal v Anglijo, s pripisom, da potrebujem zadevo zelo nujno in prosim, da jo takoj odpošljejo.
V sredo, 30.04.08 ob 9.30 sem dobil potrditev plačila in obvestilo, da bo roba odposlana takoj.

V soboto, 03.05.08 pozvoni poštar. Prinese mamaplato !

Poslano je bilo z Royal Mail, letalsko, dostavila naša pošta.
Kljub vrednosti ni bilo znakov, da bi zadevo imela v rokah kakšna carina.

Ampak tako hitro pa nisem pričakoval, saj je bil vmes tudi praznik (pri nas celo 2 dni) !
Bi jim kar za kofe dal, če bi bili bližje.

LP

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Iz UK 4-5 delovnih dni, skoraj vedno. Ni nobenega problema, saj ne gre skozi carino.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
V sredo bo 2 tedna odkar mi je bilo iz UK poslana priporočena pošiljka, ki se je izgubila nekje v Sloveniji.

Arrived to OE Import Office of Exchange,Ljubjana,SLOVENIA 12/19/2008 17:15 Pending

Na izmenjalni pošti mi pa pravijo, da oni niso dobili.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Eto, izvedel od izmenjalne pošte in preko tracking-a, kaj se dogaja. Royal Mail je poslal paket preko Beograda in ne direktno v Lj (med tem je paket, ki je bil poslan 6 dni kasneje že prišel v Lj). V Beogradu pa so celo poštno 'vrečo' vskladiščili in tam lepo čaka na pomlad.