Carinska pošta

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nisem kupil na ebay ravno v tem je problem.
Na tujem forumu sem enemu pomagal popravit kar nekaj naprav te 3, ki pa so v paketu pa se jih ni dalo popravit.
Dogovorila sva se samo za 1, ker rabim ekran in mi je zraven dal še ostali dve če mi bosta slučajno kdaj prišli prav.

Carini sem napisal kako lahko preverijo, da res ne delujejo, pa so rekli da tega ne bodo naredili.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Na tujem forumu sem enemu pomagal popravit kar nekaj naprav te 3, ki pa so v paketu pa se jih ni dalo popravit.
Dogovorila sva se samo za 1, ker rabim ekran in mi je zraven dal še ostali dve če mi bosta slučajno kdaj prišli prav.

Carini sem napisal kako lahko preverijo, da res ne delujejo, pa so rekli da tega ne bodo naredili.

imas pac nesreco z debili!

Napisi jim izjavo kjer napisi da so zadeve POKVARJENE in ne DELUJEJO in kot taksne nimajo prakticno nobene vrednosti. Da si jih dobil kot odpadek za DARILO od enega tipa na netu in daj njegov mejl da preverijo. POslal ti je zadevo zastonj in je namenjena strogo tebi osebno. ...

ce ti bodo na to kaj zaracunali prijavi carinika naj nad njim opravijo interni nadzor in z izjavo zahtevaj vračilo preveč obračunanih dajatev, za izdelke ki niso nič vredni.

Če ti nebodo verjetli da ne delajo njihov problem. Oni brez da to preverijo ne morejo obračunat dajatev kot da zadeve delujejo...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
2x že napisal, da so pokvarjene in praktično brez vrednosti pa še kar vztrajajo, da ima vsaka stvar neko ceno.
5€ po napravi so rekli da ne verjamejo, da je realna cena, sem jim sedaj napisal izjavo in posebej poudaril, da so naprave nedelujoče in da je paket praktično brez vrednosti, če pa že moam postavit neko ceno je pa vseskupaj vredno max 20€ in niti centa več.

Sem na srečo našel tudi linke s fiksno ceno in jim jih dal zraven te izjave in jim tudi napisal da se da dobit še ceneje na avkciji.
Na koncu sem še enkrat poudaril, da je vsebina paketa nedelujoča in samo za mene, ter da od njih ne bom imel nič.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
jah kaj te vem ...carinik more po realni oceni ocenit neko stvar...zdaj zato ker on nekaj MISLI je premalo...saj pravim pac imas nesreco in si naletel na nekega pametnjakovica, s katerim se kregas sedaj ali je paket vredn 2 ali 5 €...tak pa imas v vsakem primeru fora do 45€...tolko pa ziher ni vredno...te kmete je treba zje... ker so tak polni sami sebe da smrdi od njih

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Odkrito povedano sem že obupal nad vsem in me ima da pustim teh 30 dni in naj gre nazaj pošiljatelju.

So mi prej rekli, da mi javijo v roku 5 minut če bodo zadovoljni s poslanim mailom pa je od tega že več kot 1 ura pa še ni odgovora.
Očitno bo zopet trajalo 1 teden preden bom dobil kakršenkoli odgovor.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Citat:

če si se z nekom dogovoril da ti pošlje po pošti zastonj pokvarjene stvari da mu bos zrihtal je to dovolj, skopiraj maile po katerih sta se dogovarjala ali pa pripopaj link do foruma kjer sta se dogovarjala. carina bo vidla in sprostila izdelke ali a jih ovrednotila po svoje.

Ka pa men ko sm naročil 4x LED H7 bulbs pa so mi odprl paket pa ukradl 2 žarnice ven, tak da sm samo 2 dobil domov.

pa sej bi tem carinikom prste posekal

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pa saj ne morem verjet, poštar je prinesel pošiljko in za plačat je bilo samo 2,30€ ( 1,28€ za obvestilo in 1.02€ za tiskanje. )
cheer.gif

Tako kot so zakomplicirali sem bil prepričan, da bo za plačat vsaj 30€ in pa da bom čakal še 1 teden.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Dobim danes priporočeno pismo iz Lj. Gledam, kaj bi te lahko blo in vidim, da je od carine in da je PONOVNO obvestilo. Seveda prvega obvestila nisem dobil... Vglavnem, izdelek je prispel v LJ že 4.2. , čez kak teden dni sem napisal na carino mail z računom, če imajo slučajno paket pri njih in da če so pozabli poslat obvestilo, ker se napake pač dogajajo.. Dobim čez dan ali dva odgovor, da paketa pri njih ni in da dokazil ne shranjujejo!??! Kaj jih je tak težko ne zbrisat z gmaila!?!??! Zdaj so meli dodatno del, da so mi poslali obvestilo, mel sem pot na pošto, ker je bilo priporočeno
bonk.gif
Vrednost paketa = 15 eur.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Dobim danes priporočeno pismo iz Lj. Gledam, kaj bi te lahko blo in vidim, da je od carine in da je PONOVNO obvestilo. Seveda prvega obvestila nisem dobil... Vglavnem, izdelek je prispel v LJ že 4.2. , čez kak teden dni sem napisal na carino mail z računom, če imajo slučajno paket pri njih in da če so pozabli poslat obvestilo, ker se napake pač dogajajo.. Dobim čez dan ali dva odgovor, da paketa pri njih ni in da dokazil ne shranjujejo!??! Kaj jih je tak težko ne zbrisat z gmaila!?!??! Zdaj so meli dodatno del, da so mi poslali obvestilo, mel sem pot na pošto, ker je bilo priporočeno
bonk.gif

Seveda niso mogli paketa odpremit že v četrtek, tak da so ga včeraj. Dobim danes in je blo za plačat 2.3 eur!!!!

Poštar mogo prit 3x k meni. Prvič, da mi je prinesel paket, ker je blo zgodaj nisem niti gledal pa sem šel nazaj v postlo. Pride čez 20 min nazaj, da je za plačat, vidim nalepko na kuverti. Ok plačam in si mislim fprokleti inkasanti!! In pride poštar še tretjič, če je kako potrdilo od carine. Je bla samo nalepka s stroški na kuverti...
1961880-carina.jpg

Priponke

• 1961880-carina.jpg
    1961880-carina.jpg
    196,7 KB · Ogledi: 295

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Pa saj ne morem verjet, poštar je prinesel pošiljko in za plačat je bilo samo 2,30€ ( 1,28€ za obvestilo in 1.02€ za tiskanje. )
cheer.gif

Tako kot so zakomplicirali sem bil prepričan, da bo za plačat vsaj 30€ in pa da bom čakal še 1 teden.

še to je preveč, ker ti je pošta zaračunala storitve, ki jih nisi naročil...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
bonk.gif

Seveda niso mogli paketa odpremit že v četrtek, tak da so ga včeraj. Dobim danes in je blo za plačat 2.3 eur!!!!

Poštar mogo prit 3x k meni. Prvič, da mi je prinesel paket, ker je blo zgodaj nisem niti gledal pa sem šel nazaj v postlo. Pride čez 20 min nazaj, da je za plačat, vidim nalepko na kuverti. Ok plačam in si mislim fprokleti inkasanti!! In pride poštar še tretjič, če je kako potrdilo od carine. Je bla samo nalepka s stroški na kuverti...

nekaj bomo mogli glede trega anredi, ker to pa je kraja denarja...ne mores palcat za nekaj kar nisi narocil in zaradi tega ker je slaba organizacija...to je stvar CARINE in ne tebe ce si ne zna sama sprintat...oni naj placajo ce so nekaj narocili

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Imam trapast občutek, da si nekdo predstavlja, da si je Carina želela ocarinit tisti paket. Le zakaj???
Pravila igre - beri zakonodaja - so popolnoma jasna in če želi nekdo kupovati izven EU, se je pač potrebno sprijazniti s postopki, tako kot se je potrebno sprijazniti s tem, da so enaki proizvodi na trgu cenejši v Ameriki kot v Evropi.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Imam trapast občutek, da si nekdo predstavlja, da si je Carina želela ocarinit tisti paket. Le zakaj???
Pravila igre - beri zakonodaja - so popolnoma jasna in če želi nekdo kupovati izven EU, se je pač potrebno sprijazniti s postopki, tako kot se je potrebno sprijazniti s tem, da so enaki proizvodi na trgu cenejši v Ameriki kot v Evropi.

Meni je jasno, kaj lakho racunate v carinskem postopku...da pa si ne znate direkt mejla pogledat in da mi za PRINTANJE dokazila posta zaracuna je pa vas problem organizacije...in ocitno napacne presoje carinika, ki se je zmotil pri oceni...jaz zaradi vasega dela ne rabim nosit nobenih dodatnih stroškov...če se zmotite in napačn paket odprete in gledate je to vaš problem, ne da jaz financiram še pošto zraven...

pravila igre khm khm zakonodaja NIKJER ne navaja da sem dolžn nosit postopke carinskega postopka in poštnih storitev za izdelke ki se jih ne ocarini/obdavci...in pri takem malem znesku kot je 22 € predstavlja fotokija in predložitev več kot 10% cene zaradi neposobnih carinikov, ki ne znajo brat mejla...

zato te pa lepo prosim da mi napise KJE pise da moram kakrkoli placat zaradi tega ker vi dobro ne opravljate svojega dela in odpirate pakete na katerih jasno pise, da je cena manj kot pa 20 €...

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
1. Carina ti ni zaračunala ničesar - poglej, kdo ti zaračunava stroške. Hint: poglej kaj si napisal zgoraj.
2. Napisana cena oziroma vrednost: a če jaz na novega Mercedesa 600 napišem vrednost 100 EUR bo tudi v redu?? A ti tudi verjameš vsemu kar napiše recimo Požar ali pa kar nam pismeno servirajo iz Parlamenta??
3. Carinski postopek je v EU brezplačen, če ti bo kdaj Carina zaračunala carinski postopek , obljubim, da ti osebno povrnem celoten znesek.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tisaknje in obveščanje 2.30€? Koliko pa imajo za printati? Printanje A4lista je v fotokopirnici 5-10centov. Vse skupaj seveda lahko pošljejo po mailu in ne bodo imeli nobenih stroškov s printanjem in pošiljanjem. To je ripoff.