Carinska pošta

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Očitno je čas, da se zadeve posredujejo tudi kaki medijski hiši, ker to je pa že višek svinjarije kar delajo.
Naj pošta plača ta strošek, če je predložila v carinski postopek, če bi pošta to plčevala ne bi delali takih bedarij kot jih sedaj.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Očitno je čas, da se zadeve posredujejo tudi kaki medijski hiši, ker to je pa že višek svinjarije kar delajo.
Naj pošta plača ta strošek, če je predložila v carinski postopek, če bi pošta to plčevala ne bi delali takih bedarij kot jih sedaj.
Nike-just-do-it-logo.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Čakam dva paketa iz kitajske, če mi katerega zaračunajo kljub pravilnem CN22, gre tekoj v časopis in na TV.
Koji jim je vrag, da bodo kasirali kar vse povprek in da ko se obrneš na inštitucije, ki bi jim morale malo pogledat pod prste, se ne zgodi nič.

Kolegu zakasirali 2 paketa, ki sta bila oba pod 22€ in je poslal maile na inštitucije.
Sedaj čaka na odgovore, potem bo pa vse skupaj posredoval naprej.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Čakam dva paketa iz kitajske, če mi katerega zaračunajo kljub pravilnem CN22, gre tekoj v časopis in na TV.
Koji jim je vrag, da bodo kasirali kar vse povprek in da ko se obrneš na inštitucije, ki bi jim morale malo pogledat pod prste, se ne zgodi nič.

Kolegu zakasirali 2 paketa, ki sta bila oba pod 22€ in je poslal maile na inštitucije.
Sedaj čaka na odgovore, potem bo pa vse skupaj posredoval naprej.

aplauz.gif

467716-post_slo.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Jaz tudi čakam še enga za točno 22€
povej kam nej pišem
evil.gif

Jaz sem takoj za!!!!
Ker to je res s
evil.gif
svinjarija.

Zakaj odpirat paket ce je 22€????

Oz nej mi kdo razloži kaj je ta obrazec cn22?
katerega sem tudi jaz imel na paketu

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Da poskusim malo zbrat možnosti ki jih imamo državljani.
* Prijava na institucije. Sem poskusil sam, pa je škoda digitalnega črnila.
* Prijava na Policijo? To kar se gredo je za moje pojme čisti rop
* http://predlagam.vladi.si - Bilo bi za spisat predlog da naj se tovrstno ropanje zakonsko omeji. Po mojih izkušnjah bomo v odgovor dobili klobaso v kateri bo pojasnjeno da imajo po tem in tem členu tega in tega zakona to pravico zaračunavat.
* Mediji!?
* Protestiranje pred poštami in vse kar temu sledi. Zgledujemo se po kakih manj hlapčevskih deželah?
* Poiskat kakega nadobudnega pravnika in jih poskusit zjebat po pravni poti, tako kot je takrat uspelu unemu s tistimi elektrodistributerji
* Pa še ena malo podla. Pri kitajcih sistematično v čim večji meri organizirano naročimo na tone sumljivih paketov, ki jih potem ko pridejo do naše carine zavrnemo. Skratka DDoS napad, ker se bodo utopili v delu in pisanju tistih listkov. Verjetno imajo kak zakonski rok v katerem morajo zadeve sprocesirat. Ko se začenjajo zamude se poslužimo prve točke.
Ima še kdo kako idejo?

I

Izbrisan uporabnik 3287

jaz sem dobil dva dni nazaj iz turcije paketek vreden 49 funtov, gor nalepka carinski pregled (al nekaj takega). posta slo dostavila do vrat. dodatnih stroskov ni bilo. tudi nobenih dopisov.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Od zveze potrošnikov boš dobil lepo reklamo za članstvo pri njih. Ostala dva bi bilo verjetno še za poskust...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Jaz stavim na drugega in tretjega; prvi je tako kot ste že rekli! Zadnji ker na ta račun omejujejo konkurenco pri drugem pa naj pojasnijo vso pravno podlago !

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Naslovi so na dlani, sedaj nas mora čim več pisat in se bo morda kaj zganilo, drugače pa bodo morda novinarji začeli malo raziskovat kaj se gredo t šerifi, ko si vsake toliko izmislijo nekaj novega za plačevat.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Čakam kar nekaj paketov, vsi pod 22€ in vsi bojo mel gor CN22 obrazec. Bomo videli. Poročam.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
danes sem prejel kar nekaj paketov iz kitajske od konca aprila in vsem sem pisal naj pravilno izpolnejo obrazec cn22, trije od stirih paketov so imeli napacno izpolnjen obrazec vendar so bili manjsi paketi in so sli skozi

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik halo pravi:
zadnji

Očitno res vse na veliko odpirajo!!
Noj paket je ležel na pošti natanko 9 dni ?????

In danes dobil tole.
Prasci oderuški res
bonk.gif

kok je bil znesek nakupa?

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
20,54eur
Pač sem vedel da bom plačal carino.
Sem reku ok 4 eur pa neki bo carina
Ne pa to nakoncu !
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
pod vrednostjo 22€ torej.....kar nimajo pravice dotakniti se....dejansko država išče denar po ovinkih, že tako imamo previsok ddv, previsoke cene, prenizke plače in prevelik JS.....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Država je v kurcu, zato so sedaj zaželi tako štrafati na carini...
Počakajte da se tapravi inkasanti (policaji) zbudijo, ko bodo stali v vsakem grmu z laserjem.

Citat:
Uporabnik halo pravi:
zadnji

Očitno res vse na veliko odpirajo!!
Noj paket je ležel na pošti natanko 9 dni ?????

In danes dobil tole.
Prasci oderuški res
bonk.gif

Koliko je bila cena ?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
Na osnovi katerag zakona "se nimajo pravice vtaktniti"??

Glede na tisti CN22 za "door bell" - a se da razbrati vrednost iz njega?

Tule še dva moja od včeraj:

Vrednost "približno prava" - dejanska 10,50 USD (samo bumbar ni napisal valute) - o teži raje ne bi
stupid-1.gif
- aja - tale preko ebay

in

vrednost v EUR dejanska - samo spet brez valute - preko dx

Oba brez posegov in dodatnih stroškov.

Res ne vem kaj jamrate!?!
confused-1.gif
)