V grobem obstajata dve vrsti Conax kartic.Take kjer je modul in kartica posebej in pa t.i. kombo kartice, kjer je kartica "implementirana" v modulu (čeprav imajo nekatere prav tako režo).Nekatere TV imajo težave s "spoznavanjem" z določenimi conax moduli.Od operaterja zahtevaj naj ti serviser prinese drug modul in naj ga zamenja.Z izkušenj povem, da je še največ težav s kombo karticami, ki se v določenem trenutku (včasih po posodobitvi TV) v postopku "paring in process" le ta ne more izvesti do 100%, ampak ostane npr. na 90% in zablokira.Predlagam modul (paprika) in kartica ločeno (če ga serviser ima).lpImam ta card spliter, vendar imam občasno probleme da mi pokaže incorrect card. Ali mogoče veste kaj je narobe. Poizkusim izklopit sprejemnik za nekaj minut in potem vstavim ponovno kartico. Po nekaj poizkusih mi uspe ponovno vsposobiti originalno kartico na sprejemniku.
Tvoj odgovor sicer nima povsem nič skupnega z njegovim vprašanjem ampak vseeno hvala za trud. Tudi meni včasih napiše incorrect card, večinoma pa je težava med sprejemnikom in oddajnikom zaradi presabega signala. Poizkusi torej malo premakniti Master enoto, morda bo kaj pomaglo. Če ne pa ponovno uparjanje.V grobem obstajata dve vrsti Conax kartic.Take kjer je modul in kartica posebej in pa t.i. kombo kartice, kjer je kartica "implementirana" v modulu (čeprav imajo nekatere prav tako režo).Nekatere TV imajo težave s "spoznavanjem" z določenimi conax moduli.Od operaterja zahtevaj naj ti serviser prinese drug modul in naj ga zamenja.Z izkušenj povem, da je še največ težav s kombo karticami, ki se v določenem trenutku (včasih po posodobitvi TV) v postopku "paring in process" le ta ne more izvesti do 100%, ampak ostane npr. na 90% in zablokira.Predlagam modul (paprika) in kartica ločeno (če ga serviser ima).lp
Tole me zanima ko si navedel v odgovoru - kaj je to NG kanal......Odgovor je tak, nekje 1 x na 2 do 3 mesece je treba zadevo na novo upariti, ker ja original kartica v oddajniku se ne posodablja tam in posledično prenaša vedno več podatkov na okoli...... Torej conax kartica je najbolje, da je samo za ta sistem ne kombo, in ja paprika, kot so svetovali, potem pa vsake toliko časa original kartico v TV za pol ure, da se kartica posodobi, sam dam na NG kanal, ko to narediš ponovno odklopiš glavno oddajno enoto, priklopiš štrom, vstaviš original karto za 15 sekund, potem pa še zaporedoma vsako dodatno od sistema noter za ene 15 sekund, da se na novo stanje naučijo, potem vrneš vse nazaj in bo delalo spet nekaj časa.....
Technisat z kodiranjem samo Conax, nikakor pa combo, ker so počasnejši.Dodajam še dodatko kartico in rabim conax modul. Kateri modul se najbolje obnese za Telemach?