Car sharing Avant2GO Ljubljana

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
evo nekaj novega, predstavitev včeraj
cool-1.gif

Car Sharing

spletna stran: Avant2GO

Cenik:

slika-_original-1466613245-1139348.jpg

Mnenja?

Meni se zdi zanimiva ideja, čeprav bo potrebno prepričati Slovence, da se "odpovejo" svoji lastnini
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Pol cene taxi prevoza. Bomo videli, bom enkrat testno vzel smarta da vidimo to elektro čudo. Ob pametni ceni bi ga imel za drugi avto. Domet mora imeti 50km.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.758
1.564
113
Emona / Carnium
Število in lokacije prevzemnih mest ter polnilne postaje so tukaj faktor, ki bo vplival na uporab(n)o(st). Kako prepričati slovenca, da se odpove lastništvu z ne preveč prepričljivo razliko v ceni...mission impossible
smile-1.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
A to ste spet spacali metelkova userji na metadonu? Kaj je narobe z avtom kot lastnino in cemu bi se mu moral odpovedati, ce imam vse moznosti za to. Nekateri nimamo samo sluzbe 9-17 in potem pivo pa fuzbal po tv do 23h, ko se pijani zavlecete v posteljo, za vikende pa na morje v savudrijo.
Ok, ce vam ustreza v redu, malo reklame tudi, ne pa zdaj s slovenceljni in ljubezni do pleha zaceti, ker to spada v bloge zadetkov in tistih, ki imate prevec casa. Jasno je, da ne gre za rdeci kriz in karitas pac pa podjetje, ki hoce dobicek in ze tukaj se zatakne, ko hocete stvar/storitev prodati kot ljubezen sestre usmiljenke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
V ceniku vidim samo cene za kilometrino, kaj pa "urametrino"? Torej če nekdo najame in se zapelje v city, je tam 5 ur, koliko bo plačal, če je recimo oddaljen 5km v eno smer.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Jaz vidim to predvsem kot nadomestek za drugi (tretji) avto pri hiši za tiste, ki živijo v bližini prevzemnih mest. Ali kot nadomestek za taxi. Ni to nadomestilo za rent-a-car, kjer je avto cel dan "tvoj" in greš lahko z njim kamorkoli.

Me zanima, kakšno imajo računico. Kakšna mora biti izkoriščenost/zasedenost avtomobilov, da delajo plus.

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
V ceniku vidim samo cene za kilometrino, kaj pa "urametrino"? Torej če nekdo najame in se zapelje v city, je tam 5 ur, koliko bo plačal, če je recimo oddaljen 5km v eno smer.

Plačaš tako kilometrino, kakor tudi čas primer smart : 0.05€/minuto

Nazadnje urejeno:

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
Če sem prav zračunal bi te potem tole prišlo za 5ur-15€ ter za 10km-2€, skupaj tako 17€ .

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Število in lokacije prevzemnih mest ter polnilne postaje so tukaj faktor, ki bo vplival na uporab(n)o(st). Kako prepričati slovenca, da se odpove lastništvu z ne preveč prepričljivo razliko v ceni...mission impossible
smile-1.gif

Ampak res,kje so objavljene lokacije prevzemnih mest? Zelo na hitro pogledal link,pa nisem opazil,mogoče sem spregledal?
Ne predstavljam pa si,da bi tole večkrat ali redno uporabljal,če bo najbljižja prevzemna postaja par km od mene...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
To je prihodnost, ampak žal šele takrat ko te bo avto sam prišel iskat pred vrata, danes pa to ni praktično ker boš vezan na nekaj prevzemnih mest.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
To je bedno. Prevzemno mesto? Avto bi moral biti na razpolago vsepovsod, tako kot to imajo na Dunaju pri Car 2 Go ali Drive Now. Avto vzames na ulici X in ga pustis na ulici Y, ne pa na nekem prevzemnem mestu...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Najbrz za kaj takega rabis nekaj tisoc avtomobilov in nekaj 10.000 uporabnikov. Pa se zna biti podobna stala kot s kolesi, ki jih prevazajo na druge lokacije. Poisces v app najboizji avto, ce ti ustreza ga rezerviras, gres do njega in odpeljes. Pustis pa tam kjer imas cilj. Mogoce pa na tvojem cilju tudi nekdo potrebuje tvoj avto. (in ne na prevzemnem mestu x km stran). Problem so polnilnice pri teh avtih.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Na začetku tako seveda ne gre (tudi pri DriveNow, kjer sedaj imajo tak sistem, na začetku ni bilo tako). Zato je na začetku "Bicikelj" sistem, ko bo pa uporabnikv in avtomobilov več, pa bo šlo v tej smeri, Ampak za to v Lj rabiš par 100 avtov v sistemu.
Sicer pa: tusi pri Bicklju se zgodi (kar pogosto), da nekje ni biciklov, pa sistem lepo živi. Jankovič mi je včerj rekel, da bodo kmalu dodali še 20 novih Bicikelj postaj in še par 100 biciklov.
In s car sharingom bo enako: počasi bo raslo. Enim bo OK že zdaj, enim pač kasneje, enim morda nikoli ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Me zanima, koliko avtov se bo uničlo v prvem tednu itd... V stilu testnih voženj prosto po Lostu
evil.gif

Drugače pa glede na tarife,se mi zdi drago.