Gre za to, da lahko tudi dslrja daš na AUTO, pa bo po kvaliteti slike še vedno krepko šišnil kompakta. DSLRja sem predlagal tudi, ker je nekdo omenjal, da rad slika otroke. Canonov AF na kompaktih tudi približno ne dosega hitrosti AF-a kakšnega Panasonica, zato pač velja omeniti, da se bo s kompaktom za ostre fotke otrok treba kar pošteno spotiti. Vem iz izkušenj, pred zdaj že precej leti sem si lastil enega od njih, vmes pa testiral in ugotovil, da omembe vrednega napredka Canon na tem področju ni pokazal. Še za iz Dizzyjeve strani opevanega G10 se je marsikdo pritoževal, da ima prepočasen AF, pa je kao na vrhu njihove ponudbe.
SX1 ima navito ceno samo na račun CMOS senzorja, ki pa tokrat začuda ne opraviči slovesa tehnologije z nizkim šumom. Edina dodana vrednost, ki jo v tem primeru prinaša ta senzor, je zmožnost snemanja HD filmov, ampak pribitek na ceno je pa čisto adijo. Proti SX10 je dražji 150€, proti SX100 pa kar več kot 250€.
To je vse, kar sem želel povedati. Da je SX1 krepko precenjen. Vsekakor je udobno imeti all-in-one package, ampak se je pri tem treba zavedati tudi vseh omejitev. Superzoomi imajo standarden problem slabe kvalitete slike pri daljših goriščnicah in pri teh goriščnicah tudi katastrofalen AF. Prav tako so lahko pričakuje kromatične aberacije pri vseh goriščnicah (znamenite barvne sence ob kontrastnih prehodih motiva, običajno vijoličaste ali modre barve). Če kupca to ne moti, ni problema, naj nabavi.