Ne vem ali ne razumeš, da nekateri ne potrebujemo DSLR, ker nimam toliko veselja in časa da bi se posvetil fotografiranju (čeprav bi se včasih rad), nebi rad imel poleg body-a še 3 objektive, ki bi jih moral menjati ampak hočem nekaj z dovolj zooma, ki ga vzamem ko ga rabim in pritisnem (se pravi point and shoot), če pa se želim malo poigrati z nastavitvami pa mi to boljši PS tudi omogoča. Prav tako si želim nekaj, kar dela dobre posnetke, da lahko če potrebujem nekaj posneti, samo pritisnem gumb in začne snemati v fullHD (in to enkratno), ne pa da moram najprej odložiti fotoaparat, vzeti kamero, jo vklopiti, medtem pa je trenutek že mimo.
Pri Canonu SX1 velja rek: Jack of all trades, master at none. Vendar nisem ne profi fotograf, ne profi snemalec, ampak rabim nekaj kar deluje solidno na obeh področjih. In zato stvar še ni polizdelek!!
SX1 je res malo drag, vendar za to kar mi ponuja, meni vreden vsakega centa.
LP
Andrej
P.S. Občudujem pa vse, ki slikajo z DSLRi, ker delajo take slike, o katerih lahko jaz samo sanjam (Čeprav meni verjetno tudi najhujše profi zadeve nebi koristile).