Pozdravljeni, sicer je takih tem nešteto, pa vendar, odločam se za nakup novega fotoaparata za domačo rabo (družinska fotografija), pri katerem je ena od pomembnejših zahtev čimvečji zoom ob še pametnih dimenzijah (nekje v rangu Canona A85 (100x60x40mm)), druga (bolj želja) pa optično iskalo. Vendar take kombinacije v rangu kompaktov sploh ne najdem.
v ožjem izboru so tile fotoaparati in sicer:
-Canon: SX110IS, SX200IS in A1100IS
- Sony DSC H10 in DSC W170
W170 in A1100IS sicer ne izpolnjujeta prve zahteve imata pa optično iskalo, ki ga ostali trije nimajo. Predvsem me zanima, kako se ti zasloni obnesejo v težkih svetlobnih pogojih (npr. močna svetloba od zadaj), ker kolega zelo kritizira zaslon na SX100IS. Po drugi strani pa me zanima, kakšna je uporabnost npr. 12x povečave pri slikanju iz roke, oz. kako kvalitetna je stabilizacija slike pri tako velikih povečavah. Kako se obnese Canonova kombinacija optičnega in digitalnega zooma (varnostna povečava ?) in kakšna je kvaliteta na tak način posnetih fotografij.
Če ima kdo še kakšen pameten predlog oz. model, na dan z njim.
v ožjem izboru so tile fotoaparati in sicer:
-Canon: SX110IS, SX200IS in A1100IS
- Sony DSC H10 in DSC W170
W170 in A1100IS sicer ne izpolnjujeta prve zahteve imata pa optično iskalo, ki ga ostali trije nimajo. Predvsem me zanima, kako se ti zasloni obnesejo v težkih svetlobnih pogojih (npr. močna svetloba od zadaj), ker kolega zelo kritizira zaslon na SX100IS. Po drugi strani pa me zanima, kakšna je uporabnost npr. 12x povečave pri slikanju iz roke, oz. kako kvalitetna je stabilizacija slike pri tako velikih povečavah. Kako se obnese Canonova kombinacija optičnega in digitalnega zooma (varnostna povečava ?) in kakšna je kvaliteta na tak način posnetih fotografij.
Če ima kdo še kakšen pameten predlog oz. model, na dan z njim.
Nazadnje urejeno: