C-Crosser 2.4 CVT v akciji za 19.500€ - a je vredu

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Glede na to, da je to jap tehnologija, tezav ne bi smel imeti. Preveri samo, da gre lahko noter plin in da ni kaksnih tezav s CVTjem in potem samo vzemi. Za tako ceno je odlicen nakup.

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
ksz

Hvala vsem za info.

A lastnika C-Crosserja pa ni nobenega ali pa 4007 ali pa Outlanderja? Da nam pove še kaj o splošnih voznih lastnostih vozila?

Bom preveril za plin. A to potem pomeni da ni več garancije na motor?

bles

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Na motorju nebi smelo biti problemov, za plin itak dobiš garancijo monterja, in tudi plinske naprave imajo garancijo. Načeloma nevidim nobenih problemov glede mitsubishijevega 2.4 bencinskega motorja.

Glede voznih lastnosti nimam nobenih pripomb. kupuješ "terensko vozilo" in ne dirkalnika. Položaj za volanom je kot v limuzini, je pa vse skupaj dvignjeno in imaš dober pogled na cesto. Meni je vožnja in položaj za volanom všeč (izkušnje z Outlanderjem 2.0 TDI)

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Men osebno je ta CVT totalen mimosunek kar se tice "udobja" med voznjo. Pa lahko zagovorniki se tako vpijejo kako je to super tehnologija ampak naslednji moj bo definitivno avtomatik, CVT pa niti pod razno. Sem ga vozil v Priusu ter Outlanderju.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Men osebno je ta CVT totalen mimosunek kar se tice "udobja" med voznjo. Pa lahko zagovorniki se tako vpijejo kako je to super tehnologija ampak naslednji moj bo definitivno avtomatik, CVT pa niti pod razno. Sem ga vozil v Priusu ter Outlanderju.

Odvisno kaj pričakuješ. Meni je v Priusu super. Če pa pričakuješ sunkovito pospeševanje, si pa omisli ročnega. Slednjega lahko pustiš v prvi prestavi dokler ti ventilov ne pomeče iz motorja.
grin1.gif

Sicer pa se je treba na CVT menjalnik priučit. Recimo pri Priusu je kar fina korelacija med pritiskom na pedal za gas in obrati motorja. Torej če hočeš pospeševat recimo s konstantnimi 2500 vrtljaji od 0 do 130 km/h, se da to prav fino počet. Če hočeš takoj dobiti maksimalno moč na kolesa, tudi ni problem, gas do daske in je motor na maksimalni moči v roku parih milisekund. Hočeš penzionersko furat pri 1200 vrtljajih? Tudi ni blema, rahlo pritisneš pedal za gas in to je to.
wink-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Se mi je zdelo, da se bo prius lover oglasil!
smile-1.gif

Lej, v obeh sem se pocutil kot da bi se vozil v gajbi. Takoj za CVT-jem se znajdejo kaksni stari avtomatiki, vse ostalo pa je kolikor toliko spodobno, no mogoce bi se v kaksnih poceni novodobnih jajckih se pritozeval.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
smile-1.gif

Lej, v obeh sem se pocutil kot da bi se vozil v gajbi. Takoj za CVT-jem se znajdejo kaksni stari avtomatiki, vse ostalo pa je kolikor toliko spodobno, no mogoce bi se v kaksnih poceni novodobnih jajckih se pritozeval.

Okej, ...
tongue-1.gif

Očitno grizeš samo na nekaj kar trza in obrati divje skačejo gor in dol. Športno press.
grin1.gif

Ogo

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
smile-1.gif

Okej, ...
tongue-1.gif

Očitno grizeš samo na nekaj kar trza in obrati divje skačejo gor in dol. Športno press.
grin1.gif

Ogo
Pa saj si ti rekel, da je motor v Priusu zaradi CVT menjalnika na polni moči v praih milisekundah... To je najbolj športno, kar sem do sedaj slišal... jaz v parih milisekundah niti stopalke ne pritisnem do konca, prisus ima takrat že max moč oziroma max obrate...
shocked-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Malce nazaj na temo. Baje naj bi bili tile namenjeni za Rusijo in se je tam glede na ekonomsko situacijo stvar zalomila, pa so jih malce ''razpršili''. V glavnem, definitivno izredno dobra priložnost za nekoga, katerega kaj takega zanima.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja tole o Rusiji sem tudi jaz slišal, menda sta na razpolago srebrna in mišje siva barva.

tistiglih

Pripravnik
11. mar 2009
59
0
6
Jaz sem se resno zanimal za ta avto dober mesec dni nazaj, pa je takrat stal cca 25K€ in me je zelo imelo, da si ga prilastim, samo me je poraba prevec prestrasila. Za ta denar bi pa ga vzel takoj (ce nebi v mes ze kupil adrugega avta). O CVT pa bi se dalo mnogo govoriti. Dejstvo je, da se ga moras najprej navaditi, ker je pac nekaj povsem drugacnega, kot smo navajeni (neglede ali je to avtomatik ali klasicni menjalnik). Enkrat sem na yuuutuuubu gledal en video, ki je zadevo razlozil s pomocjo skuterja in se mi je zadeva zdela zelo zanimiva. Lp;

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz tudi mislim, da je takšen avto za 19.500 zelo dober nakup.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Sej tisti k ga prodajajo ga sploh niso registrirali zgleda. So sli samo spekulativno v nakup. Tako da avto je nov s par 10 km.