ByPass Google Account

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

A obvlada kdo ByPass Google Accounta, ker sem probal vsaj 10 načinov iz Youtuba in nobeden ne dela. Tudi programe iščem na netu, vendar je povsod polno same šare in se ne znajdem najbolje. Kupil sem rabljen telefon in mi ne dovoli dostopa do namizja po factory resetu, ker zahteva Google account od prejšnjega uporabnika.
Telefon je Huawei Mate 9 z Android 7.0

Hvala
zmaga.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Ta zaščita je namensko takšna, da se je ne da zaobiti* (anti-theft protection).

Kontaktiraj prejšnjega lastnika in naj ti ga odklene. Naslednjič pa bodi pozoren na takšne stvari...

* nobena takšna zaščita seveda ni 100%, je pa jo navadno zelo težko zaobiti, če sploh

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Torej mora biti lastnik zraven, ko se s svojim računom prijavljaš?

Po pošti ni potem za jemat take stvari...
rolleyes-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Nisem sploh vedel, da kaj takšnega obstaja. Do sedaj sem že prodal 2 Telefona z zadnjimi verzijami Androidov in me ni nobeden klical za kakršenkoli Google Account. Problem je, da se ne bi zopet vzil 60km daleč za odklep telefona, če lahko naredim na hitro doma.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

rolleyes-1.gif

Ne moreš se s svojim računom prijavit, ker ko narediš factory reset oz. reset na tovarniške nastavitve, te potem ob ponovni izbiri držav in tistega začetnega sranja vpraša za prejšnji Google account, če želiš priti v osnovno namizje. če bi jaz to vedel, bi mu že tam na licu mesta rekel, da naj se prijavi, potem v nastavitvah izbrišeš njegov account in se prijaviš s svojim

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

rolleyes-1.gif

V njegovem primeru ja.

Je pa veliko bolj elegantno, če predhodni lastnik pred factory resetom odstrani vse Google račune iz naprave in s tem izklopi to zaščito.

Pač ena dodatna stvar, na katero je potrebno paziti pri nakupu. Je pa ta zaščita že par let zunaj, je pa nimajo še čisto vsi modeli telefonov. Ampak to se bo hitro obrnilo, saj je Google z neko verzijo Androida to naredil kot pogoj. Plus nekatere (zvezne) države zakonsko predpisujejo obstoj takšne zaščite. V Californiji recimo že od avgusta 2014.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ta način sem že probal, vendar neuspešno. Še vedno me potem vpraša po prejšnjem Google accountu. Probal sem vse načine iz Youtuba. Sedaj mi je ostalo samo še, da bi preko računalnika in namenskega programa naredil to, vendar, ko iščeš take programe je polno vsega sranja in virusov in izgubiš tudi polno časa, preden ti "mogoče" uspe. Sem klical na servis in računajo 15€ + par dni mora biti tam. Tudi z lastnikom sem se že menil dopoldne in je rekel, da je čisto preprosto to odstranit..ja je, vendar še v starejših verzijah, v novejših pa ne. Sem mu še enkrat pisal in sedaj čakam na odgovor.
Za Samsunge sem našel polno tega, za Huawei pa ne toliko

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Ne razbijaj teh zaščit.

Takšni programi "hacknejo" telefon in odklenijo bootloader. To v 99% pomeni izgubo garancije. Tudi telefon ve da je bil compromised, in posledično ne deluje še marsikaj drugega (Samsung Knox, Android Pay ipd.).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Dobro, najlepša hvala za to info. Potem bom sedaj počakal na odgovor lastnika. Čudno mi je, ker sem pred kratkim prodal Galaxy S7 Edge in se ne spomnem, da bi se kaj odjavljal iz Googla accounta. Samo factory reset sem naredil in ga prodal. Novi lastnik me ni nič klical. In isto sem pred parimi meseci naredil z Huawei Honor 8. Hmmm???

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Nisem sploh vedel, da kaj takšnega obstaja. Problem je, da se ne bi zopet vzil 60km daleč za odklep telefona, če lahko naredim na hitro doma.
Na daljavo lahko rešita tako, da prejšni lastnik v svojem google accountu pod nedavno uporabljene naprave, odstrani napravo s svojega računa.
wink-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Edit. Sem našel in sem tudi našel še vedno naprave Huawei Honor 8 in S7 Edge, katerega sem sedaj izbrisal. Sem poslal prejšnjemu lastniku SMS. Ko rešim, če rešim, sporočim tule. Hvala.

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Uuu, zanimivo. Kje pa se odstrani to napravo?
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Nisem sploh vedel, da kaj takšnega obstaja. Problem je, da se ne bi zopet vzil 60km daleč za odklep telefona, če lahko naredim na hitro doma.
Na daljavo lahko rešita tako, da prejšni lastnik v svojem google accountu pod nedavno uporabljene naprave , odstrani napravo s svojega računa.
wink-1.gif
Telefon boš moral pred uporabo povrnit na tovarniške nastavitve.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, saj sem ga že včeraj in danes še enkrat. Pa še enkrat ga lahko, samo, da bo deloval. Torej, ko pridem noter, če pridem, grem takoj na povrnitev na tovarniške nastavitve al grem še prej kaj ročno izbrisat in potem na tovarniške?

Aja, to, kar si pa z rdečo odebelil, pa sem mislil na naprave, ki sem jih že prodal in sem jih imel še vedno noter, čeprav me ni nobeden klical za kakršnikoli dostop. To se mi zdi čudno
rolleyes-1.gif
Za tega Mate 9 pa vem, ja, da mora prejšnji lastnik pod njegovem accountu odstraniti Mate 9 in potem naj bi jaz dobil polni dostop.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ne vem kako je na Samsungih oziroma pri drugih znamkah toda na Huaweiu je že nekaj časa tako. Lastil sem si Mate 8 in sedaj Mate 9, jaz sem z prejšnim lastnikom to uredil-preveril na licu mesta pred nakupom.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Samo še tole mi povej. Ko dobim dostop do naprave, grem kaj brisat kak račun v nastavitve al grem naredit ponoven reset na tovarniške direktno takoj?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Saj ne verjamem, da boš dobil dostop dokler ne narediš FR. Če pa dobiš dostop potem ni potrebe po FR rezen, če je ostalo gor še kaj od prejšnega lastnika. Možno, da tiste tvoje ponastavitve niso popolnoma izbrisale notranjega pomnilnika in je od prejšnega lastnika še kaj gor. Predvidevam, da ni delal FR pred prodajo, ker po vsej verjetnosti bi se v tem primeru izbrisal tudi google račun.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Saj ne verjamem, da boš dobil dostop dokler ne narediš FR. Če pa dobiš dostop potem ni potrebe po FR rezen, če je ostalo gor še kaj od prejšnega lastnika. Možno, da tiste tvoje ponastavitve niso popolnoma izbrisale notranjega pomnilnika in je od prejšnega lastnika še kaj gor. Predvidevam, da ni delal FR pred prodajo, ker po vsej verjetnosti bi se v tem primeru izbrisal tudi google račun.

Govora je o Factory Reset Protection zaščiti (FRP). Namen zaščite je ravno ta, da po FR ne moreš več uporabljati telefona, v kolikor ga hočeš aktivirati z drugim Google Accountom (t.i. Anti-Theft zaščita).

Načeloma če narediš FR preko Settings menija in v kolikor te takrat naprava ponovno vpraša za unlock PIN/pattern/password, potem lahko naprava pred dejanskim FR sama poskrbi, da odstrani še morebitne povezane Google Accounte in s tem izklopi to zaščito (zelo velik poudarek na "lahko").

Ampak v kolikor izvedeš FR preko bootloader menija, takrat pa to definitivno ne funkcionira, saj je zaščita ravno temu namenjena.