Buletproof dizel karavan

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
a sklopke pa kot bigmace kupujes na trznici? ker original so vse podhranjene.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Stilo JTD 115KM , čipan na 150KM od novega, letnik 2003, 543k km , original šobe, turbina, vztrajnik, menjalnik, 4x veliki servis to je to. Men dela?
Kapo dol.
cool-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
Kdaj se dela obnova turbine?

Kot ti je benady napisal, čisto odvisno od primera do primera. Pri mojem avtu je bila potrebna obnova, ker so se zadnjih nekaj let uporabljal za večinoma kratke vožnje, torej je bilo veliko hladnih štartov, saj ga je žena uporabljala za prevoz otrok v šolo/vrtec in vožnjo slabih 10km do službe.
evil.gif

To je še v redu, jaz mam do šihta 3 km če grem malo naokoli
hysterical-1.gif

lih preveč za vsakodnevno peš in zoprno za s kolesom
crazy1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Preveč za peš? Peš imaš cca 20 minut, za 2 km, odvisno kako hitro hodiš
tongue-1.gif

S kolesom pa ene 5-10 minut v izi
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
Kdaj se dela obnova turbine?

Kot ti je benady napisal, čisto odvisno od primera do primera. Pri mojem avtu je bila potrebna obnova, ker so se zadnjih nekaj let uporabljal za večinoma kratke vožnje, torej je bilo veliko hladnih štartov, saj ga je žena uporabljala za prevoz otrok v šolo/vrtec in vožnjo slabih 10km do službe.
evil.gif

To je še v redu, jaz mam do šihta 3 km če grem malo naokoli
hysterical-1.gif

lih preveč za vsakodnevno peš in zoprno za s kolesom
crazy1.gif

Ma ja, pozabil si še kilometer do vrtca, kilometer do šole v drugo smer, potem včasih še trgovina ... tako da je zjutraj minimalno od 3-5 hladnih štartov ...
evil.gif

Če maš tolk bliz do šihta, je idealno za peš ... če se ti kdaj mudi pa s kolesom ... mi te opcije nimamo, ker medkrajevno cca. 10km do službe ne ravno po ravnini ne gre, ob tem da je treba še otroke razvozit.
tongue-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz bi raje gledal kakšen avto iščem, potem pa šele izbiral znamko, model...torej ali ti je pomemben prtljažni prostor, potem "dostop" do njega, vrata predvsem, potem lega na cesti, recimo citroenovo zračno vzmetenje, ipd.

Ne Citroenovo zračno vzmetenje ampak hidravlično, da smo dosledni. Zračno imajo ostali ...
smirk-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
a sklopke pa kot bigmace kupujes na trznici? ker original so vse podhranjene.

od kje ti to?
meni original na mutlijetu lepo drži že kar nekaj časa pa je avto odprt na 170KM

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz

ko sem kupoval svoj avto, sem ogromno prebral tudi na netu, oz. bolje rečeno, preveč, ker rataš kar bolan ... na koncu sem vedel za vse serijske napake in probleme, ki naj bi jih imeli avtomobili, katere sem gledal. in je bilo to čisto brez veze, sem bil samo paranoičen za brez veze na koncu ...

ko sem kolege, ki se res spoznajo na avte, vprašal kaj svetujejo, so našteli par motorjev, med njimi je tu že ene par omenjenih, dodal pa bi še Volvotov D5, m-jet 1.9 in Hondin 2.2 dtec, tudi oplov 1.9 cdti so pohvalili, da pa naj se izogibam 1.7 cdti. sploh za Hondinega mi je en od njih (celo avtonovinar je) rekel, da je od vseh verjetno najbolj bulletproof. kolega je nedolgo nazaj kupil Ford Focus karavana, pri Lavrenčiču v Ajdovščini, nekje 140.000 km, mislim, da 1.6 dizel, iz Italije - ga ne moreta prehvalit, super avto. sam osebno sem avto na koncu kupil pri Avto Nota na Jesenicah, ima veliko avtov, ampak gre za majhnega podjetnika, ki si nekako ne upa igrati s strankami in zelo gleda na to, da prodaja dobre avte.

od moje brat je kupil Kio Ceed crdi, tudi karavan, prav tako zelo zelo zadovoljen.

itak je pa pri starejših loterija. mojo staro Toyoto če bi pogledal, bi se jo mnogi izognili na daleč, ampak v 8 letih, do 300.000 km samo dva izredna servisa - ko je odletel alternator pri 240.000 km (in z njim lambda sonda, ki pa dejansko ni vplivala na samo vožnjo, v bistvu je bila poraba še bolj ugodna) in pa akumulator pri 275.000 km. da sem diske menjal spredaj pri 295.000 km pa verjetno ni ekstra servis ...
tongue-1.gif
the point is - rabiš tudi nekaj sreče, nekateri kupijo nov avto, pa imajo v prvih 10.000 km več problemov kot nekateri v celotnem "življenjskem ciklu" avta ...