Bučke

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Moja mama je pridelala domače bučke.
Malo večje so kot te na sliki:
sestavine-sub-39.jpg


Mi jih doma ponavadi pripravljamo v omaki ali samo popečene na žaru.

Še kak recept, kako naj jih pripravim (žal brez pečice trenutno...).

Hvala
roza.gif
 

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
fine so tut popečene na čisto malo olja, ko jih popečeš na eni strani in obrneš, jih še malo posoliš, popopraš in daš na vrh rezino mocarele (ali drugega sirčka), da se stopi. Drugače se jih pa lahko je tudi sveže v solati (naribane, narezane...). Namesto ocvrtega krompirja lahko narediš tudi zmes moke, vode in začimb (bazilika, kurkuma, timijan, drobnjak...)-na način kot testo za palačinke, jih povaljaš v tem in ocvreš.
 

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
1. Narezane na kockice posoliš, dodaš VELIKO peteršilja, česna in tenstaš, dokler se ne razpustijo. Na koncu dodaš še poper. Če ti je okus všeč, lahko dodaš še vegeto. Precej dobra priloga, samo res ne smeš skopariti z začimbami.

2. Prerežeš jih na pol po dolgem, izdolbeš v ladjico in nadevaš - npr. nakockan paradižnik, sir, mleto meso, ipd. in spečeš v pečici.
 

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Obstaja tudi juha iz bučk. Če preskusiš kak enostaven recept (kjer v juhi ni krompirja), objavi.
evil.gif
 

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
bučkin štrudel......mmmmmmmm
bučkini polpeti....... (zelenjavni z bučkami)
popečene na olju
popečene na olju s sirom
....
....

bučke rulez!!!
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Že odločeno, kaj bo jutri za kosilo...bučni dan se temu reče
evil.gif


Polpeti iz buč.
Popečene bučke s sirom.
(pa seveda kot vedno: velika skleda solate!)

Javim, kako je uspelo
cool-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ko ste ravno pri bučkah, moja mati je eno leto za test vložila bučke in moram priznati, da je blo full dobr, prav en poseben okus je bil. morda se še kdaj spravi
grin1.gif
 

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Iz buč je daleč najboljše bučno olje. Ampak ne iz takih buč - razumljivo.

Brez bučnega olja ni solate...
smile-1.gif
 

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Jaz obožujem bučke, jih jem skoraj vsak dan, na različne načine.

1. Bučne naribam in jih podučim do mehkega potem, solim in dodam začimbe po želji, na koncu dodam se zdenka sirček ali zlico kisle smetane ali nariban sir in zmešam z testeninami.

2. Bučke narežem na kocke, ravno tako paradižnik, papriko in na prepraženi čebuli podušim, dodam začime po želji in lahko uporabim kot prilogo al pa za omako pri testeninah.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Takole,danes imam končno dovolj časa za kuhat kosilo.
Tole je buča iz katere bodo nastali bučni polpeti s sirom in pršutom, iz spodnjega dela buče pa bodo nastali bučni zrezki "pokriti" s sirom.
Zraven so še sestavine za solato
cool-1.gif


2ZEM7zYS0r8IuDGT.jpg


Tole so že olupljene, naribane buče, zraven je drobno narezan sir in pršut, da bom dodala k masi.
Zraven so na kolobarje narezane buče, ki jih popopram, posujem s curry-jem in vegeto.

j3oTvN0WR2JV_pUr.jpg
 
Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
No, da še dokončam..če se mi je danes že dalo vse tole dokumentirati
cool-1.gif


Takole so izgledale še popečene bučke s pršutom in sirom.

Do danes buč nisem ne vem kako oboževala...tole je bilo pa: NJAMI
evil.gif


sXEJLs8HpKMNT1Ds.jpg
 

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pri nas jih mami dela v pivskem testu (narediš podobno maso kot za palačinke, s tem da dodaš pivo) in jih potem "spohamo"...me love it
smile-1.gif