brušenje ometa

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Še zadnjič napišem - nad knaufom je parna zapora, nepropustna folija ali polivinil (imenuj kakorkoli želiš) izključno zato, da vlaga ne prehaja iz bivalnega prostora skozi strop in izolacijo, kjer na hladnem kondenzira in zato moči izolacijo. To je njen glavni namen in moje vprašanje je bilo, če jupol zapre stene, zakaj rabiš to zaporo?

Če pa ti misliš da se uporablja zato, da s podstrešja ne pride voda do knaufa in da je normalno da je izolacija mokra, si pa napisal dovolj in se umikam iz debate.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Nope vse kar sem ti hotel prej povedat je da gre tudi brez folije če so le pogoji. Folija ni pogoj da izolacija ostane suha verjem. Sem dal toliko mansard skozi, da vem kaj govorim in tudi opisal sem ti prej glede odzračevanja. Sekundarni namen paro prepustne folije je pa zaščita knaufa pred porumenenjem v primeru vdora vode če neverjameš probaj.

Ti če pa misliš da boš imel suho izolacijo, ker boš dal nevem ti kako folijo se hudo motiš. Če bo izolacija imela primerno možnost odvajanja vlage se bo tudi lepo sproti sušila in nebo navzemala prevelke količine vlage. folija se pa na večini mansard potrga še pri montaži knaufa tako da nikoli ne drži.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
se strinjam s tabo.

namest z mapelastikom in ibitol je bolje celo bajto premazat z jupolom. pa čeprav deset rok. k se zadeva posuši je to to.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=35&t=20518&start=15

Ne vem, odgovora ni, zavračaš pa ehementno vso teorijo in prakso, tako projektantov, kot izvajalcev in investitorjev. Pogumno, nima kaj reči, le odgovor na enostavno vprašanje še vedno fali.

P.S. - če razvijem vprašanje dlje - zakaj sploh izotekt in hidrostop mase in ploščice itd. Enostavno vzamešpleskarski valj, par kant emulzije in par kant jupola, pa je vse "waserdiht" . Magari bazen s tem premalaš, pa greznico. Bedaki, ki kupujejo vodotesen beton in podobne bedarije.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Pri nas zgleda finish nekako tak, je tukaj potrebno se karkoli drugega za narest al se samo prebeli?
622078-8marc09bajta+box023.jpg

Priponke

• 622078-8marc09bajta+box023.jpg
    622078-8marc09bajta+box023.jpg
    131,7 KB · Ogledi: 416

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ja struktura me moti, kako se pa stvar spedena z jubolinom, lahko stem zafrknes zadevo in delas ne ravnine, al se to samo enkrat potegne scim?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
naceloma tezko zajebeš. se pa da, seveda.

s tems e dela tanek nanos, ni nič težkega. neravnino skor težko anrdiš, sma če paziš kako vlečeš.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Pa to vleces s spohtlom, al z mackom, ker nevem kolk je gosta ta jubolin zadeva, pa potem je potrebno vseeno mal zbrusit?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ni res.

nikol nisem to delal, pa so mi vsi rekli, ne boš znal. k je stari reku, da ni šans, sem šel takoj po jubilon in na bajto..prvi dan ena stena za probo, prva roka..potem pa drugi dan 200 kvadratov. večinoma sem vseh 900 kvadratov naredil prvo roko sam. potem sem pobrusil, kjer ni bilo odlično in potem še drugo roko. pri drugi mi je pomagal mojster. potem smo brusili. ker s eje mudilo, sem imel pomočnike. in eni niso ravno super naredili, ampak bom popravil. problem je bil, ker niso opazil, d amajo problem s šmirglom in so ostale rajse. se pa po dveh, treh malanjih ne bo videlo,

spraševalcu.
če si kej blizu lj se oglasi na PM.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Če niti tolk nima pojma o jubolinu ali se ga nanaša z valčkom ali s špohtlom (v resnici se ne z enim ne z drugim) potem dvomim, da bo sam naredil tako dobro kot če mu bo naredil en majster ki s tem dela vsak dan. Lahko pa da se motim.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jest nisem imel pojma o veliko zadevah..pa sem se naučil.

sam pokazat mu je treba...to je pa 15 minut.

a sta vidva z elektriko konc. mam 300 metrov rdeče 2,5 kvadrat mehke žice viška..pa še ostalih..mi gredo že na živce.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Pri strojnih ometih priporočam, da se najprej prebeli z apnom, da se ometi malo utrdijo. So namrec precej mehkejši od ročno metanih.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jest nisem imel pojma o veliko zadevah..pa sem se naučil.

sam pokazat mu je treba...to je pa 15 minut.

a sta vidva z elektriko konc. mam 300 metrov rdeče 2,5 kvadrat mehke žice viška..pa še ostalih..mi gredo že na živce.

Sej kot pravim, lahko da se motim, sam če po sebi gledam, pa k sem totalno tehničen tip pa se tega vseeno ne bi lotila delat sama, ker bi trajalo kot prvič predolgo, kot drugič bi pa še enkrat več materiala ponucala, pa še vprašanje kako bi blo narejeno. Da o brušenju sploh ne govorim. Sam šus v glavo.

če sprašuješ mene o elektriki ... ja sva konc z njo ... za enkrat. Bomo še okrog hiše kaj vlekli, sa to čez kakšno leto, dve, tri ...
grin1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Mi imamo cementne, sam potem sedaj tega ne razumem, ko sem spraseval so vsi govorili da je mavcne brezveze imeti ker je preravno, a sedaj vidim da bi imel ce bi hotel mavcne, ravne stene, samo se za prebelit, sedaj jih moram pa jest ravnati in kaj spet se enkrat par tisoc evrov zapravit!?!?!?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tudi mavčni ne bi bili povsem ravni. je pa dejstvo, da so mavčni mehki in bi ti bilo hitro žal.

se moraš pa odločit..a delaš dolgoročno ali kratkoročno.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Na fino kitat moraš omet ravno tak kot gips plošče. tu ni razlike.
za stanovanje pa jaz na tvojem mestu nebi šel sam se špilat domačega mojstra. Idi trenirat v kako klet prvo, da vidiš če ti gre od rok. pa ne pozabi prebrat kaj piše na embalaži. jubolin je DO 1mm. Ker precej domačih mojstrov misli da je jubolin bog i batina, ker še niso držali mešalnika v roki in je mešanje mase vesoljska znanost. Potem pa z njim kitajo luknje in podobno in se čudijo zakaj ven teče
bonk.gif