Brivniki - Braun vs. Philips

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:

V življenju se še nisem obril ''navadno''
redface-1.gif
.
Jaz pa ne z brivnikom.. Imam malo mocnejso brado in me zanima, ce pride brivnik v postev tudi tukaj? In pa kaksen cenovni rang naj gledam? Hvaala

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Seveda pride, le dlake ne smejo biti predolge. Sam imam dokaj gosto brado in kar je manj kot 3 dni staro, pobrije kot za šalo. Če pa so slučajno daljše, si jih pa najprej skrajšam z brivnikom za lase. Sam uporabljam Philipsa 7760, katerega sem pred cca. štirimi leti kupil v akciji za takratnih 35k SIT.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jaz imam philipsa 7415, pa ga zadnje čase ne uporabljam prav pogosto. Saj ne rečem, da ne obrije dobro, samo nekako moji koži ni preveč dobro pasal. Najlepše pa obrije kratke dlake, dolgih mi pa včasih sploh ni zagrabil, poj sem pa v ogledalu gledal, kje je še kakšna
grin1.gif
Kul je tudi, da ga lahko mirno splaknem pod vodo, ker vsakič da bi ga ščetkal...
Mi je pa trenutno najboljši gillete fusion power al kaj že, tisti s 4+1 klinami, s peno se pa že napacam prej
grin1.gif

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
glave so različne (po številu) ker je sistem britja drugačen..torej število tu ni pomembno.

Tako je...zaobčutljivo kožo se izogni Philipsu...oz. je izbira Braun.

Če to ni problem..potem enega kupiš...obril te bo vsak (le philips malo bolj 'zagrel').

Jepa tako...brivniki so idelani za vsakodnevno britje...nič nebo narobe če sene boš bril 2 dni, le več dela imaš - stvar presoje.

Jaz uporabljam Braun že od pamtiveka (torej od puha naprej), imampa vedno v omarici tudi Mach 3, ker kdajpa tudi ta pride prav - za kako dlako na vratu, ki je tako 'poležena' da je brivnik ne more odrezat, če slučjano crkne, zmanjka elektrike...torej rezerva je vedno.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
zdaj uporabljam 2-3 mesece philips arcitec rq 1085.. in moram reci, da je zadeva fantasticna.. ravno prav tezak, giblje se kompletna glava + rezila in je vsaj zaenkrat bomba.. je pa fora, ce imam 3-4 dni stare kocine potrebujem se enkrat dlje, da se obrijem..

je pa drag, to pa je..

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Imam Philips HQ 9170. Nabavil sem ga v Angliji in sem z njim več kot zadovoljen. Baterija omogoča britje brez napajanja za več kot tri tedne, ima digitalen zaslon, ki kaže koliko časa se bo še lahko uporabljal in polnil, ... Prej sem imel serijo 7 pa tudi ni bila slaba, pred tem pa brivnik Braun. Vem, da nikoli več ne bom šel nazaj na Braun, ker stvar sploh ni primerljiva. Kvaliteta britja je z Philipsom je nepremerljivo boljša, pri kratkih in malo daljših dlakah.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja?

Jaz sem za novo leto dobu Philips HQ7290 Williams.. Pa je super zadeva, samo baterija je v ***** cist... zdrzi max nekje 30 minut britja.. pa nobene avtonomije nima, moras vedno dat filat pred britjem..

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ja?

Jaz sem za novo leto dobu Philips HQ7290 Williams.. Pa je super zadeva, samo baterija je v ***** cist... zdrzi max nekje 30 minut britja.. pa nobene avtonomije nima, moras vedno dat filat pred britjem..

Ta model je bolj šminka kot kaj drugega. Serija 9 ima daleč najboljše baterije, ki zdržijo praviloma za 85 do 90 minut britja.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Zakaj pa sminka? Obrijem se hitreje, kot z RQ1075.. Itak mi je pa bolj pomembno, da se hitro obrijem, kakor da mi baterija zdrzi 2 meseca, pa se potem pol ure brijem..