Brivniki - Braun vs. Philips

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Ja, temo o Braun brivniku spodaj sem ze prebral me pa zanima nekaj drugega.
Po določenem času, sem se odločil, da bom kupil električni brivnik, saj se mi vsakodnevno ne da mazati z gelom in briti z klingico.

Imam pa eno vprašanje za tiste ki uporabljate električni brivnik. Koliko sem videl ima Braun "1 glavo", Philipsovi pa "3 glave". Zdaj me zanima, kaj je boljse za britje. Vem da je to tako tako, saj lahko enemu paše bolj ravna glava, torej Braunov enim pa Philipsova varianta. Pač, prosim za nasvete da se bom lažje odločil.
Aja, gledam pa višjo serijo (primer: Philips RQ1095 - nekaj v tej varianti in Braunov 8995)

Hvala!
wink-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Jaz mam Brauna že kakih pet let in me še vedno lepo obrije. Klin še nisem menal zato pri daljših dlakah (če se ne obrijem dva dni) malo cuka. Če mu zamenam kline bo verjetno spet kot nov...

Si je pa ata pred nekaj meseci nabavu BRAUN brivnik 5874 Contour Braun in je res milina. Verjetno je 8995 še boljši ampak nevem v kakšnem smislu.

Philipsa pa še nisem mel priložnost preizkusit ampak eni ga zelo pohvalijo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz bi samo eno stvar pripomnil - tudi sam sem razmisljal kot ti, pa sem kupil philips coolskin (se mi zdi), je bil kar drag tako da verjetno prav zanic ni.

No fora je v tem, da mi brivnik sploh ne odgovarja, sem imel cisto vneto kozo. In tako mi stoji brivnik v omari za brezveze. Pa tudi obril me ni, zelo slabo. Izgleda da imam premocno brado.

Tako da ti svetujem, da malo probaj ce ga ima kaksen sorodnik, da vidis ce ti sploh odgovarja tako britje.

LP

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
8995 cuka, ce so malo daljse kocine.. je pa razlika tudi v tem, da ima braun "vibra" britje, philips pa krozno.. Potem pa kakor komu odgovarja..

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz imam pa že kar nekaj let Braunov bribnik mislim da je serija 7 - 7882 al nekaj takega. Lepo v avstriji kupiš kartuše (thx spirit
smile-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
8995 cuka, ce so malo daljse kocine.. je pa razlika tudi v tem, da ima braun "vibra" britje, philips pa krozno.. Potem pa kakor komu odgovarja..

Hm, torej enim lahko odgovarja vibra britje, enim krožno. Ali je možno, da tole krožno britje ne cuka tako kot vibra?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Možno. Še nisem preizkusu. Kokr sm ti povedu moj 5 let star 5614 mi občasno cuka, če se ne obrijem dva tri dni... Morm zamemat rezila.

Fotrov nov 5874 gre pa gladko čez dlake tud, če so mal daljše. Pa nič ne draži kože.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Je mozno. Mene philips noben ne cuka, razen, ce imam res pol cm dolge kocine..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Jaz imam philipsa že 10 let - če imaš občutljivo kožo potem ni zate, ker jo vrtenje precej bolj draži.
Tako da sem pred kratkim tudi sam gledal Braunov Coolskin - sedaj imajo neko akcijo da ga lahko v 30 ali 45 dneh (nekaj takega) prineseš brez vprašanj nazaj, če ti ne odgovarja..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Je mozno. Mene philips noben ne cuka, razen, ce imam res pol cm dolge kocine..
Saj takrat pa uporabiš najprej strižnik, a ne?

Imel Brauna, sedaj Philipsa, z obema zadovoljen, noben ne cuka in noben ni dražil dlak. V življenju se še nisem obril ''navadno''
redface-1.gif
.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Philipsovi rotacijski brivniki lažje brijejo dolge dlake, Braunovi so pa bolj za kratke dlake. Sam uporabljam Philipsovega s tremi glavami, sicer je nižjega ranga, ampak recimo, da sem še kar zadovoljen. Vse je boljše od mozoljave kože zaradi britja z žiletko.

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Jaz imam Philipsa s tremi glavami, točnega modela ne vem na pamet, je pa bil takrat, ko sem ga kupoval, je bil v zgornji cenovni polovici. Žal ga skoraj nikoli ne uporabljam, ker mi ne odgovarja, saj imam po britju z njim kožo popolnoma vneto in razdraženo. Pa tudi obrije me po mojem mnenju ne preveč dobro.
Sem pa preizkusil tudi očetovega Brauna, za katerega pa lahko rečem, da je, kar se britja tiče, pravi luksus. Občutek med britjem je prijeten, po britju težav nimam, pa tudi obrit sem precej lepše, kot s Philipsom.
Je pa pri teh stvareh res precej odvisno od človeka do človeka, tako da če imaš možnost, ti priporočam, da pred nakupom oba preizkusiš in ugotoviš, kateri ti najbolj ustreza.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men britvica najbl sede. al sensor excel, al pa sedaj mach3. brijem se vsake toliko, ker enostavno pozabim. ponavadi se obrijem pred kakim sestankom, ko me žena spomni.

a imate vi tudi problem, da se gledate v ogledalo in ne opazite, da bi bilo fino se obriti. in zaradi takega stila mi ni janso zakaj dati 300€ in več za brivnik.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ksz
imel brauna, flex control, eden prvih modelov, ki je po 13 letih dokaj redne uporabe (vsak tretji dan ali enkrat na teden) preprosto crknil.
iskal, gledal, se odločal in na koncu spet kupil brauna. cruzer 3, dela na štrom in akku, 2 rezili za dolge dlačice, smartfoil mrežica. bil je znižan iz 90 na 70 eur, pa sem ga kr vzel. je še nastavek za oblikovanje brade zraven in stoječi polnilec. pereš ga lahko pod vodo. pa še majčko sem dobil in dve leti garancije. brije super. je pa zunaj cruzer 4, verjetno je bil zato tolko ceneje.
lp

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Jaz imam pa že kar nekaj let Braunov bribnik mislim da je serija 7 - 7882 al nekaj takega. Lepo v avstriji kupiš kartuše (thx spirit
smile-1.gif

Kaj ti jih je on kupil ali zrihtal?
grin1.gif

Jaz bi tudi moral počasi kupit novo kartušo za čistilo, pa ne vem kje naj to iščem in kakšne so sploh cene.