Britje, klasicna ziletka

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ročke od Sensor in Sensor Excel so na žalost v uporabi (jaz in moja boljša polovica).
Kar se pa tiče starega DE brivnika, bom pa preveril čez cca. 14 dni.

Pa še eno konkretno vprašanje.
Kako se shranjuje DE brivnik po britju? Ga je potrebno razstaviti na tri kose in žiletko posebej, da se vse posuši? Alo pa ga samo splahneš z vodo in ga kompletnega odložiš na poličko?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Jaz ne kompliciram, samo splahnem in otresem, ter odložim na poličko. Se itak hitro posuši. ni nobenih komplikacij. Za stari DE pa le preveri, lahko da je model ki je manj agresivnejši on 89L in morda vreden testa

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
a kako našo boš stestiral ?
smile-1.gif

imamo pa trenutno tudi nagradno igro na fb Shave Lab nagradna igra
http://www.polceneje.si/vrhuns...britvicami--991

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
a kako našo boš stestiral ?
smile-1.gif

imamo pa trenutno tudi nagradno igro na fb Shave Lab nagradna igra
http://www.polceneje.si/vrhuns...britvicami--991

Pozdravljen! Žal te moram razočarati, nekako ne bi več uporabljal kartušnih brivnikov. Cena je enostavno previsoka, kontrole pa nimaš. Pač avtomatika. Tudi pri avtomobilu imam raje ročni menjalnik.
smile-1.gif

Testiral sicer bi, ampak toliko denarja za test pa ne bi dajal

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Ampak brivska mila in Omega čopiče, kreme pred britjem itd, Losjone za po britju, pa je najbolje kupiti v Italiji. Tam so ti Italijanski produkti

Kje npr. Na goriškem, tržaškem ali na obali?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Ampak brivska mila in Omega čopiče, kreme pred britjem itd, Losjone za po britju, pa je najbolje kupiti v Italiji. Tam so ti Italijanski produkti

Kje npr. Na goriškem, tržaškem ali na obali?

V Gorici imaš trgovino tukaj , ampak Omega čopičev ne.

Tukaj pa dobiš profesionalnejše produkte, kot sta milo Cella in After Shave Floid Blue in Floid Original.

Nekaj cen smo tukaj navedli:
http://www.britev.si/viewtopic.php?f=5&t=7&p=22&hilit=lanza#p22

Če preletiš Tole temo, boš dobil še cene za čopiče Omega in še kaj.

LP

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Pa še odgovor na tvoje konkretno vprašanje:
Sensor Excel je verjetno najboljši kartušni brivnik. Zato je tvoj DE89L dobil hudo konkurenco.
Ampak NA TA NAČIN in z nekaj vaje, ter žiletkami, ki ti bodo ustrezale, boš gotovo presegel Sensor Excel. Kot rečeno, jaz se z Derby žiletkami skoraj nisem mogel obriti, pa še zelo različne so, pa čeprav v istem paketu.

Upam da sem vsaj malo pomagal.
cheer.gif

Jaz enostavno ne čutim žiletke. Če je kot prevelik, pobiram peno s ščitom. Če je kot premajhen, drsam z ovalnim delom po licu. Zelo redko nastavim tako, da žiletka dejansko reže.
Pri drugem in tretjem prehodu, pa je sploh štala. Brivnik mi radira kot iztrošen brisalec na avto steklu. Preskakuje. Ne vem kako naj razložim. Očitno kot ni pravi, in se del brivnika nad žiletko, kar zalima za lice in potem radira. Jasno, ne upam pritisniti, ker bi se potem porezal.
Očitno rabim še kar nekaj vaje.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Evo dobil sm odgovor iz Obrtne zbornice. Britje je dovoljeno samo v primeru da uporabljaš britvice za enkratno uporabo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Kjub temu, da smo na tistem forumu že nekaj govorili o primerjavi med britvijo in "Shavette" (Do česar imajo odklonilen odnos), še sedaj nimam prave informacije.

Vem da tudi v turških brivnicah v Turčiji dajejo te Shavette. Za vsakega klienta brivec uporabi novo britvico.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ker mi je zanimiv produkt, bi še tukaj nalepil slike brivske posode z dvojnim dnom, katero mi je izdelal lončar. Dvojno dno zato, da se vmes nalije vročo vodo, ta pa posledično ohranja toplo brivsko peno. Več info...

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Dobil sem tudi eno Sensor ročko, v Italiji pa sem kupil 5 Sensor Excel kartuš za 6 EUR. Me prav zanima...
smile-1.gif

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Zgleda ekstra!
smile-1.gif
Jaz kar na obrazu spenim, včasih na dlani. Odkar sem razbil kozarec ... ne opazim neke razlike. Nabavil sem si še EJ, ki je dosti boljša od one kitajske variante, ki je res malo bolj agresivna. Milo imam Geo F. Trumper, ki je izredno občutljivo na pravilno mešanico. Dobesedno dve kapljici vode preveč, pa pena izgine kot kafra. Nabavil sem še Cello, ki je malo boljša glede tega. Žiletko pa komaj drugo imam - Rimei poceni ki je prišla zraven brivnika je čisto OK, zdaj imam pa Gillette 7 days, pa ne opazim razlike. Sem pa "zapravil" za vso opremo za nekaj let mach3 nastavkov :D

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ampak sedaj si razen mila in žiletk preskrbljen za celo življenje. Cena žiletk je itak skoraj free, ravno tako Arko Milo, če ga dobiš na pravi način.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Pa še odgovor na tvoje konkretno vprašanje:
Sensor Excel je verjetno najboljši kartušni brivnik. Zato je tvoj DE89L dobil hudo konkurenco.
Ampak NA TA NAČIN in z nekaj vaje, ter žiletkami, ki ti bodo ustrezale, boš gotovo presegel Sensor Excel. Kot rečeno, jaz se z Derby žiletkami skoraj nisem mogel obriti, pa še zelo različne so, pa čeprav v istem paketu.

Upam da sem vsaj malo pomagal.
cheer.gif

Jaz enostavno ne čutim žiletke. Če je kot prevelik, pobiram peno s ščitom. Če je kot premajhen, drsam z ovalnim delom po licu. Zelo redko nastavim tako, da žiletka dejansko reže.
Pri drugem in tretjem prehodu, pa je sploh štala. Brivnik mi radira kot iztrošen brisalec na avto steklu. Preskakuje. Ne vem kako naj razložim. Očitno kot ni pravi, in se del brivnika nad žiletko, kar zalima za lice in potem radira. Jasno, ne upam pritisniti, ker bi se potem porezal.
Očitno rabim še kar nekaj vaje.

Vrzi te želetke stran in nabavi gilletove. Primi brivnik kot pikado in ne pritiskaj po koži, teža brivnika je dovolj. Vrzi brivsko peno stran, stopi v locitane in si nabavi milo za britje in čopič, potem pa gasa. Vedno vleci samo navzdol oziroma v smeri dlak, kontra šele potem, ko bo praksa. Čopič dobiš v h$m ni drag, mora bit pa iz jazbečevih dlak, ta v locitane je predrag.
Sam imam tegale, ki je kot kaže enak tvojemu v kombinaciji z gilletovimi želetkami in ne zamenjam za nič na svetu:
http://www.knifecenter.com/kc_new/store_detail.html?s=CC178

Še linkec do mila z uporabno posodo. polnilo potem kasneje stane 11 evrčkov. Ko se na morju brijem s peno je težje, zato res priporočam milo in čopič. to je skoraj nuja, če si začetnik.

http://www.loccitane.si/posodica-in-milo-za-britje,2,2,6112,251253.htm

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
@kalbo, Loccitane Cade milo ni na osnovi loja, pa za moj okus je res predrago. 11 EUR za tisti majhen "vegetarijanski" košček je pač too much.
Vedeti moraš, da za 14 EUR dobiš kilsko milo Cella, ki pa je na osnovi loja. V 150 g embalaži pa dobiš milo Cella tudi v Esteli v BTC-ju za 4 EUR.
Konec koncev pa, če imaš možnost, v Bosni dobiš Arko milo (tudi na osnovi loja) za 0,5 EUR za 75 ml. Če bi ti dal večino mil in krem, ki so na razpolago v svetu in za nobenega ne bi vedel cene, bi Arko ocenil med prvih 5 ali vsaj 10.
Pa še primerek enega najboljših mil, ki je s poštnino vred še vedno cenejši od Loccittane Cade. Sicer je na začetku malo muhasto za delanje pene, a se hitro navadiš in potem je čista zmaga.
Da mora biti čopič jazbečji, je res, a je malo pomankljiv podatek. Obstaja več vrst jazbečji čopičev:
- Pure
- Best
- Finest
- Silvertip
Pure se je pri meni izkazal toliko zanič, da sem na koncu poizkusil še s svinjsko Omego iz Italije za 3 EUR in je resnično nekaj čisto drugega, veliko uporabnejšega, pa še 3x ceneje je. Drugače je pa pri BEST jazbecu ali Silvertip, ampak ti pač so dražji. za 10 EUR jih pač ne dobiš. Tale nudi največ za svojo ceno.
Katere britvice od Gillette ti najbolj ustrezajo? Obstaja več različnih, recimo Gillette Silver Blue so res dobre. Ampak vsaj Gillette Platinum meni nikakor niso ustrezale.
Kot najboljše žiletke, trenutno na trgu, bi večina izbrala Polsilver Super Iridium.

Ko berem tole moje sporočilo, res izgleda samo kot kritiziranje, a ni temu namenjeno.
ne-ne-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Kaj si zdaj ustvaril, kritiko mojega mnenja in vsesplošno pametovanje, ali dejansko nasvet? Dejansko sovražim poste, ki se začnejo z "vedeti moraš" človeku, ki niti ni ničesar vprašal. Dejstvo je, da za začetnika navadna pena za britje ni in to je to. Milo pa pač po želji in osebnih izkušnjah.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kaj si zdaj ustvaril, kritiko mojega mnenja in vsesplošno pametovanje, ali dejansko nasvet? Dejansko sovražim poste, ki se začnejo z "vedeti moraš" človeku, ki niti ni ničesar vprašal. Dejstvo je, da za začetnika navadna pena za britje ni in to je to. Milo pa pač po želji in osebnih izkušnjah.
'

Hehe
aplauz.gif