Britax avtosedež

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
http://www.britax.eu/
Ena firma, dve imeni. Sedeži pa vseeno, kolikor vem, niso čisto enaki (kto pri kombinaciji Reacro/Storchemule). Lahko pa se motim.

Ne motiš se, so precej različni. Tri leta nazaj pa sta bili to sigurno dve različni firmi. Mogoče je kasneje Romer kupil Britax in je zdaj ena.

Baje, da je to eno in isto. Romer dela ene modele, Britax pa druge. Baje so lupinice in model 1,2,3 od Britaxa. Tako pravijo v Baby centru.
Odločitev je vendarle padla na Romer Safefix plus. Recaro me ni prepričal sploh ker je otrok skoraj vsak dan na cesti po 80 do 100 km. Pri varnosti se ne splača šparat, samo pa boli ko odpreš denarnico. 300 v Nemciji pri nas skor 400 EUR.

recycler

Zelenc'
10. sep 2007
13
0
1
V dveh dnel dobil obvestilo na mail, v njem je bil vključen tudi link do GLS-a, za sledenje paketa. Vse skupaj je trajalo en teden.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Jaz pa sem se zagledal v Recarota (9-36). Cena je pa kar smešno nizka za to firmo. Kaj pa kvaliteta napram Romerju?
Poglej neodvisne teste in če ti je ok, ga pojdi sprobat praktično. Torej, da ta malo/malega rukneš noter in parkrat zapreš, odpreš, itd.. In če ti ustreza kupi. Še dobro, da sem šel sam tako sprobat, sicer bi kupil drugega, kateri mi je bil po testih in slikah najbolj všeč, ampak v praksi pa ugotoviš, da ti pa morda le ne ustreza zaradi določenih stvari.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Jaz sem ravno danes kupil Recaro young Sport 9-36 kg.
Sedež je za 160 EUR, kolikor pride s poštnino vred iz ebaya odličen (pri nas je sicer 228 EUR).
772972-reca1.jpg

Priponke

• 772972-reca1.jpg
    772972-reca1.jpg
    34,8 KB · Ogledi: 212

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Sedež je za 160 EUR, kolikor pride s poštnino vred iz ebaya odličen (pri nas je sicer 228 EUR).
Kaj nisi rekel. Za 100 bi ti ponudil Storchenuhle Starlight SP (enak sedež, drugačna pena&prevleke). Se je odlično izkazal, potem smo ga pa zamenjali z Recarotom Monza Seatfix (ker je potem, ko otroka pripenjaš z navadnim pasom tečno, če sedež ni isofix).

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Romer in Britax prideta iz iste fabrike, tud fakture so iste.

Servis, pa kot sem že napisal ma en privat, katerega naj bi kontaktirale samo trgovke iz BC, če kdo rabi jo dam pod zasebno, javno je ravno ne bi obešal na net.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Sem videl, pa nimam niti kreditne kartice, Paypala, pa še riziko.. jaz sem ga kupil od nekega tipa, ki je preko ebaya kupil dva in mi je potem enega dal za 160 eur.. On je pač zaslužil 20 eur, ampak saj denar mora krožit
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
v nedeljo zvečer naročil pri obaby recaro avtosedež, danes je že pri meni
aplauz.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Jaz pa sem se zagledal v Recarota (9-36). Cena je pa kar smešno nizka za to firmo. Kaj pa kvaliteta napram Romerju?
Poglej neodvisne teste in če ti je ok, ga pojdi sprobat praktično. Torej, da ta malo/malega rukneš noter in parkrat zapreš, odpreš, itd.. In če ti ustreza kupi. Še dobro, da sem šel sam tako sprobat, sicer bi kupil drugega, kateri mi je bil po testih in slikah najbolj všeč, ampak v praksi pa ugotoviš, da ti pa morda le ne ustreza zaradi določenih stvari.

Glede testov je Romer pač mercedez med otroškimi sedeži.
Recaro je tam zelo blizu in je bil druga opcija mojega izbora. Za Romerja sem se pa odločil ker je hčerka visoka in suha za svoja leta in ji je Romer bolj sedel. Pa še na cesti preživiva preveč časa in km, da bi se igral z varnostjo.
Če bi rabil sedež za 5-10 km na dan + pot na morje in kakšen izlet bi sigurno vzel Recarota 9-36 kg ker si mi zdi, da dobiš super sedež za ta denar (seveda nakup v tujini).
Drugač je pa tole živa znanost kaj kupiti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Jaz sem pa vzel recaro, ekr je po varnosti enako dober kot romer (malo boljši pri bočnih, malo slabši pri obremenitvi pri frontalcu), ima pa napihljiv vuglavnik (pride prav na dajših poteh) + v zaščito glave vgrajene zvočnike (kabel porineš v DVD player, ki ga ima obešenega na sedež spredaj, pa lahko lepo posluša zvok pri risankah tudi če imam radio prižgan ...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

Jaz sem se tudi "zagledal" v tega recarota. Na raznih forumih ga full kritizirajo, vsi kupujejo maxicosi tobija al pa roemerja ne vem ker model ker edino to je uredu vse druga je mnde klump. sam men je nekako zlo všeč da kupim sedež pa ga mam za dolgo. iaq pa bom pred nakupom vzel tamalo pa gremo se posedat po otroških trgovinah v avtosedeže, s tem da tega recarota skorda nikjer nimajo.
Ko boš nabral par izkušenj z njim mi prosim povej kak in kako se obnese.
lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Tega recarota najdeš v recarotovi štacuni ... Nasproti PP Koseze v Lj ... Pa St0rchenmule imajo tudi. Cene nižje kot v BC, a višje kot na netu. Storch... je cenejši od Recarota, v osnovi je isti zic, le pena in blago sta drugačna.

Imel tega Recarota (no ja, v resnici Storchenmuhleta Starlight SP, ampak je praktično isto) za v en avto (kjer je bil stalno pritrjen) in hkrati še Romerjevega King TS+ (za prestavljat med avti, ker se dobro pritrdi - je pa res, da je Romer samo do 18 kil, Starilight pa se odstrani del s pettočkovnim pasom in je potem do 36 kil). Kvaliteta je bila boljša pri Storch..., Romer je začel ropotat, poleg tega je par plastičnih koščkov odpadlo. Je pa Romer lažje preklopljiv v malo bolj ležeč položaj, recimo. Malo bolje se tudi namesti v avth, ki imajo zelo mehke zadnje sedeže (recimo Nissani), je pa tudi svinjsko težak. Ščitita oba približno enako, vsak ima kako pomanjkljivost. Moj Romer se je precej težko zapel (pa še otroka si znal uščipnit pri tem), je imel pa boljše blazinice na ramenskih pasovih ...
Na koncu bi rekel, da sta bila po lastnostih +- enkaovredna, je bil pa Romer grdo dražji ... Je pa res, da sem za tavelka sedeža oba izbral Recarota (Monza Seatix) in mi ni žal.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ksz

Mi bomo nekje v začetku naslednjega leta nabavljali vozičke, avtosedeže...
redface-1.gif

Iskal sem, vendar ne najdem - kje je kakšen test za Peg Perego Primo Viaggio Trifix Java (skupina 0+)?
Gre za to, da bi potem nabavili tudi bazo za v avto, tako da lahko zadevo enostavno snameš iz avta in jo daš na voziček (=ni treba otroka odpenjat, prelagat, nazaj zapenjat...).

Torej, ve kdo?