Britanci prihajajo k pameti glede imigrantov?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Se pravi tisto klečanje sredi ulic Pariza ni vtikanje in provociranje? Boš kar ti sodnik kdaj je vtikanje dovoljeno kdaj ni? Oz. ko se islamisti vtikajo v obstoječe okolje v bistvu ni vtikanje, če pa se kdo vtakne v njih se pa vtika?

Zakaj te obremenjujejo drugi? Skrbi za sebe. Jaz pri 6000+ (ali RL life) se nisem se nikomur vtaknil v vero in zaradi tega nikoli nisem imel probleme. Kdorkoli se vtika nos v tuje probleme si zasluzi karkoli dobi. Kdorkoli.

Mene nihče ne obremenjuje. Govorim na splošno o pogledu družbe na takšne ekscese. Takšni dogodki se razumejo kot vtikanje in provociranje, zakaj so potem potrebni?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A lahko prosim jaz zdaj nekaj dodam, glede na to da sem verjetno edini imigrant na Alterju ki je v VB?
smile-1.gif

VB je izjemno in neverjetno vesela imigrantov. Predvsem White collar imigrantov. Ki pridejo z podpisanimi pogodbami, uredijo papirje, zacnejo takoj delati drzavi denar, in placujejo davke. Nobenih tezav s cemerkoli (razen [cenzura] up bancnim sistemom, ampak to ga imajo vsi...), sosedje so naju veseli, v firmah (jaz sem itak v isti) ni nobenih problemov, pri zeni je od 8 ljudi v teamu je tocno en skot in nobenega drugega Britanca, in to je to - skratka... Ce prides kot normalen clovek, ki se je na vse skupaj pripravil in ne prides kot kloshar so te veseli. Ampak hej, to je verjetno povsod tako, ane? :D

Malo manj je vesela "bom ze neki" imigrantov - pridejo v UK, mogoce nekako zrihtajo NiNo (davcna/zdravstvena stevilka), in potem iscejo sluzbo (idealno zbiralisce kretenskih vprasanj takega folka je skupina "Slovenci v Londonu", kjer mene vsakic posebej kap, ko berem kako bodo bodoce natakarice v enem pubu na slepo prisle gor s svojo 3-letno hcerko in "ze neki nasle".) Ampak, OK... vecini rata vsaj nekako prezivet, placajo svoje minimalne davke, in delajo stvari, ki jih tisti del idiotske angleske mladine, ki bi naceloma take stvari delal noce opravljati - that's OK, noben nima nic proti njim.

Ne mara (aktivno ne mara!) pa tistih, ki ne znajo anglesko do nivoja normalnega pogovora, in ki so "sumljivi". Taki pa slej ko prej najebejo, tudi ce so EU in s tem upraviceni do zaposlitve... Recimo, cistilni servis? 4 bolgari, od tega je ena znala anglesko in prevajala vsem ostalim. :S
Za take se pa v vecini primerov ne konca dobro... Poljaki so vsaj toliko "established" da poskrbijo za "svoje", ostali pa prej ko slej najebejo. Pa ne zaradi tega ker ne bi hoteli delati, ampak ker so nepripravljeni.
Prakticni primer: Najina cistilka. Izjemno prijazno bitje, tam, 25-28, govori tolk anglesko kot jaz Farsi (bore malo, po domace), placam ji 10 GBP/uro (kar je 3.5 GBP nad minimalno postavko in cist prevec, ampak raje placam vec kot pa da kaj zgine ali imam kaksne druge probleme), dela 3-4 (zame) ure na teden. Moz tudi nekaj dela, se vedno se vozita okoli z avtom s Poljskimi registracijami, mama in sine sta tudi prisla... Ampak da bi pa delala tako kot se spodobi (s.p.), to pa ne... Pa mi ni jasno zakaj, ampak ne, ona pa to ne bo. In ko bo nekdo zbolel bo jeba... 7.5 GBP je treba placat za vsak recept, recimo - OK, zdravstvo je pod dolocenimi pogoji zastonj, pa mogoce je na mozevem zdravstvenem - pa ziher bo potrem trba kaksen "support" dat ce bo kdo bolan (brez tega da bi en funt davka placala - takih pa Anglezi naceloma ne marajo. Tko, sploh.

In jaz, "fresh off the boat" davkoplacevalec jih tudi ne... Ampak vseeno raje njej denar dajem (jeboga, Slovan je Slovan, ne mores ga na cesti pustit
wink-1.gif
), kot pa "pro" cistilkam (ki bi bile verjetno ceneje) - predvsem ker se mi talk folk smili zaradi svoje svete preproscine, ko mislijo da bodo uleteli in da se bodo odprla nebesa in padala mana... Pa mi je jasno, da ne bo vec kot par mesecev laufalo, in da bo treba novo najti... In da spodbujam tisto crno ekonomijo, ki mi gre mega na ledvice... Ampak... :S

Aja, nasel sem jo pa tako, da sem dal oglas v lokalni Poljski stacuni :D

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Čak mal, nisi več v deželi paprike?

Tvoje mnenje je vedno dobrodošlo, ampak ti si svetlobna leta oddaljen od "Izijevih".
grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Nope, marca spokal...
smile-1.gif

Izijevi pa... Hrm... How shall I put this... Z muslimani (hindujci, mormoni, pick a religion) nima NIHCE problemov. Tud eden ne (OK, ekstremisti so izjema, ampak to so povsod), se posebej ker so razlicne rase in vere v VB ze toliko casa (God Save the Empire pa to
wink-1.gif
), da je jebena nacionalna jed drzave Curry.

Ampak ce si pa ekstremist, in probas zjebat funkcionirajoco (na ogromno nivojih! - jeboga, znaki v mestu so v jeziku okolisa ker se folku pac zdi da bi lahko bili, ne ker bi jih v to kdo prislili...) drzavo?

http://news.yahoo.com/radical-muslim-cleric-arrives-jordan-uk-092902845.html

Here's the plane. Get the [cenzura] out. Mogoce zaradi folka kravakonjevega kova traja, ampak slej ko prej bos odletel. In s tem se strinjajo VSI, tudi tisti njegove vere, ali iz njegove drzave. Jebat ga, sistem laufa, in da bi kdo v svojo skledo pljuval 99% folka na pamet ne pade.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Bosna je šolski primer več enakovrednih veroizpovedi, ki so isto narodnost privedle do bratomorne vojne.

No tu pa tam ima doli kakšen turško seme, a večinoma so to Slovani.

Do vojne niso pripeljale razlicne veroispovedi, cistko tako btw. Poleg tega da so vec ali manj turski geni z nekaj slovanske primesi.
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:Takšni dogodki se razumejo kot vtikanje in provociranje, zakaj so potem potrebni?

To vprasaj tiste ,ki to pocnejo. Na katerikoli strani.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Tvoje mnenje je vedno dobrodošlo, ampak ti si svetlobna leta oddaljen od "Izijevih".
grin1.gif

aja.... in skoraj identicno tvojem kaj........
bonk.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Zdaj pa ti meni povej; če Britanci tako krvavo potrebujejo tujo delvno silo katero navajaš, čemu hudiča te kampanje?

Nekdo nekje se je necesar spominil in ti v tem isces nek globji k. pomen. Jaz konkretno sem govoril o Nemcih in Turkih ,ker poznam stanje. Kaj in koliko (ne)potrebujejo Britanci pa sam razisci. Kolikor sem videl je bistvo te kampanje da njih pride ceneje ce nekoga stimulirajo da sam zapusti kakor da gredo cez celo proceduro deportacije. Nekega intelektualnega presezka tukaj ni za iskati.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

grin1.gif

bonk.gif

Glej, človek ima pač razčiščene pojme napram tebi...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

grin1.gif

bonk.gif

Glej, človek ima pač razčiščene pojme napram tebi...

se malo nos nekam potisni pa bos komaj viden.... nisem videl da poroca posiljevalski hordah imigrantov in masovnih protestih/deportacijah/karkoli
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Bosna je šolski primer več enakovrednih veroizpovedi, ki so isto narodnost privedle do bratomorne vojne.

Do vojne niso pripeljale razlicne veroispovedi, cistko tako btw. Poleg tega da so vec ali manj turski geni z nekaj slovanske primesi.
smirk-1.gif

A seveda je bil to razlog, to je bila verska vojna. Muslimani so na veliko uvažali islamske bojevnike iz tujine.

Skrajneži danes npr. živijo v Maoči a ne.
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smirk-1.gif

A seveda je bil to razlog, to je bila verska vojna. Muslimani so na veliko uvažali islamske bojevnike iz tujine.

Skrajneži danes npr. živijo v Maoči a ne.
priden.gif

A res Sherlock? Kako potem pojasnjujes APZB?
smirk-1.gif
Muslimani niso na veliko uvazali ekstremiste ,ker to ni bilo mogoce in tudi ni bilo potrebe. Prislo je nekaj ljudi proti koncu vojne na dolocena obmocja.

V Maoci zivijo verniki. Do danes se niso se nikogar napadli, pokradli ali poskodovali. Ce ima nekdo drugacen zivljenski slog ni zaradi tega "skrajnez".

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
No, easy, pretiravat pa ni treba... Ne porocam o tem, ker se tukaj problemi na brzino resijo - avijon ali zapor ce bos nad 90 dni tukaj, tvoja izbira. Ponovi vajo po potrebi...

Recimo tele bodo naslednjic z pendreki...

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-23431160

Stanje je torej vec ali manj primerljivo z vsemi drugimi drzavami v EU... Izobrazen kader prihaja "po narocilu" ali z dolocenimi namenom in ni problematicen. Vsi drugi (random iskalci) pa imajo tezave ,ki jih imajo danes skoraj vsi v EU. Je to povzetek?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
eazy
Citat:
Ti vprasanje narisem da bos razumel? Ce gres zivet v "muslimansko" drzavo se seveda razume da bos postal musliman... Je tako?
Se pac PRILAGODIS!
Zakaj tega potem musliči ne počno "v gosteh" ?????
Če bi rad imel šeriat, džamijo in ženske v nindža oblekah ostani "doma", ni treba hoditi v razviti svet, kjer ženske lahko vozijo avto v minici in gredo na cesto brez moževega spremstva.

When in Rome, do as the Romans do.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Kot prvo, muslimani niso enotna skupna. Kot drugo, prilagoditev nima veze z vero, ampak z gmotnim stanjem - reven, neizobražen človek se ne bo prilagodil, pa je lahko musliman, ali pa ateist. Zato so tudi težave vedno s priseljenci iz Somalije, ki živijo na ulicah, in ne s kirurgi iz Pakistana. Zadeva je zelo preprosta, vendar pa populisti želijo na vsak način 'dokazati', da je večina muslimanov munjenih.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
prilagoditev nima veze z vero, ampak z gmotnim stanjem - reven, neizobražen človek se ne bo prilagodil, pa je lahko musliman, ali pa ateist.

Kakšno nemarno posploševanje. A ti naštejem xy ljudi, ki so imigrirali in se dvignili "iz blata"? Ne blamiraj se s takšnimi izjavami, ker to, kako se bo nekdo znašel v tujem okolju, je odvisno le od njega.

easy, lepa hvala za dozo smeha.
smile-1.gif