Brisalci "škripljejo"

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
OK, vem, nabavit bo treba nove.

Ampak, a se to "škripanje" lahko kako omili? Obstaja kaka strvar, s čimer bi jih lahko namazal? Žajfa pomaga na kratek rok ...

Sicer me to res zanima samo zarad firbca, ker bom itak nabavil druge ... (pa zato, ker mi na drugem avtu isto tako škripljejo, tam jih pa ne bi menjal, ampak mogoče uporabil kak "trik")

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
p.s. pod "žajfa" iz 1.posta NI mišljen "masterr", temveč milo
wink-1.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Ne vrjamem, da obstaja kakšen trik, bi ti pa priporočal, da pri nakupu novih pogledaš še na ebay. Jaz sem za svoj avto dobil iz Nemčije samo gumico, ki sem jo potem sam zamenjal, za oba brisalca, skupaj s poštnino za 8 eur. Po enem letu še vedno dobro opravljajo svojo delo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Bi zanimalo tudi mene...
confused-1.gif

Kaj naj probam ene 5 različnih znamk brisalcev? Menjam na dva meseca?
bonk.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Probaj jih obrnit okrog. Nekateri brisalci imajo določeno kako naj bodo obrnjeni. Sam sem naletel na enega takega, in dejansko je škripal, ko sem ga obrnil pa ne več. Ne vem v čem je catch.
Poskusi, nimaš kaj izgubit.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Probaj jih obrnit okrog. Nekateri brisalci imajo določeno kako naj bodo obrnjeni. Sam sem naletel na enega takega, in dejansko je škripal, ko sem ga obrnil pa ne več. Ne vem v čem je catch.
Poskusi, nimaš kaj izgubit.

Catch je v tem, da ko so izklopljeni, so nonstop upognjeni. Če so napačno obrnjeni so tudi napačno upognjeni. To ugotoviš po tem, da med delovanjem v eno stran škripajo, v drugo pa ne. Če so zanič pa škripajo v obe.

Včasih so tudi roke brisalcev malenkost zvite in če niso pravokotne na šipo škripajo, preskakujejo...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Škripajo zaradi izsušenosti, namaži jih z glicerinom lahko tudi z glicerinskim milom , pred mesecem dni so v trgovini Ho.... A vstrijski/.. prodajali manjše tubice z mazilom ki je izklučno namenjeno mazanju gumijastih tesnil, če ga še dobišm možno sicer pa priporočajo brisalce ki imajo v sebi dodatek grafita so pa dražji vendandar boljši.Mehaniki priporočajo menjavo brisalcev na leto ali dve. Že vejo zakaj.
1392807-007.JPG

Priponke

• 1392807-007.JPG
    1392807-007.JPG
    91,2 KB · Ogledi: 805
Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.094
16.266
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Samo gume imajo tudi v Sparu (med drugim) ampak po pričevanju ostalih so zanič.

zanimivo, meni pa vsi hvalijo te "samo-gume" kot veliko boljšo stvar od standardnih brisalcev...res pa je, da mogoče ne govorijo za tiste iz Spara ampak kakšne bolj kvalitetne, ki jih dobiš po raznih trgovinah z avtodeli.....

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
S tem mazilom v tubi, slika zgoraj sem premazal vse gumijaste dele vključno z brisalci in je pomagalo, Občutno se je izboljšalo tudi brisanje z brisalci ki so občasno strugali, brisalce tako sedaj premažen vsaj enkrat tedensko in ob prvi zmrzali pred dnevi se je učinek mazanja pokazal v pozitivnem efektu upam da bo tako tudi pozneje.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Pri meni dokler sem imel poceni brisalce iz eBaya, več kot 6 mesecev niso zdržali, sedaj sem vzel original pa zdržijo že dobro leto in bodo po vsej verjetnosti še to zimo. Kljub temu da so original, so malenkost škripali zadnjih 5cm v primeru rahlih padavin (majhnih kapljic iz megle), v normalnem dežju pa so delali BP. 2 meseca nazaj pa sem moral menjat šipo, od takrat naprej pa sploh več ne škripajo. Očitno je odvisno tudi od stekla, z leti očitno rahle praske tudi doprinesejo k škripanju, no ja, vsaj pri meni je bilo tako.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Pred leti sem na radiu Hit od Pečota poslušal recept, kako popraviš škripajoče brisalce na "domač" način. V veliko posodo da lahko ležijo v njej brisalci, natočiš toplo vodo in vanjo naliješ, zdej se pa točno ne spomnim, ali šampon ali regenerator za lase in pustiš namočene brisalce (metlice) čez noč. Baje to deluje. Sam nisem nikoli sprobal tega recepta. Me pa zanima učinkovitost tega posega. Za pobat je.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.384
5.658
113
Hm.....mogoče bo pripomoglo.......me je gig spomnu...

Ko konzerviraš izvenkrmne motorje ponavad vodno pumpo tko prezimiš da pač snameš propeler....potopiš nogo v lambr vode v katerega daš vosek za avto in poženeš.....baje ohranja gumjasto zvezdo (pač vodna pumpa...)

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Po mojih zkušnjah so je škripanje brisalcev razlikovalo med proizvajalci...roko na srce, ej pa povsod neki štrikalo..ali so brisali dobro pa škripali (Champion..tipično preko zime) ali pa so zdržali pol leta pa začeli puščati sledi in mazati (Bosch).
Jaz imam zdaj na Passatu že kak 3 leta brisalce originalne od VW-ja (kupljene na uradnem servisu)..niti ni pisal gor proizvajalec zgolj 'Made in Belgium'. Te pa brišejo in brišejo..sicer kdaj tudi malo škripnejo (zdaj pozimi) samo v povprečju pa super zadeva...bojo še kar nekaj časa na avtu.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
čisto odvisno je tudi od tega če je bilo steklo umazano (posebej zasušene razlepljene žuželke so strup za brisalce) in pa ko pravite da so vam zdržale leto in pol lahko da si v tem letu in pol uporabljal brisalce manj kot pa neke druge ki so zdržali le pol leta

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Mah lej...običjano uporabljaš avto pod enakimi pogoji....tako da to ne vpliva na brisalce...muhe vsi kasirajo, mraz in zimo tudi..tako da...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik sung pravi:
čisto odvisno je tudi od tega če je bilo steklo umazano (posebej zasušene razlepljene žuželke so strup za brisalce) in pa ko pravite da so vam zdržale leto in pol lahko da si v tem letu in pol uporabljal brisalce manj kot pa neke druge ki so zdržali le pol leta

Ja mogoče to za koga velja, zame sigurno ne. Vsak dan sem minimalno 2 ure na cesti in tako je že zdanjih 5 let, preizkusil sem veliko večino brisalcev in se mi original nekako najbolj obnesejo. Pa če gledam tkole čez 5 prstov lahko rečem, da sem vse brisalce, ki sem jih zamenjal, enakomerno uporabljal, dokler pač niso bili zanič.