Brezžični tiskalnik

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Pozdravljeni,

sorodniki bi si radi kupili nov tiskalnik in sicer bi radi imeli brezžičnega. Nekaj sem gledal po HP 4780 . Pa me zanima kako se kaj ti brezžični tiskalniki obnesejo?
Zanima me še ali si lahko hkrati priključen na Wifi internet in uporabljaš wifi tiskalnik ?

Obračam se na vas ker se oni na mene, pa se še nikol nisem rokoval s temi zadevami.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne razumem čisto, zakaj bi moral biti tiskalnik brezžičen...

Moj glas gre za laser. Ni skrbi s sušenjem črnila, tonerji zdržijo 1000+ strani, obstojni izpis... poleg tega so cene tako padle v zadnjem času, da po mojem ni več računice.

Jaz sem dober mesec nazaj za doma kupil tole:

05Jun20090806131648-HP-Laserjet-CP1515n.jpg

HP CP1515N

Priklopiš na router (ima mrežni priklop, kar pomeni da lahko printa kdorkoli), vklopiš in pozabiš na vse skupaj.

Cena - 199 EUR. Skupaj s tonerji (4x) za 750 strani.a

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ne razumem čisto, zakaj bi moral biti tiskalnik brezžičen...

Moj glas gre za laser. Ni skrbi s sušenjem črnila, tonerji zdržijo 1000+ strani, obstojni izpis... poleg tega so cene tako padle v zadnjem času, da po mojem ni več računice.

Jaz sem dober mesec nazaj za doma kupil tole:

05Jun20090806131648-HP-Laserjet-CP1515n.jpg

HP CP1515N

Priklopiš na router (ima mrežni priklop, kar pomeni da lahko printa kdorkoli), vklopiš in pozabiš na vse skupaj.

Cena - 199 EUR. Skupaj s tonerji (4x) za 750 strani.a

Tako so se odločili, ker imajo že internet brezžično in prenosni računalnik in zdaj še hočejo tiskalnik...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Že, ampak zakaj mora biti printer brezžičen? Še vedno rabi napajalni kabel. Ne vidim smisla, zakaj bi moral zadevo vlačit s sabo. Zdi se mi, da je to samo neka modna muha. Wireless rabiš primarno tam, kjer bi te kabli ovirali pri delu in kjer je naprava prenosna (prenosnik, miška, tipkovnica).

Printer postaviš zraven routerja nekam v klet ali v eno omaro in je to to. Ni ti ga treba gledat, ko je v standbyu in ni ti ga treba gledat, ko dela. Samo prideš, pobereš liste in greš.

Kar se mene tiče, je laser 10x večja prednost kot brezžični modul (na inkjetu). Za par deset evrov več od WiFI inkjeta dobiš barvni mrežni laserski tiskalnik. Res ne vidim fore...

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Jernej!
Ne strinjam se čisto s tvojim razmišljanjem. Jaz imam WireLess tiskalnik in sem ga kupil točno s tem namenom in samo zato, ker ima to funkcijo. Tiskalnik sem postavil na neko odročno mesto -poličko, poleg TV-ja. Povezal se je brezžično na usmerjevalnik in sedaj lahko na njega tiska vsakdo, z vsakega računalnika, ki je v mojem omrežju in ima v operacijskem sistemu instaliran gonilnik za ta tiskalnik. To je daleč boljše kot share-an tiskalnik (računalnik na katerem je, mora biti prižgan), ali priključen preko USB porta na usmerjevalnik (na pc-ju moraš narediti nov port -TCP/IP tiskanje), ali preko UTP kabla (napeljati moraš kabel tja kjer je tiskalnik) in na koncu, tiskalnik zaseda na relativno majhni mizici (večina verjetno ima premajhno) preveč prostora.
Ko pa je natiskano stopim do tiskalnika in vzamem papirje.

Jernej, oprosti nisem dobro prečital celega posta, ne velja direktno zate, ampak vseeno podal sem svoje mnenje!

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kar ti jernej pravi izhaja iz predpostavke, da imaš tudi router že na neki "odročni" polički. Ker iz stališča kupovanja, se ti definitivno bolj splača laser ko inkjet.

Če imaš pa router na taki nemogoči poziciji, da ne bi mel tam zraven tudi tiskalnika, potem ti pa drugega kot wifi printer res ne preostane. Itq pa mislim da pri nas nimaš nevemkoliko izbire... kakega hpja verjetno?

Lp

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Odisej
Ja saj sem razumel Jerneja, sem se enkrat precital njegov post, ampak tak tiskalnik kot je -citiram drugi Jerenjev post:
"HP CP1515N Priklopiš na router (ima mrežni priklop, kar pomeni da lahko printa kdorkoli), vklopiš in pozabiš na vse skupaj.
Cena - 199 EUR. Skupaj s tonerji (4x) za 750 strani.a".

Kar pa ni samo nekaj 10euro vec.
Je super za resne izpise, jaz pa potrebujem tudi scanner in zato imam wifi Lexmarka ze eno leto in pol in to za ceno 79euro.
90% ljudi bo kupilo multifunkcijsko enoto, z vsem sranjem kar pase zraven, doma imajo na 1 kvadratnemu metru vse nabasano, ali pa zmetano na tla za mizo in potem je rezultat dela kakrsen pac je. Zato imam jaz tako kot sem napisal!

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

In prav, da se ne strinjaš! Vsekakor cenim tvoje mnenje. Na skener resnično nisem pomislil... Kam pa pridemo, če bi imeli vsi popolnoma enake potrebe po elektronike.

Želel sem zgolj izpostaviti, da marsikdo ne ve, da so barvni laserji postali povsem dostopni. Nekdo, ki printa parkrat na mesec in občasno kaj poskenira (kar bi verjetno lahko naredil tudi z navadnim fotoaparatom...vsaj jaz to počnem), bo veselo klel, ko se mu bodo kartuše zasušile, oz. bo šlo veliko črnila, da se bodo počistile in bo tiskalnik spet pripravljen na uporabo. Poleg tega so kartuše močno podhranjene v primerjavi s tonerji in cena na natisnjen list je tudi parkrat večja.

Z mrežnim tiskalnikom, kot si pravilno ugotovil, tudi odpade potreba po vklopljenem računalniku in print sharingu.

Repliciral pa sem na prvi post, kjer printer stane okoli 130-140 evrov, če sem prav pogledal.

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Pozdravljen,

imam sicer C4580, zadeva dela za ta denar OK, sama namestitev je bila malce zoprna, sploh če imaš malce po svoje konfigurirano domače omrežje. Ko ga enkrat spraviš v mrežo, je pa OK.

LP