Brezposelni ljudje ½ lenuhi ½

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Imam svoje pomagače---jst sem šefe
grims-1.gif

Zgleda da imaš ti veliko cajta--da sportaš okoli 25 forumov------še dobro da veš kako ti je spljoh ime!!
hysterical-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Zadnje čase nič več, samo alter, avtomobilizem, mal med.over, pa mal pokukam še na kmet.forum in to je to.
Delo je!!!

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Imam svoje pomagače---jst sem šefe
grims-1.gif

Tazga bedaka sem jaz 1 leto odpisal, on šefe se šetal okol, itd jaz pa garal težka fizična dela, sem se hotel dogovorit za višje plačilo, ampak sem raje potem kar ******.
Pošten privatnik naj bi plačal kosilo, dobro plačilo, redno plačilo itd, če tag ni nima kaj več iskat pri takih barabah.
Samo potem se ni treba izpostavljat na TV-ju, radiu, da ni delavcev, zakaj jih ni, pa sem napisal zgoraj.
Če pa je plačilo DOBRO in se šefe šeta okol pa je čist fer....trapasto se mi je zdelo, da sem delal, kot bi imel s.p., on prišel pogledal, dobil plačilo (ON) in že je bil naslednji posel.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Zakaj bi kupoval skuto, če pa jo je doma vsak dan 1-2 kg...a res ni nobenga za 500 evrov al se hecaš.

Za tako delo, kot ti delaš, naj bi bilo plačilo 5-6 evrov (na črno), z malico, kosilom posebaj. Saj ponavadi se je, kar tam, kjer se dela.

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Razdelili smo si pa tista stanovanja ,ki smo jih mi zgradili ,
Kdo ste jih zgradili? Kolikor vem, so stanovanja gradila gradbena podjetja, večinoma z uvoženo delovno silo z drugih republik. Davke ste imeli precej manjše kot jih imamo sedaj in več ste dobili za njih (zato pa je potem šel socializem cugrunt).

Res ne maram poslušati, kaj "smo naredili ti pa oni", pa se izkaže, da niso nič naredili, samo gobce otresajo o svoji namišljeni velepomembnosti.
Mogoče sem ravno bolnišnico v kateri si se rodil pomagal zgradit s samoprispevkom ,mogoče vrtec ali šolo v katero si hodil.
Za uvoženo delovno silo smo pa na novo zgradili kar eno celo mesto in kako polovico vseh blokov v vsakem kraju, s tem da smo samoprispevke plačevali samo domači. Če si na siolu ,je tudi velika verjetnost da si tole poslal po kablu iz samoprispevka.

Tole se pa js globoko ne strinjam. Mel ste samoprispevke to je res, mel pa ste sindikalne počitnice, mel ste jazbinška in njegov zakon, mel ste zagotovljene službe ko ste končali izobraževanje, mel ste knjige v šolah, vse ste mel k riti prinešeno, ker ste pač živeli v socializmu in še bolš se je žvelo v dobi tranzicije, če le nisi bil totaln vosu. V firmah vas je blo zaposlenih, za isto produkcijo, v povprečju 7x več kot danes. Ker vsi vemo da je ta sistem funkcioniral le na puf, se seveda zavedamo da bomo te pufe plačevali mi, ki smo se morali zaposlit po tranziciji in ki si trgamo od ust za tistih 65kvadratov, ki bojo seveda pokrili tudi razliko ki ste jo nardil vi in vaš jazbinšek. Ne pozabit da žakl z denarjem je ostal isti, samo vsebini se reče drugače in težje se pride do nje. O tem kaj ste pa ustvarli pa raje nebi. Od povsod ste se naučil razne tehnike nato pa ste na njej zaspali, kar pa je logično, saj se vam ni bilo potrebno potrudit prav za nobeno reč, ker vam je sistem dal vse. Vse kar je blo treba, je blo zjutraj zdržat nekje od 6ih do 2h. Obstajajo izjeme ampak ti se sedaj ne napenjajo s samoprispevki ker tiste izjeme so že takrat znale prispevat same sebi in so situirani in ne zabijajo časa na nekih forumih.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
jst še nisn u penziji in še kr neki let ne bom , brezposeln sn pa bil kako leto in pol v teh 20letih kleptokapitalizma , tak da ne meni pametvat......

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Po 9€/h jih plačujem+ jedača+ pijača.

, če bi jih plačeval po 9 evrov, bi bankrotiral, kot sem napisal, na črno jih pomojem plačuješ 6 evrov.
90 eur/dan
2000 evrov/mesec.
bonk.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
In kdo ti bo delal 10 ur na strehi za 50-60 €?? Mogoče kdo iz logatca, kateri ima polno rit skute, ki zdrži za računalnikom 15 ur brez problema.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.689
113
ja politiki bi rekli da gre za krizo vrednot ko vidimo da se dva spamerja med seboj prepirata kdo je spamer pa kdo ne
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.450
7.147
113
pri taščici
Masterr koliko imas ti objav z vsemi cca 9 nickname. Napisani so v "socialni" temi.
Nic ne pomagas doma?
Si tak kot jaz pred leti?(samo jaz sem imel druge razloge in bolj ali manj samo en nick povsod)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Dr.Rugelj pravi:
Tole se pa js globoko ne strinjam. Mel ste samoprispevke to je res, mel pa ste sindikalne počitnice,
aha. sindikalne počitnice obstajajo še danes, pri večjih podjetjih, ki imajo močan sindikat in so znali obdržati lastnino. ni joh dosti jih pa je nekaj. večina objektov in vzdrževanje teh objektov je bilo grajenih prostovoljno s sredstvi, ki so jih prispevali zaposleni

Citat:
mel ste jazbinška in njegov zakon
aha. pa denar si tudi moral imeti, če si hotel odkupiti stanovanje, ki si ga že prej odplačal...tak ene 2-3 letne plače. res ugodno, še daleč ne zastonj
Citat:

, mel ste zagotovljene službe ko ste končali izobraževanje, mel ste knjige v šolah, vse ste mel k riti prinešeno, ker ste pač živeli v socializmu in še bolš se je žvelo v dobi tranzicije, če le nisi bil totaln vosu.
ne ga srat. res ? če si bil štipendist vojske ali policije. drugače pa ne. zastonj knjige ? a si ti iz drugega planeta ali pa verjameš v dedka mraza ? k riti ni bilo prinešenega nič ali pa enako kot sedaj...
Citat:

V firmah vas je blo zaposlenih, za isto produkcijo, v povprečju 7x več kot danes. Ker vsi vemo da je ta sistem funkcioniral le na puf, se seveda zavedamo da bomo te pufe plačevali mi, ki smo se morali zaposlit po tranziciji in ki si trgamo od ust za tistih 65kvadratov, ki bojo seveda pokrili tudi razliko ki ste jo nardil vi in vaš jazbinšek. Ne pozabit da žakl z denarjem je ostal isti, samo vsebini se reče drugače in težje se pride do nje. O tem kaj ste pa ustvarli pa raje nebi. Od povsod ste se naučil razne tehnike nato pa ste na njej zaspali, kar pa je logično, saj se vam ni bilo potrebno potrudit prav za nobeno reč, ker vam je sistem dal vse. Vse kar je blo treba, je blo zjutraj zdržat nekje od 6ih do 2h. Obstajajo izjeme ampak ti se sedaj ne napenjajo s samoprispevki ker tiste izjeme so že takrat znale prispevat same sebi in so situirani in ne zabijajo časa na nekih forumih.
ti si toliko neumen ali pa samo toliko nesposoben da verjameš temu kar pišeš ? niso firme crknile, ker je bilo preveč zaposlenih ali pa storilnost premala.
crknile so zaradi politike, ker je ves dobiček šel v izgradnjo infrastrukture na jug, kjer se je denar izgubil, denar je šel za prestižne objekte, ki so si jih politični veljaki privatizirali itd. če si bil pri koritui je enako kotr sedaj. če nisi bil pri koritu je tudi bilo enako kot sedaj.
če jaz ne bi vsak iebeni zasluženi dinar in kasneje tolar pretopil v trdo valuto bi danes verjetno tudi peezdil. zapmni si pa, da v socializmu ni bilo vse z rožicami poslano. je bil drugačen sistem, kjer je dobičeš šel za družbene dejavnosti....

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
No tole pa ni bil nič kulturno napisan odgovor. Kako nevljudno od nekoga ki je tolko star, da je lahko užil vse kar je ponujal takratni sistem. Res morm bit nesposoben če sm si mogu sam ustvarit kar ste si vi v prejšnjem sistemu enostavo razdelili. Komur v socializmu ni bilo postlano ta pa je mogu bit nesposoben ali pa je naglas fural idejo tega sistema ki se je pokazal za človeku dosti bolj neugodnega.

Pa še nekaj izzivov:
-naštejte mi 10podjetij (v zasebni lasti) ki imajo sindikalne počitnice.
-pokažite mi danes stanovanje za 2 - 3 letne plače (delavske da ne bo pomote ker pod jazbinškom so si jih lahko kupili delavci)
-a obstaja kje statistika brezposelnih iz unih časov? (ne štejmo gospodinj ki so ostale doma ker je desc zaslužil dovolj za preživljanje družine)
-katere knjige je bilo potrebno kupit za osnovno šolo v rdečem sistemu?

Glede na to da ste imeli priliko pretapljat zaslužene dinarje in tolarje v trdo valuto, verjetno niste ravno iz delavskega razreda. Če bi peezdili še danes, lahko samo sklepam da ste znali takrat fino zaslužit.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Osnovno in srednjo šolo pa še nekaj delovnih let sem naklepal v rdečem sistemu zato ti lahko iz prve roke dam nekaj odgovorov.

1. Firm ti ne bom našteval lahko pa greš pogledat spisek lastnikov počitniških hišic v Nerezinah (Bučanje) pa boš presenečen koliko (tudi privatnih) firm ima tam apartmaje. Kako jih oddajajo, ne vem.

2. Jazbinškov zakon je veljal le zelo omejen čas zato ga ne moreš jemati kot merilo za dostopnost stanovanj v prejšnjem sistemu. Veljal je v novem sistemu...

3. Eno leto sem bil na zavodu, ker nisem dobil niti približno primernega dela . Število brezposelnih pa mi ni znano.

4. Vse osnovnošolske knjige smo kupili sami.