Brezplačna delovna sila

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Če na hitro potegnemo računico dodane vrednosti študentov stomatologije na faksu...

Ker je praksa mogoča le tako, da ima vsak študent ki dela svoj stol, stolov pa je, kolikor je, to pomeni, da tisti čas ne delajo tam zaposleni, ki niso tam samo zato, da učijo študente, temveč gre za terciar, ki mora vseeno nekaj od sebe dati. V dopoldnevu, skupno tam nekje 6 ur, se zamenjata dva študenta recimo. Eden naredi v tem času 2-3 plombe, drugi pa tudi, je skupni izkupiček 4-6plomb/šiht. Koliko opravi v tem času tam zaposleni, ki si zdaj nekaj čoha, ker nima kje delati. Plus še stažisti, ki se tam špancirajo iz enakega razloga? Dodane vrednosti pri študentariji ni, oziroma delajo za kliniko izgubo, ker stoli ne bi bili prazni, če njih ne bi bilo, ampak bi se naredilo veliko več. Študenti delajo tam izgubo, ki pa se pokriva iz MFja in iz ZZZSja oz ministrstva oz kdorpač že je, ki financira stažiste, ker se pač prevzame, da gre za učni proces, ki stane.

Zaposleni na faksu tistih stolov ne uporabljajo. V večini primerov imajo še en stol nekje v hiši.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
avtomehaniki popravljajo v šolski delavnici...tudi na gradbeni imajo prakso na svojih strojih...

ampak nekaj je praksa (tudi pri killakhan) ki ti jo pač mora nuditi šolstvo kjer se nekaj naučiš... zobarji valda ne bodo ruval plumb ven ko končajo kokr lahko gradbeniki eno in isto lukno prekopavajo.

drugo je pa izkoriščanje "prostovoljcev" ki se je sedaj razpaslo. včasih je bila pripravniška doba kjer si imel menotrja v firmi in pač tistih 30-50% nižjo plačo po 6 mesecih pa si dobil redno plačo. sedaj bi pa vsi vse zastonj...

Saj meni ni problem, da sem jaz "zastonj" delal, ampak jaz sem to delal 3 leta in ne vem zakaj se sedaj drugi za 6 mesecev usajajo...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.664
3.172
113
v lokalni ostariji
lej kilkan še enkrat... drugače bi bilo da bi ti po zaključku faksa moral "še enkrat" na pripravništvo (brezplačno) ti si tri leta imel vaje, učil si se plombirat itd itd.. no tile na dursu itd so imeli že šolanje in prakso v šoli zdej morajo pa še zastonj delat (pa ne samo 6 mescev... najbrž potem še enkrat pa še enkrat... dokler s jih en ne usmili)

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
...
ce kdo se vedno ne razume:
probajte si predstavljat, da zaposlujete mladega sodelavca v racunovodstvu.
prvi kandidat je ravnokar koncal 6-mesecno prakso na dursu, drugo pa je v tem casu piydil na alterju...
koga boste vzeli - ceteris paribus?
nobenega od njiju. vzel bi enega od destih računovodij z desetletno prakso, ki bi se ravno tako prijavili za prosto delovno mesto. žal bo tako, dokler bo ponudba večja, kot pa je delovnih mest.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
...
ce kdo se vedno ne razume:
probajte si predstavljat, da zaposlujete mladega sodelavca v racunovodstvu.
prvi kandidat je ravnokar koncal 6-mesecno prakso na dursu, drugo pa je v tem casu piydil na alterju...
koga boste vzeli - ceteris paribus?
Easy - pripravnika, ki bo delal brezplačno. In ko se njegovo pripravništvo izteče, naslednjega pripravnika.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Vem, da je zajeban. Ampak, zakaj to ni program faksa? Ali se ustave ne sme učiti na slovenskem državnem faksu? Ali se med pripravniško dobo (bodoči) učitelj uči ustavo, ko zastonj pazi nevzgojeno mularijo v podaljšanem bivanju na šoli?
Tu ni neke logike...

grin1.gif
Res ne veš zakaj? Veš kje živiš?

Denaaaaarrrrr! Keš je razlog, posebni programi za obvezno pripravo na strokovni izpit ipd. Komisije (ravnatelji višjih šol skoraj več zaslužijo z raznimi komisijami, kot pa z redno plačo).

Ti se pa še sprašuješ zakaj.
tongue-1.gif