Brez državljanstva na volitve

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sej sploh ne vem kam nej dam, pa sm porinu v najbolj brano rubriko.

Naj mi eden pri božji madoni razloži, kako lahko človek brez slovenskega državljanstva, dobi vabilo na volitve. V sloveniji je že 5 let in dobil je stalno prebivališče. Državljanstva pa še nima. A?
confused-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Dobrodošel v sloveniji, kjer so ti dovoljene sanje - v kriminalni in protizakonitem početju.
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Lokalne volitve?
smile-1.gif

Ce je drzavljan EU je upravicen do lokalnih in EU volitev. Samo omenim.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
LOKALNE VOLITVE 2014 (8): VOLILNA PRAVICA ZA TUJCE

Za razliko od državnih volitev pa se aktivna volilna pravica razširja tudi na tujce s stalnim prebivališčem v občini. Se pravi, tujci, ki imajo stalno prebivališče v neki občini, lahko v tej občini oddajo svoj glas na lokalnih volitvah.

Še več, tujci, ki so hkrati državljani EU, imajo tudi pasivno volilno pravico. Se pravi lahko nastopajo kot kandidati na volitvah za občinski svet. Na zadnjih volitvah v občinski svet Mestne občine Novo mesto je bil tako denimo izvoljen češki državljan s stalnim prebivališčem v Novem mestu Jiri Volt.

Še vedno pa tujci, pa naj bodo državljani EU ali ne, ne smejo kandidirati na volitvah za župana.

Naslednji korak pa je znižanje starostne meje na 16 let.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.255
113
Pa naj jo še navzgor omejijo. Da o prihodnosti ne odločajo tisti, ki jim je že zmanjkuje ...
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa naj jo še navzgor omejijo. Da o prihodnosti ne odločajo tisti, ki jim je že zmanjkuje ...
evil.gif

Dvanajstega septembra se je ubil tvoj stanovski kolega, verjetno istih let kot ti. Tako, da bi jaz malo pazil na izjave, ker nikoli ne ves kje te caka. Sploh pa spet zelo neprimerna izjava za glavnega in odgovornega urednika najvecje avto revije pri nas. Ne vem ali si tako neroden ali preprosto...
Se zavedas, da tole berejo tudi tvoji delodajalci. Morda ste pac s trenutnimi na ti, kar je zalostno na tvoje "spodrsljaje", ampak vecno ne bo trajalo. Zapisano na forumih pa.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Tvoja izjava se pa bere kot grožnja s smrtjo, prav tako presneto nerodna.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
evil.gif

Dvanajstega septembra se je ubil tvoj stanovski kolega, verjetno istih let kot ti. Tako, da bi jaz malo pazil na izjave, ker nikoli ne ves kje te caka. Sploh pa spet zelo neprimerna izjava za glavnega in odgovornega urednika najvecje avto revije pri nas. Ne vem ali si tako neroden ali preprosto...
Se zavedas, da tole berejo tudi tvoji delodajalci. Morda ste pac s trenutnimi na ti, kar je zalostno na tvoje "spodrsljaje", ampak vecno ne bo trajalo. Zapisano na forumih pa.
Dec a ves kok neprimernih in nerodnih izjav se je ze tebi zapisalo? Dej no ne moralizirat

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
evil.gif

Kakšno zvezo pa ima tvoj izpad s to temo
sprasujem se.gif
Misliš tistega, ki je vozil preko mostu, kjer se ne bi smel vozit?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.110
113
Če priseljenci plačujejo naše davke, je prav da imajo tudi volilno pravico.
Bolj vprašljivo je, če ima smisel, da imajo volilno pravico državljani, ki so Slovenijo zapustili in ne plačujejo več davkov pri nas.
Nimam nič proti priseljencem in niti ne proti tistim, ki državo zapustijo. Vendar je treba biti pragmatik, kdo kaj prispeva v skupno vrečo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz nisem in ne bom pac tako javna oseba kot dusan. on je pa zadnje case res na ravni otroka in bi bilo bolje zanj, da bi ostal anonimen, ampak hej, vasi odzivi so znacilni pac za slovensko mentaliteto.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
a pa ti ves koliko delovno aktivnega prebivalstva sploh je v sloveniji?! da se vecina slepa na nas, ki delamo?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.110
113
Sem vedel, ko sem rabil za izpit
smile-1.gif
. Sedaj pa ne bom iskal.
Tujci z delovnimi dovoljenji delajo in plačajo dohodnino. Nekateri avtohtoni prebivalci se "šlepajo", vendar so vsaj nekateri nekoč delali ali bodo delali, oziroma vsaj živijo tukaj. Torej odločitve vplivajo na njih, tudi če v blagajno sedaj ne dajejo. Kdor pa ne živi tukaj, pa niti ne prispeva, niti politične odločitve na njegovo vsakdanje življenje ne vplivajo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.255
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
evil.gif

Pa daj že nehaj mojo službo vlačit v stvari, ki s tem nimajo nobene veze. Maš fetiš nanjo ali kaj?
Ta, ki se je ubil, je bil precej več kot le stanovski kolega.
Če pa ne razumeš humorja, pa to ni moj problem. Če bi šel na večer črnega humorja na Panču, bi te verjetno kap ali pa bi protestno odkorakal.