Bremze...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Načeloma se še da z avtom normalno vozit ampak drugače, če pritisneš pedal in ob močnem pritisku in vztrajnosti ti zlezi čist počasi do konca....... je možno, da je samo luft noter, ker se to pač čez cajt naredi in treba prezračit.....ali pa kje kak cilinder spušča al kaj bi še lahko to pomenlo???

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
verjetno glavni cilinder pušča če ne zmanjkuje zavornega olja

Nazadnje urejeno:

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Ali pušča glavni cilinder ( dražje ) ali pa so protiprašne gumice načete in mimo njih uhaja. Ta drugo skoraj dvomim da bi bilo, ker batek tesni še o-ring.. je pa možno. Preveri okoli čeljusti, če imaš kaj od zavorne tekočine. Če je to to, je strošek materiala cca 15 €, popoldanec ti pa računa še ene 15 € za zamenjavo.

PS: Da bi ti pletenice puščale je malo verjetno, ker če bi bi to bila konkretna luknja in sploh ne bi imel zavornega učinka.

lp

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Precejmožno je da je to tako in ni nič narobe.

Predno pa se spravljaš v kako sekerancijo in nepotrebne stroške za vsak slučaj prekontroliraj meso na ploščicah (sploh zadnje..predaj itak pogosto gledamo oz. lažje vidimo)...pomaga da vzameš punci/ženi/mami ogledalce in z njim za gumo pogledaš (čez feltno).

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
ABS ali brez? najverjetne je glavni cilinder lahko pa je tudi razdelilni krmilnik za ABS samo to je bolj redko.je pa to še najdražje.
nisi povedal če avto še vedno bremza normalno ali ne.bremze zablokirajo /abs se fklopi?
luft v sistemu lahko preveriš sam.pri vžganem najprej stisni bremzo za mušter pol pa jo parkrat dobro napumpaj,pritisni pa drži.če bo kaj trše ali pa občutek ful spreminja je luft

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Evo da updejtam
wink-1.gif

Nazadne ko sem se peljal do kolega, ki je "popoldanc" je pedal že do konca not padal......zmankalo je olja, ampak lučka ni posvetila, ker je zaštekal še plovec v posodici za olje. Najprej sma sumila glavni cilinder dokler nisma dvignila avta in vidla, da je zadi desno not po felni vse mastno..... no potem že v paniki kličem klko stane nova zadna čeljust, ker je blo treba nujno zrihtat.....smo šli drugi dan bordat, pa sn jaz bil zadolžen da peljem..... mi model reče 120€ z že obračunanim popustom...sn že začuto vakum v žepi
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.621
10.914
113
Zavorni cilinder se obnovi za okoli 40 eur in je enak novemu. Meni so ga praslce menjali za 153 eur in starega sploh nisem nazaj dobil...

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
bremze pa cilindri ponekod pa tudi akse pa zglobi se vračajo prodajalcem oni pa to dajo naprej nekomu ki jih obnavlja.in začarani krog se začne in nekdo bo spet plačal 153 za tvoje po prodajalčevem mnenju odpadne dele.samo to ti bo redkokeri reko v oči.meni je enkrat en celo govoro da so toti deli velko ekološko breme za okolje. če mi pa en star avto gnije 10 let na gruntu pa ga nobena avto trgovina ne bo hotla vzet
grin1.gif
kake majo