Bravo

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Hej!

Gledam 120 konjske (88 kW) Bravote. In ta konjenica se glede na avto.net pojavlja v dveh različicah:
- 1.6 Multijet,
- 1.9 Multijet.

Kakšna je razlika med obema motorjema? Kateremu je bolj za zaupati pri nakupu Bravota s 100k+ kilometri?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
1.6 JTD je novejši. Oba sta dobra oziroma odlična, s tem, da je 1.6 JTD v ugodnejšem razredu za plačevanje cestnine. če bi izbiral sam, bi sigurno nabavil 1.6 JTD. Sem se kar nekaj km prevozil z 77 KW 1.6 JTD in je že ta povsem dovolj tudi za "visoka" povprečja po avtocesti. Če voziš pametno ima porabo manj kot 5l/100km. 1.9 JTD pa ima cca 0.5l večjo porabo ob istem načinu vožnje.

Pa pred nakupom preveri kako svetijo prednje luči ne smejo svetiti prenizko ker imajo nek motorček, in če je ta v okvari rabiš razmetati pol avta. Pa še notranje lopute za dotok topega in mrzlega zraka (ni ga lepšega, ko pri 35°C avto greje kot da je zunaj minus) so kar pokvarljiva(lomljiva)roba in ob vsaki menjavi rabiš razdirat celo armaturko.

Pa dober nakup.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Pa pred nakupom preveri kako svetijo prednje luči ne smejo svetiti prenizko ker imajo nek motorček, in če je ta v okvari rabiš razmetati pol avta. Pa še notranje lopute za dotok topega in mrzlega zraka (ni ga lepšega, ko pri 35°C avto greje kot da je zunaj minus) so kar pokvarljiva(lomljiva)roba in ob vsaki menjavi rabiš razdirat celo armaturko.

Se da zamenjat tudi brez razdirat celotne armaturne, s tem se prihrani precej časa. Je pa v vsakem primeru jeba.
wink-1.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
[quote
Se da zamenjat tudi brez razdirat celotne armaturne, s tem se prihrani precej časa. Je pa v vsakem primeru jeba.
wink-1.gif

[/QUOTE]

Kako pa je pri Stilu?

Mi neprestano piha v steklo..

ps brez zamere ker sem si sposodu temo

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Pa pred nakupom preveri kako svetijo prednje luči ne smejo svetiti prenizko ker imajo nek motorček, in če je ta v okvari rabiš razmetati pol avta.

Točno ta problem je imel kolega.
smile-1.gif

Sicer pa hvala za odgovore. Za ta denar se mi zdi Bravo najboljši nakup.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik sandichamp pravi:
Pri Stilu se lahko 4 motorčke zamenja brez odstranjevanja armature.

LP Sandi

ja ja pri xxxx modelu motorčke sploh ni treba menjavati. Človek sprašuje za Fiat Bravo kaj zdaj mešate zraven Stilota? In verjamem da se dajo motorčki menjat brez razdiranja armaturke ampak potem mehaniki nebi mogli računat tko kot računajo.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Živjo!

Hvala!

Poznaš koga , ki bi izpeljal zadevo.
Moj mehanik pravi, da mora podret pol avta
smile-1.gif

lp