Božično - novoletno okraševanje mest, lokalov..

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Danes sem se v Mariboru peljala za tovornjakom, ki je peljal velikoooo smerko na trg - za okraševanje za prihajajoče praznike
cool-1.gif

Jaz se že prav veselim, da bo vse zopet v lučkah in lepo okrašeno...

Dajte prilepite kako sliko vašega kraja, mesta, hiše, lokala, trgovine,... lahko tudi vašega doma... skratka stvari, ki vam je lepo okrašena in kjer so se potrudili za to.

OJOZW4ArajNyFCK0.jpg

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
19. NOVEMBRA smo! za moj okus bi bilo čisto dovolj, če bi se okrasilo čez en mesec, slab teden pred božičem.
potrošniška družba pač. smreke + lučke + "vzdušje" = znak za pričetek nakupovanja daril. bolano.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Okrog 11h je že bila ena zapičena na krožišču na glavnem trgu. Meša se jim...

Čez Koroški most so jo vlekli okoli 9:30
evil.gif

Meni je pa lepo, če je tako hitro okrašeno...čeprav priznam, da tile prazniki izgubijo malo svojega čara, ker je že dooolgooo prej vse v lučkah.
AMpak lepo pa je
cool-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Drugo leto bodo mogoče okrasili že v oktobru, mogoče celo že v septembru. Da bi več kot tretjini Slovencev spulili iz žepa še tisto malo akumulacije, ki jo imajo...
bonk.gif

Manj kot je (za veliko večino) denarja, nižji kot je standard = bolj poskušajo sprazniti žepe.

Jaz letos nikomur nič daril, pa tudi ne želim nič od nikogar. Darilo = metanje denarja stran.
V zadnjih petih letih sem dobil za novo leto od različnih darovalcev 4 pidžame. Kot da bi živel v Kliničnem centru...

In česa naj se letos sploh veselim? Najslabšega leta od 1960 dalje?
Ali mogoče tega, da smo spušili več kot 50% na delnicah?
10.gif

Nazadnje urejeno:

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
npr. lahko se veseliš tega,da imaš streho nad glavo, da najverjetneje nisi ne lačen ne žejen, da ti v resnici v življenju ni nič kaj res hudega (če imaš denar za vlagat v delnice, ga imaš verjetno dovolj tudi za preživet).

Ne vem, a se ljudje veselijo samo še denarja? meni denar še najmanj polepša dneve....mi veliko več pomenijo prijatelji, dobri odnosi z ljudmi okoli mene itd.

ON: v Lj nč kej dost ne hodim v center...bo treba it kej počekirat....men je LJ v božično-novoletnem cajtu skor najlepša...romantika na polno
smile-1.gif
Je pa res, da prezgodi ni treba začet z vsem skupi...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Pismo, ne no tako črnogledo!
V svetu se pač začne okraševati novembre...in SLO je pač potegnila s seboj tudi to. Dunaj recimo je bil okrašen že za 1.novembra!!
Tako, da smo tukaj mi čisto zmerni.

Za padec delnic pač ni kriva sedaj država...niti nima to nič z novoletnim okraševanjem
cool-1.gif

In tudi kako MAJHNO darilo lahko človeka prav razveseli!
Pač dopovej ljudem, da boš bolj vesel ene čokolade, dobrega vinčka,... kot pa pižame
bonk.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
npr. lahko se veseliš tega,da imaš streho nad glavo, da najverjetneje nisi ne lačen ne žejen, da ti v resnici v življenju ni nič kaj res hudega (če imaš denar za vlagat v delnice, ga imaš verjetno dovolj tudi za preživet).

Opravičujem se, ker se primerjam s tistimi, ki jim gre bolje od nas (Avstrijci, Nemci, Francozi). In ker imam dovolj za preživet.

Primerjava s tistimi, ki jim gre slabše (naprimer Albanci, Romuni, Afričani) mi pač nekako ni blizu...

In ob takoimenovanemu veselem decembru, ki traja skoraj dva meseca, malce razmišljam, zakaj gre omenjenim bolje, nam v Sloveniji pa slabše. Kaj delamo narobe?

Sicer pa imate prav. Kar veselo. Ker naslednje leto bo še slabše. Za večino...
Razen za upokojence, ki bodo s poračunom (dvig pokojnin za 4.6% in poračun za nazaj od začetka leta) dobili še skoraj pol penzije več. In tako odločilno prispevali k sesutju pokojninske blagajne...
evil.gif

Domicljev Tomaž je že 25 let nazaj napisal komad: Saj po novem letu bolje bo.
Pesem bi morala postati državna himna. Za spodbudo državljanom, ki so (ali še bodo) v riti....

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Manjvrednostni kompleks?

Grem stavit da se bodo znali lepše imet slovenci za novo leto kot pa avstrijci, francozi...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ah seveda. Razmerje popitega alkohola bo 4:1 za Slovence. Tudi razmerje mrtvih na cestah. Seveda glede na število prebivalcev.

Da ne pozabim na odstreljene prste (petarde) in popolnoma histerične pse in mačke...

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Drugo leto bodo mogoče okrasili že v oktobru, mogoče celo že v septembru. Da bi več kot tretjini Slovencev spulili iz žepa še tisto malo akumulacije, ki jo imajo...
bonk.gif

Manj kot je (za veliko večino) denarja, nižji kot je standard = bolj poskušajo sprazniti žepe.

Jaz letos nikomur nič daril, pa tudi ne želim nič od nikogar. Darilo = metanje denarja stran.
V zadnjih petih letih sem dobil za novo leto od različnih darovalcev 4 pidžame. Kot da bi živel v Kliničnem centru...

In česa naj se letos sploh veselim? Najslabšega leta od 1960 dalje?
Ali mogoče tega, da smo spušili več kot 50% na delnicah?
10.gif

Ne vem no, novoletni prazniki so meni najbolj pri srcu, res so lepi in tako čarobni, da mi jih nič na svetu ne more pokvarit, tudi ena finančna kriza ne. Se ne sekiram, ker vem kako smo živeli takrat, ko sem jaz bila deklica in kakšni luksuz je to zdaj.
Pa sploh ni stvar v denarju.
Darila niso metanje denarja stran. Darila so pač izražanje neke naklonjenosti.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Že, že.
Problem je v tem, da se na mrtve pomisli le 1. novembra (ko nam to zapovejo drugi)
In v tem, da se darila da med 20-im in 31-im decembrom. Ko nam to zapovedo drugi (tudi trgovci). Večina pa prej (skoraj) nič.
Ne sveč, ne daril...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Jest bom krasila bajto drugi vikend.
(Thanksgiving.press)

Decembra je itak norišnica (dva vikenda sem v tujini, ostalo bomo pa garali, ker imam dva deadline-a).

Se mi pa zdi, da je glede tega okraševanja isto kot pretekla leta.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Lih včerej sm bil v Cityparku v LJ, pa že vse okrašeno...

Če mene vprašate prezgodaj...Okoli 15. decembra bi bilo čist dost zgodaj, tko pa vse skupej zgubi en čar. Vsaj zame
smirk-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Za tistega, ki ne zna brzdat svojega prtošla je vseeno ali je okrašeno že sredi avgusta ali pa sploh ne, tako da mene ne moti. Doma pa bomo hojo postavli verjetno kakšen dan prej kot smo jo prejšnja leta, saj imamo po novem umetno.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
Dunaj je bil okrašen že 15. oktobra
bonk.gif

Je lepo,ni kaj, ampak kak dolgo še bo? Počasi se naveličaš tega če več kot 2 mesca skozi ista lajna okol božiča.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Lih včerej sm bil v Cityparku v LJ, pa že vse okrašeno...

Če mene vprašate prezgodaj...Okoli 15. decembra bi bilo čist dost zgodaj, tko pa vse skupej zgubi en čar. Vsaj zame
smirk-1.gif

Dajte malo kaj poslikat... temu je bila prvotno namenjena tale tema
wink-1.gif

Sploh, če vidite kje res kaj lepo okrašenega!