Bozicnica alpa 13. placa?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Tisti, ki ste redno zaposleni, a se vam bodo denarnice kaj odebelile s katero izmed omenjenih nagrad, ki jih namenijo velikodusni delodajalci?

No, pr nas seveda nic nebo, pa sej tut regresa nismo dobli.
jezen.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
OFF
Vi v Bruslju si tud ne zaslužite božičnice. Še plačo bi vam bilo potrebno zmanjšat.
ON
Če bo kakšen € padel, bo šel za kresalčke...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Mah s to 13 plačo pa božičnico je letos bolj kriza recesija pa to potem pa vidiš ene firme k zapravijo toliko denarja za tiste bedne bedne notese, dežnike, kulije in podobno kič šaro. Za delavce pa komaj komaj za božičnico bog ne daj 13 plačo.

Poznam pa eno firmo kjer namesto tega pošljejo svojim poslovnim partnerjem pismo v katerem piše, da se veselijo uspešnega poslovanja v 2009 bla bla in letos so namesto poslovnih daril in večerij dal v dobrodelne namene.

In potem vidiš ene firme, kjer ne dobijo niti malo dodatka delajo po 8-12 ur 5-6 dni v tednu za 680€
bonk.gif

cist_hud

Pripravnik
25. jul 2008
136
0
16
Okolica LJ
ksz....

mi dobimo

na kur.ac mi grejo pa firme (par jih poznam), ki jim dobro gre pa imajo ima recesijo le za izgovor da delavci ne dobijo kakšnega dodatka ob koncu leta...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sam iz radovednosto 90% ljudi tu gor dela v javni upravi! saj ste celi dan na forumu a sploh kaj delate
evil.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Tisti, ki ste redno zaposleni, a se vam bodo denarnice kaj odebelile s katero izmed omenjenih nagrad, ki jih namenijo velikodusni delodajalci?

No, pr nas seveda nic nebo, pa sej tut regresa nismo dobli.
jezen.gif

Pr nas jih bo par delovno knjižico dobilo
evil.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Itak, da delamo. Samo imamo super duper program za vnašanje dokumentov kateri gredo iz bajte ven, kateri se odpira tudi po 5min
bonk.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
"Problem" teh zadev je, da so običajno vezane na uspešnost podjetja kot celote in pripadajo vsem: od čistilke do direktorja. Pri čemer je božičnica marsikje enaka za vse.

Vse lepo in prav, ampak v javnosti se bolj malo govori o tisti variabili, ki je vezana na uspešnost posameznika. V neki normalni službi bi vsak zaposleni moral imeti ciljno plačo, sestavljeno iz fiksnega in variabilnega dela. Seveda to zahteva karierni pristop, postavljanje ciljev, spremljanje doseganja teh ciljev... konstantno, ne enkrat letno ko je (ali ni) treba izplačat €.

Saj marsikje to imajo, precej več pa je primerov, kjer so tovrstni principi deveta briga ali mrtva črka na papirju.

B.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
ksz.

Nobene 13. plače. Sem tudi jaz javni sektor.
Ampak direktor si bo pa gotovo izplačal nagrado za poz. poslovanje (lani so uspeli pričarati celih dobrih 1000 € dobička - ampak nagrada je pa bila).
jezen.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Če sem prav zastopil, pri božičnici dobijo vsi zaposleni enako, pri 13. plači pa odvisno od kriterijev. Pa še neke razlike so kako računovodje to knjižijo.

Drugače pa, v naši firmi so jo dobili vsi, razen mene.