Pozdravljeni!
No upam da vam bom pomagala s par informacijami,ker vidim da je rahla zmešnjava tukaj
Notranjc: ti povem na kratko,ker sem lastnica boston terrierja. Legel v Sloveniji ni še zaenkrat oz. so zelo zelo poredkoma.
Glede tiste cene 400-650 € pa lahko povem,da je to čisti LARI-FARI. Za kvalitetnega psa z rodovnikov, posebej bostona,ker niso še tako številčni boš moral odšteti od 800€ naprej. Pa saj že vsi vemo, da kvaliteten pes(seveda z rodovnikom) stane od 800€ naprej.
Tako,da mislim da boš moral kar po njega v tujino,psarn v tujini pa je kar nekaj. Sama sem pred kratkim kontaktirala v vse priznane psarne: od Hrvaške, Srbije, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Slovaške, Češke.
Najcenejši so v Srbiji- vsi bostoni ne glede na spol so 800€. Sama sem najprej hotela psa kupiti tam,vendar sem se pozanimala še prej na forumu boston-terrier-si.mojforum.si/ in naletela na negativne komentarje,ker baje da imajo nekateri psički probleme s sklepi.
Najbolje,da kar sam malo pošuljaš po forumu in nas kaj povprašaš,ti bomo z veseljem pomagali.
V Avstriji in Nemčiji so boston terrierji od 1500€ naprej. V Italiji so samčki 1400,samičke 1800. Na Madžarskem 1000- 1200€.
Jaz sama sem se odpravila na Češko,kjer sem za mojo bostonko odštela 1200€, fantek je pa bil 800€. Definitivno obstajajo tudi psarne,kjer so bostoni cenejši. Za imena psarn,me pa lahko kontaktiraš, ker ne bom povedla javno, da ne bo kakšnih nepotrebnih zamer.
Ti pa priporočam,da raje daš na začetku 300€ več in kupiš bostona v psarni,ki ima že tradicijo in garancijo kvalitete. Saj boš videl na forumu,da opozorimo na psarne,kjer je kdo imel slabe izkušnje.
Če pa si v dilemi med francoskim buldogom in boston terrierjem, ti povem le eno konkretno razliko: francoski buldogi so malo bolj uživaške narave, bostoni so bolj živahni. V bistvu boston terrier rabi daljše sprehode in več gibanja kot francoski buldogi. To je le ena od številnih razlik.
No drugače pa bistvenih kakšnih bolezni ni pri bostonih. Mogoče je edino malo problem zaradi potlačenega smrčka, ker malo slabše prenašajo toploto in ga ni dobro gnat po poletnem soncu sredi dneva. Pa še ena smešna lastnost:
bostoni v glavnem zelooooooo prdijo.
Mali strupki.
No,če bo kdorkoli rabil še kakšno informacijo,mu bom pa z veseljem odgovorila.
Lep dan vsem skupaj!
Blanka