A to ste se na njivicah merili (70+kmh)?
Jap, čelada bo kar obvezen del opreme vsakega normalnega smučarja. Konec koncev sem tudi ugotovil da je vsaj moja čelada boljša od katerekoli kape ki sem jih imel. Smučanje in bordanje sta nevarna adrenalinska športa in folk to pač preveč na easy vzame, potem so pa posledice.
Če bi se že ločevali, potem bi jaz ločil terene za tiste ki obvladajo in tiste ki so še nekje pod pol poti do obvladanja... Pa je tudi to težko oz. bi že tereni sami morali poskrbeti za to, ampak še vedno se najde na zahtevnejših progah veliko "plužačev" ki komaj obrnejo na strmini.
Glede tvoje delitve free po celcu in race po urejenem smučišču bi pa rekel da ne furaš boarda, ker trenutno se jaz in še precej drugih lotevamo carvinga na freeride dilcah... So za boardercross začeli delat precej trde directional shaped freeride dilce, ki letijo, primejo tudi na trdi podlagi, pa zalolžiš lahko na obe prednji roki, vse to z malce tršimi freeride bootsi (demo maš na pm) Poleg tega je za po celcu freeride, freestyle se označuje res samo vožnjo po napravah v snowboard parku, jumpah ipd...
BTW včeraj sem bil na nočni na Starem vrhu pa je blo zakon, podlaga vredu (še stalno zasnežujejo), osvetlitev tudi, 6seda pa šiba brez gužve...