Citat:
Najprej naj povem, da sočustvujem z vami, ker vem, da ni fajn če se to zgodi. Sem že povedal, v enem starejšem postu, da smo imeli podoben primer v družini, le da je tam šlo še za razmerje tolar:šiling. Samo ljudje božji, vsi omenjate zavajanje. Kolko berem, jaz več časa porabim za izbiro in financiranje telefona, kot ste ga vi za kredit stanovanja. V času ko imamo internet se je lahko vsak pozanimal pred podpisom kaj se lahko zgodi. Večina vas je podpisovala po letu 2000 in takrat mislim, da je imel vsak dostop do interneta. Kot je bila za nas šola šiling:tolar tako je tudi za vas ta nesrečni frank. Pa še eno vprašanje bi imel. Kaj ste pričakovali od države? Primerjava med nami in Hrvati ter Madžari ni primerna, ker oni nimajo Eura in imajo zato lažjo pot do pomoči in zamrznitve tečaja. Nočem da vzamete ta post, kot neko norčevanje, ker kot sem omenil sem bil z mojimi starši na istem, pa nam tudi ni nihče pomagal. Kar smo si sami skuhali to smo tudi pojedli.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Banka vzame kredit eli in ga plasira med kreditojemalce, v tem primeru so ga vzeli pri švicarski banki.
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Torej v drugo stran, da bi oni naredili minus, ne morejo, ker so zavarovani, svojim komitentom pa te možnosti ne ponujajo. Pa še svetovali so jim take kredite. Pa še v plusu bojo. Če to vse drži, ne vidim nobenih zadržkov, da se banke ne prisili v to, da nekako ukrepajo.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...
vidim, da novinarji pridno berejo alter, so že začeli uporabljati izraz 'švicarji'
klik
Samo za razjasnitev, banka seveda je dolžna pojasniti (tudi) valutna tveganja. V razmerju banka:kreditojemalec je jasno, kdo je finančni strokovnjak in nikakor ne zdrži domneva, da mora kreditojemalec v 0 poznati vse pasti.Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
(Banka, op. j.) Tudi ni dolžna pojasnjevati kakšna so tveganja pri najemu kreditov v drugi valuti. Ona ponudi opcije, kreditojemalec pa se SAM odloči in izbere svojo opcijo kredita glede na svoja pričakovanja, tveganja.
Če ti pa potem takoj v drugem stavku reče "...ampak frank je zelo trdna valuta, tu ne bo sprememb...."Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
...
To rekši, kolikor je meni znano, banke so informirale o valutnih tveganjih ("tečaj se lahko spremeni in potem obrok naraste", "izračun je narejen po trenutnem tečaju in je informativne narave", ...).