Boleče grlo

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
glede na to, kar vem o ingverju, predvidevam, da naribaš ali na drobno sesekljaš olupljen ingver in ga zmešaš z medom, nato pa to poješ
wink-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
aja? z ingverjem še nisem delala, niti ga nisem probala..bom malo pobrskala glede zdravilnih učinkovin..sicer pa skoraj nobeno zdravilo ni dobro
wink-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pobrskaj po forumu, ker sem že jaz spraševala nekaj o ingverju, pa vem, da so na netu članki
wink-1.gif

za čaj ti lahko povem, da sem sama v liter vode dala 3 male žličke naribanega ali na tanke rezine narezanega ingverja, pustila stati 15 min, odcedila in v ohlajen čaj dodala sok ene limone ali pomaranče. S pomarančo celo boljši okus, kot z limono. Če se ti bo zdel okus ingverja (po žajfnci
grin1.gif
Pa bodi blizu wc-ja, ko ga piješ, ker odvaja vodo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
glede na to, kar vem o ingverju, predvidevam, da naribaš ali na drobno sesekljaš olupljen ingver in ga zmešaš z medom, nato pa to poješ
wink-1.gif

ne-ne-1.gif

Veliko premočno za želodec.
(zapleti!!!!)

Tipičen recept je čaj (za skodelico: žlička naribana v vročo vodo, ocenejo + limona + med), ki si ga potem itak bolj ali manj napisala.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
premočno 3 žličke na liter vode? a ena žlička na skodelico pa ne? no, morda imaš v mislih količino, kar pa težko rečem, ker sm pila to samo par dni
grin1.gif

mam pa zdej posušen ingver in piše ena žlička na skodelico, kot so tvoja navodila
wink-1.gif
( ja ja, ingver je tudi za zmrzljivce)

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pa sej sem namerno citirala del, ki ga repliciram...
10.gif

Gor govoriš o nekem nasekljanem ingverju, ki ga direkt mešaš z medom, potem pa poješ. Jest si tu predstavljam "žlico s to mešanico v usta".

Vsaj vode (in posledično čaja) ni nikjer v bližini tistega tvojega zgornjega posta...
confused-1.gif