Boleče grlo

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ker je zunaj vroče in ker obožujem ledeno mrzle gazirane pijače me je seveda začelo boleti grlo. Kako najhitreje odpraviti bolečino in popraviti grlo?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Angal.

Čaj iz ingverja.

Drugač pa drugič na začetku sezone bolj previdno, potem se pa grlo navadi tega ledu in ni panike.
zmaga.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Baje da če spiješ proti večeru pravi zeleni čaj, da te zjutraj ne boli več grlo. Tega sam še nisem uspel potestirat, ampak je sodelovka rekla da njej je pomagalo. Če pa res deluje, pa sam presodi.
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kakšen zeleni čaj neki??? Da ne bi slučajno to prakticiral.

Kombinacija tablet (angal s, islamint če si hripav itd.) + surov žajblov čaj grgrat je idealna kombinacija. Čaj mora bit mlačen, ne vroč in ne mrzel. Če boš pil vroč čaj boš samo še bolj hripav, si pa natančno preberi kako se določen čaj kuha, ker samo tako dobiš tisti željen učinek.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Zeleni čaj pač ni namenjen bolečinam v grlu in pika. Njegov namen je drugje in za ta namen ga je treba tudi uporabljati.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ne vem kaj bi bilo lahko narobe, če bi spil šalco zelenega čaja in bi zadeva dejansko pomagala. Ali dejansko pomaga pa ne vem, bom pa osebno naslednjič probal. Še vedno se mi zdi bolj zdravo, kot pa se filat s tableti in pit čaje iz filter vrečk, čeprov gor piše da je zeliščni. Notri pa vse drugo, samo zelišča ne.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Žajblov čaj grgrat (mora bit mlačen) + kakšen tablet za oblogo, kar pomeni, da NE SMEŠ jest angalov in podobnega, ker lahko naredijo samo še večje sranje, ampak jej npr. IslaMint, ki naredijo oblogo. To so drugače tablete za pevce, da nimajo tako hitro hripavega glasu, ampak v njegovem primeru je to to.

Ne vem zakaj bi nekdo dal za predlog en čaj, ki prvič ne pomaga v tej smeri, drugič pa niti sam še ni sprobal. Jaz ti govorim iz prve roke, pa sem probal vse možno, ker pač vedno rabim glas. IslaMint + žajbelj, boljše kombinacije ni!

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
OK, zdej si pa že rahlo moteč.

Tipa grlo boli zaradi ledene pijače, ne zato, ker bi se prekomerno drl.
V tem primeru - od kemikalij - najbolj deluje Angal S in sicer sprej.
Večina lekarnarjev je istega mnenja.

Glede grgranja - če res misli, da mora grgrati, potem naj to počne z žajbljem (se strinjam) ali kamilicami.
Če bo počel s čim drugim, tudi ne bo naredil kakšne nepopravljive škode.
Jaz z grgranjem še nikoli nisem hitreje pozdravila vnetega grla.
In zato pač ne grgram in konec.

V tem primeru Isla Mint tablete sploh ne pomagajo (resnici na ljubo pa tudi ne bodo povzročile dodatne škode), ker človek se ni drl, ampak je pil ledeno pijačo.
In tudi navodila njihovo za uporabo se strinjajo, da te tablete niso namenjene za take primere.
Kar me čudi, da ne veš.
Glede na to, kako zelo agresivno daješ v nič nasvete vseh ostalih.

Drugače pa - zaradi vnetega grla ni še nihče umrl, da bi morali se tu poklat....
Naj dela, kar mu bo pasalo in ima pri roki...

@nobody:
zmaga.gif
. Samo da ti pomaga.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Da sem preagresivno napisal, se strinjam, ampak angal S pomaga šele ko grlo dejansko boli, za isla mint sem pa pisal kot preventivno sredstvo. No, jaz jih pojem ene 2-3 na dan, pa vem kakšen učinek naredijo. Ko grlo enkrat boli od premrzle pijače, je praktično vseeno če en dan ali pa dva počakaš in bo pač minilo. Isla mint so neprimerne tablete v primeru ko boli, če pa jih ješ preden boli, pa pomagajo tudi pri mrzli pijači, ni mi pa seveda treba verjet.

Glede grgranja - žajbelj se MORA grgrat, ker v nasprotnem primeru lahko popiješ samo kakšen deci, zgrgraš pa ga lahko na litre. In z grgranjem sigurno dosežeš večji učinek, ker če žaljblj samo poppiješ, gre vse mimo grla oz. zelo kratek čas naredi efekt.

Pa še glede angala S - lahko da imaš prav, jaz sem pač mnenja, da je Angal S uporaben pri vnetjih, ne pa pri klasični bolečini grla zaradi mrzle pijače...Jaz bi mu priporočal samo žajbelj grgrat in pika, ker pa piše da res veliko mrzlega pije, pa še kakšen isla mint, zaradi same obloge, ki jo naredijo. In se mi zdi da ravno ti ne razumeš kaj isla mint dela, ne jaz.

Če sem koga užalil, se opravičujem, sem pa šel zaradi tega grla skozi pekel, med drugim tudi zato, ker so mi svetovali bedarije in angal s je ena izmed njih. Ampak to je moja zgodba. Če te boli grlo, je pač to samo znak, da si telo preteral in prej ali slej boš moral nehat, ekr ti nič ne bo pomagalo. Telo ti govori, da pij bolj toplo pijačo.
smile-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
No vidiš, da gre!
zmaga.gif

Mi vsi gledamo, da ga boli.
Ti pa bolj o preventivi pišeš.

Kakor koli že, gor je precej uporabnega štofa in ni hudič, da bo našel, kar rabi...

BTW - Ker veliko vrtim jezik, so tudi meni svetovali Isla Mint. No, ja. Meni je deloval... hm... kot blažev žegen.
grin1.gif

Veliko bolj mi pomaga kozarec vode + pravilno dihanje pri govorjenju (se manj naprezaš za isti efekt, grlo manj boli in je stvar rešena).

Grlo je hudič. Enemu pomaga nekaj, drugemu pa drugo. Ista stvar enkrat pomaga, drugič, v popolnoma enaki situaciji pa kar naenkrat več ne. Obrnila že ogromno reči in trenutno se je najbolj dober izkazal ingver + med. In sem pač na tem...
(priznam pa, da mogoče ne bi bilo slabo spet vzeti iz arhiva tale žajbelj in probati z grgranjem. Če se je kaj spremenilo. Ko ga že imam na vrtu...
grin1.gif
).

Kar se tiče ledenih pijač so pa mojie izkušnje naslednje - če z njimi začneš počasi in previdno, se nanje grlo navadi in kmalu ni več panike zeksat skorajda led....
grin1.gif

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
propolis je fajn, ja, čeprav meni, ko je res hudo, pomaga samo angal. zadnji mesec ob prehladih ga ponovno odkrivam, mi je v oči padel zarad tele nagradne igre. glede na mojo srečo pri takšnih natečajih bo sicer polet z balonom pripadel komu drugemu, ampak you gotta try
smile-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
pri bolečinah v grlu mi pomaga grgranje žajblna, tudi pri gnojnih anginah je že pomagal..me pa zanima kak je tale recept ingver+med? kako to pripraviš, kako jemlješ in za kaj vse bi naj pomagalo?