Če nekdo pretirava s ceno ni nujno da je drugi nizkocenovnik (tudi če prvi to še tako vpije). Še vedno velja da Avstrijci - kdo ve zakaj - vrtajo precej ceneje kot mi, tudi če se v obzir vzame sestavo tal (ki je znana od prejšnjih vrtanj sosednje cevi in ne bi smela predstavljati neznank). Menda so krive "razlike v izboru", "razlike v pogodbah" in razlike v "poslovni odločitvah izvajalcev, ki so avstrijcem ponudili nenavadno nizko ceno".Sem prebral. Oni so probali odnesti 30 milijonov dobička, pa so se pojavili nizkocenovni Turki in jim je načrt padel v vodo.
Brez skrbi na koncu bo tunel drazji slabse narejen denar bo kpl odtekel iz Slovenije...
tule bi te pa prosil za kako argumentirano potrditev tvoje izjave, da je ponudbena cena izkopa, vgradnje sider, armature, betona, ..., bila precej cenejša na avstrijski strani, kot na slovenski... Še vedno velja da Avstrijci - kdo ve zakaj - vrtajo precej ceneje kot mi, tudi če se v obzir vzame sestavo tal (ki je znana od prejšnjih vrtanj sosednje cevi in ne bi smela predstavljati neznank). ....
bla bla bla...Evo vrtali bodo turki... Lepo so jim mediji pomagali da so oni dobri slo gradbinci pa fuj in fej...se komentar kolektorja:
No, mene pa zanima ena "smešna":
- zakaj niso naši lepo rekli Avstrijcem (ki imajo ceneje), naj naredijo še naš del tunela...
Vem, blesavo, glupo, itd...
Ker so že 110 -krat pojasnili da naša zakonodaja z javnim naročanjem pač ne gre skupaj.............
naj ugibam: mogoče zato, ker avstrijske ponudbe niso cenejše?No, mene pa zanima ena "smešna":
- zakaj niso naši lepo rekli Avstrijcem (ki imajo ceneje), naj naredijo še naš del tunela...
Vem, blesavo, glupo, itd...
naj ugibam: mogoče zato, ker avstrijske ponudbe niso cenejše?
avstrijska stran 4,4 km - 89,9 milijonov eur,naj ugibam: mogoče zato, ker avstrijske ponudbe niso cenejše?
avstrijska stran 4,4 km - 89,9 milijonov eur,
slovenska stran 3,54 km - 99,6 milijonov eur (najcenejši slovenski ponudnik 121 milijonov)
Poglej priponko 30092
naj ugibam: ti še nisi videl popisa del, kajne?