BMW 3 Touring

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Hjo, sem jst bil leto pa pol na istem, k sem na vsak način hotel 320D karavana. In ti lahko povem, da bolje da daš mal več denarja pa da je vse kul, ker sem jih šel gledat ene 5, vsi so bili takrat okoli 9.k-10.k. In niti eden ni bil uredu. K sreči, da je mel sodelovca prjatla, da smo lahko preko št.šasije marsikaj zvedeli o določenih avtomobilih. Težko boš dobil lepega za malo denarja. Pa vsekakor vzemi FL model, saj so ene težave pri mašinah že odpravljene. Aja pa vsekakor se reg.na BMW forum, boš marsikaj koristnega zvedel
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala vsem za informacije! Zdaj pa se gremo ''waiting game'', dokler ne najdem kakšnega dobrega.

Sicer pa se nagibam zdaj proti bencincu, ker pri moji kilometraži je riskantno - prihranek pri gorivu hitro zgubim če gre kakšna turbina.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Preveč komplicirate. Kupi letnik 2004 ali zgodnji 250, serija E46. Sem imel takšnega karavana tega letnika, avtomatik menjalnik, brez kakšnih težav. Sicer je pa tko. Kupuješ avto, ki je nov stal 30 do 40 tisoč EUR. Zanj boš plačal eno petino cene novega vozila. Logično je, da ne more biti kot nov, brez praske in brez kakšne okvare. Ne zapravi vse do zadnjega evra, prišparaj kakšnega jurčka in pol EUR za nepredvidene stroške v naslednjih dveh letih in je to to. Če bo kaj riknilo boš popravil in bo mir. Načeloma pa vsaj pri BMW jaz opažam, da so podvozje, zavore, menjalnik in motor precej solidne in trpežne zadeve. Prej boš dočakal, da bo nagajal kakšen motor za šipe ali kaj podobnega iz nabora elektronike.

Audija pa ne kupuj. Pri nas je postal ljudski šport ruralnih množic. Tiste bolj pragmatične si sedaj kupujejo Passate dizel karavan z "legendardnim" 1.9 TDI motorjem, obvezno čipanim v sosedovi garaži. Tiste bolj revne še kar vztrajajo na Golfih TDI. Oni malce bolj visokoleteči, ki se imajo za džeke pa si omislijo Audija A4 ali A6, starega vsaj 6 let, z aftermarket Xenon kitom, obvezno TDI in v zadnjem času še z aftermarket LED pozicijskimi lučmi ki svetijo kot OBIjeve lučke za na novoletno jelko.

Meni je bil Audi včasih še pogojno simpatičen (če bi bil cenejši ker ni toliko boljši od VW kolikor je dražji) samo se mi je v zadnjih letih zagabil po zaslugi voznikov iz Maribora in okolice kjer je Audi očitno statusni simbol.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
če si že pri čefuriziranih vozih iz štajerske prestolnice, to vsekakor ni audi a4 1.9 tdi, ampak na veliko žalost ravno bavarija e46 in stari primerki funfera tam za 2-3 jurje
uf-1.gif

kar pa se tiče bencinskih motorov v e46 pa je tak: 316 ne povohaš. 318 se da debatirat. optimalka je prej omenjen 2.2, samo je huda rariteta, ker so jih zelo kratek čas delali. poglej na bmwslo v razpredelnico kateri letniki so ga imeli. 2.0 150 km je tudi dobra izbira. še boljša je 323, samo več ni bil v novejših letnikih, ga je nadomestil 325

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Čisto prav ima, audi je v širši okolici MB postal statusni simbol (zraven spadajo temna stekla, dimna zavesa,...).
grin1.gif

E46 ni več "moderen".
grin1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Vidva sta v vseh temah zelo nevtralna, to je dejstvo.

Jaz vidim večino čefurskih spimpanih E46 v štajerski prestolnici.
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Koliko kaj pijejo ti zadnji modeli trojke od 2007 naprej, 318i in 320i? Dizli me ne zanimajo. Našel sem tudi različne podatke o moči, za 318i je podatek 95 in 105kW. So to delani za različne trge?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
95kw imajo modeli do 09/2007, 105kw pa modeli nad 09/2007, poraba je okoli 8l normalne mešane vožnje.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
OK,malo za salo malo zares. Mondeota tak letnik. Lepo pelje, malo pije, motor sluzen (za avtomatika ne vem), avti vsi skoraj na original servisih(je pol zastonj odprava rje), ni panike za krajo pa ce pustis 500€ na sedezu, sosed ne bo fousen
smile-1.gif
, opreme dost.... Sam je pa velik za v mesto al pa popoldne kje parkirat v BTC-ju. ON: Sem dosedaj voril samo 530-ko, bencinarca in lahko recem sam lepe stvari. Kaj je v ozadju, ne vem. Sem samo vozil.