BMW 218d gran tourer, MB B200CDI

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Videa nisem gledal, ker menim da so takšni testi močno subjektivni. Zdrava pamet pa pravi da idi testirati in boš videl v čem se boš dobro počutil in peljal. Meni je moj Grand C-max bil odličen glede lege na cesti in vodljivosti, foter pa recimo jamral nad trdoto. Tak da idi probat in boš videl. Ne glej 1.6 TDCi ker je premalo, zato sem ga jaz prodal, ker je na AC preveč pil, zaradi teže upora in premalo konjev. Jaz sem kupil Granda titanium + Sony (obvezno vzemi) + ksenon in adaptive lights + led dnevne + park assist + zimski paket 3, skratka vse razen usnja in navigacije ki je bila na 2012 modelu neposrečena s premajhnim zaslonom in sem dal zanj nekaj čez 23k.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Aja pa da nebo sedaj alter komentarjev, na AC vozim med 140 - 160 km/h, če pogoji dovoljujejo in je poraba po BC bila met 7,5 in 8l, tak isto porabo sem imel v mestu.
Po tehtnem premisleku in želji po nekoliko boljši ekonomiji in več moči, smo letos menjali za mondea karavan 2.0 tdci 180 PS in ja je poraba sedaj na AC, med 6 - 7 l na 100 km, po mestu pa cca 7,3, sem pa probal full eco penzič način in je po 54km mestne vožnje in start/stop na on porabil po BC 5,3 l na 100 km.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Okvare nisem imel z njim nobene, redni servisi in to je to, na prvem servisu so mi edino preventivno menjali ojnični ležaj na polosovini, ker je malo mastil. prodal sem ga pri cca 60.000 km

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Vsi se peljejo verjetno podobno, saj so vsi fwd ... mene BMW active tourer ni prepričal, pa sem vozil xdrive varianto, tako da bi mogoče vseeno raje pogledal za Fordom, čeprav mi je C-max nekako majhen?! Res je tudi da se na forde ne spoznam.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Pazi maš c-max in grand c-max isto kot active tourer in grand tourer, grand ma drsna vrata in nekoliko višjo zadnjo klop, ter par cm dolžine.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
A tako, hvala za razlago, se nisem nikoli poglabljal ... ima kolega "navadnega" C-maxa in je precej majhen kakorkoli ga obrneš.
wink-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Grand c-max je tudi smotan.Tako visok prtljažnik, da recimo pralnega stroja ne spraviš noter pokonci: Neugodno za tiste, ki jih pogosto transportirajo.
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
V casu lastnistva bos verjetno res najmanj 6x menjal pralni stroj.
smile-1.gif

Sicer pa, ni vse v opremi. V Cmaxa lahko vtaknejo zaradi mene se masazo prostate in hlajenje riti pa bo znotraj se vedno za kozlat. Armatura zgleda tako kot bi hotela potnike pojest. Ampak, 100 ljudi, 100 zelodcev. Kakor za koga.

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
No danes sem sedel v cmaxu in res je tako utesnjen obcutek kot je rekel jello. sredinski del tako bode ven, da me je prav presenetil.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
pri fotru ista dilema. B180 in Golfa je imel na testu, naslednji za test bo BMW2.
Golf 1.6tdi je njegov favorit. Mu je pa deloval precej glasen.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ravno v petek sem imel na testu še BMW 214d za ca 2uri.
od teh treh: MB-B, Golf SV, BMW2 me je precej presenetila visoka kakovost materialov in ergonomija.
Čeprav so sedeži v BMWju precej ozki (mogoče celo najslabši od vseh treh) je počutje super.
tudi motor 1.4 (3 celindre) je po mojem bolj poskočen od 1.6TDI v golfu. (verjetno bi se poznalo, če bi bil avto poln) MB motorja se ne spomim več, je že nekaj časa nazaj..
smile-1.gif

slabost BMWje je najslabša preglednost nazaj, pa prtljažnik sportstourerja je najmanjši.

torej, pod črto: 1. BMW 2. in 3 mesto pa se ne morem odločit.
Pri benzu me moti relativno nizek nivo opreme (ročna klima!) upravljanje brisalcev ni klasično, ampak tako kot pri drugih avtih vžigaš meglenke (z obratom ročke)
Golf je pač golf. TIsta klavirska plastika na sovoznikovi strani konkretno blešči v oči. 1.6TDI je potreben čipanja
wink-1.gif

PS: ne kupujem jaz, ampak fotr. Njemu noben ni všeč
smile-1.gif

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Hvala japke odlicen komentar. Jaz se vedno cakam testno za bmw2 prijavljeno prek spleta. Ne vem kaj tolk cakajo