Blokiranje GSM signala in internetne povezave

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Podatke za dostop do točk izbrišeš iz naprave pa ne bo mogla na net. Za wifi pa spremeniš geslo in se narediš neumnega...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
preko operaterja se poda zahtevek za blokado prenos podatkov pa maš mir, drugače pa prepaid sistem pa maš mir

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.738
6.737
113
pri taščici
Prepadi ne bo dolgo rešitev. Smrklja je stara 14 let, verjemi da zna ona ali sošolci bob sim kartico kupiti in si zakupiti giga podatkov. Tistih nekaj evrov mesečno ji bo pa že nekdo dal, sicer bo pa krasti ali pa izsiljevati v šoli in okoli nje začela (pa drogo dilat).
Osebno sem prav jezen ker je moj poba za rojstni dan dobil cel kup igrač in podobno. Razmišljam da bi po hitrem postopku jih nekje ”pozabil” oziroma izgubil in da jih potem čez ene pol leta čudežno najde. Saj še našteti ne zna več kaj je dobil.... Ampak tašča, pa strici pa še komu sem jaz trn v peti. Saj ne bi rekel da bi zadeve čuval, pazil na njih..... RC avto je prvi dan z naslonjala sedežne poslal v radiator. Tako da niti eno popoldne ni bil cel....
Potem je hotel iti ven na teraso z njim, (najbrž bi rad videl kako pade 2m globoko na beton...)

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
Nekaj je zadeve tehnično omogočiti, drugo pa vzgoja, žal.
Ja, to je socialni problem, ki se ponavadi ne more rešiti s tehničnimi ukrepi.
Tako da bi bilo bolje vprašati na kakem družinskem forumu, ne pa tehničnemu.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Moja tamala je podobna. Cele dneve na telefonu, telefon na pri kosilu, v dnevni, med učenjem, na wcju, groza. Me pa malo tolaži, ker sem bil jaz precej podoben tam med 8 razredom in prvim letnikom gimnazije, telefon in igrice na njem non stop. Sčasoma me je minilo in sedaj mi je telefon samo še pripomoček kot vsaka druga stvar. Mislim, da bi moral tukaj ubrat drugačen pristop. Naj se še kdo drug pogovori z njo, ker tebe očitno ne jebe pet posto oz. te ima za nekoga, ki ji samo 'teži za brezveze'..

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Prepadi ne bo dolgo rešitev. Smrklja je stara 14 let, verjemi da zna ona ali sošolci bob sim kartico kupiti in si zakupiti giga podatkov.
Potemtakem bi lahko zakupila katerikoli paket z neomejenimi količinami in 50€+ mesečno.... menda ti je jasno, da moraš biti za kaj takšnega vsaj polnoleten in se izkazat z osebnim dokumentom. Tudi bobovih famoznih 1GB deluje samo na naročniških paketih, na prepaidu tega ni.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Teško je z otroci ki so navajeni vseh dobrin ki si jih človek lahko zamisli, v mojih časih je bilo drugače seveda ker vsega tega nismo imeli , je pa tvoj problem tipičen za otroke ki jim vzgoja ne pomeni nič in polek pubertete ki je prisotna pri punci je tudi telefon tisto sredstvo za katerega ona misli da ji pripada vendar ni tako, dokler je mladoletna ji telefon lahko odvzameš ali dodeliš ko se ti zahoče način kazni je odvzem nagrada je da ji daš v uporabo dnevno za nekaj ur ali še manj.
Torej se odloči vzgojno čeravno je prisotna trma, nič bolj ne bo trmasta kot je sedaj če ji telefon odvzameš in ji razložiš da ji vseno ne pripada ker da zanemarja druge stvari za nagrado ji obljubi občasno uporabo , tako bi dojela da ni vse v stikih ki jih dnevno izvaja z svojimi znanci in prijatelji temveč da je drugo kaj bolj važno.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Večina se vas res ne pogovarja pa ukvarja z otroci , žalostno brati take zgodbe. Predvsem ste krivi starši, da so otroci pač vodenoglavci

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Za božjo voljo, nezakoniti motilci signala pač niso rešitev.. zdaj bi potuhnjeno motili signal, ker se ne upate udariti po mizi in smrkljo spustiti na zemljo? Ja fak no. Še plačo ji dajta vsak mesec in naj bo ona šef familije.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko boš pri stvari se oglasi. Teoretikov je zadosti, sploh internetnih. Realnost je pa nekaj drugega. V glavnem pa pametijo tisti ki so polni znanja in 'prakse' iz knjig, delavnic in interneta.

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
Najprej pogovor z otrokom, če to ne zaleže potem sledi zamenjava telefona iphone za nekaj butastega seveda brez možnosti wi-fi in pa tudi blokada prenosa podatkov.
Priporočam tudi skupni ogled in pogovor ob/po filmu Disconnect(2012) - _artis.
Mi imamo doma identičen primer in zadeva deluje, saj zdaj po novem sploh nima želje uporabe telefona sploh pred sošolci, ker ji je pač nerodno da ima tako slab telefon.
Je pa res, da je bilo na začetku par dni grdega gledanja ampak se zadeva po parih dneh umiri.
Galaxy S2, pa lepo počiva v predalu in čaka na lepše čase...

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja. Je pa funkcija Find my iPhone zlata vredna...
wink-1.gif

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
wink-1.gif
Ja dokler ne poštudira, da jo nadzoruješ in ti pusti telefon pri sošolki ona pa veselo žurira bohvekod
tongue-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
wink-1.gif

Prvič ja, kaj pa ko zamenja geslo?

Le kako smo mi preživeli, brez da so nam starši sledili kot NSA?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Kar ne veš, ne boli.
Starši so ti sledili kot NSA - seveda kot NSA v tistih časih (OZNA sve dozna press)

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
771
113
Mislim, da je najboljša rešitev fizični odvzem vedno, ko se jim kaj ne da na lep način dopovedat.
S časom jih bo mogoče kaj izučilo.