Blokiranje GSM signala in internetne povezave

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.021
185
63
Tamali bi rad onemogočil stalno visenje na telefonu... bi rekel da že meji na odvisnost.
WI-FI ni problem onemogočiti na routerju, zanima pa me, kako je z blokado mobilnega interneta (in po možnosti tudi gsm signala). Se da to omejitev doseči samo pri operaterju, seveda za določeno številko, da ne bomo potem vsi brez signala ali obstajajo kakšni drugi "motilci" oziroma kakšen drug način?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.021
185
63
Eh, kaj misliš, da tega ne znam? Na routerju ni problem zablokirati določen MAC naslov, vendar potem, ko wifi ne dela, tamala vklopi mobilni internet, in zdaj bi rad onemogočil še tega... brez tega, da štefnam po njenem telefonu...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Eh, kaj misliš, da tega ne znam? Na routerju ni problem zablokirati določen MAC naslov, vendar potem, ko wifi ne dela, tamala vklopi mobilni internet, in zdaj bi rad onemogočil še tega... brez tega, da štefnam po njenem telefonu...

Ne bo slo...
wink-1.gif

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
Citat:
Tamali bi rad onemogočil stalno visenje na telefonu... bi rekel da že meji na odvisnost.
WI-FI ni problem onemogočiti na routerju, zanima pa me, kako je z blokado mobilnega interneta (in po možnosti tudi gsm signala). Se da to omejitev doseči samo pri operaterju, seveda za določeno številko, da ne bomo potem vsi brez signala ali obstajajo kakšni drugi "motilci" oziroma kakšen drug način?
Nabavi ji neumen telefon brez wi-fi in ji pri operaterju blokiraj internet
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.739
6.737
113
pri taščici
Tudi če ti uspe blokirati podatke , dvomim da boš zadovoljen. Ta mala je očitno dovolj prebrisana in te bo drugače vrtela okoli prsta.(bo na drug način prišla do neta)
Koliko je stara?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.021
185
63
8. razred... v najhujšem stanju pubertete.

Se ne loči od tipkanja po svojem iphonu tudi pri kosilu... Ven pa skoraj ne hodi, še celo iz sobe ne...
Saj kakšen drug način dostopa do neta v stanovanju ne more dobiti, svoj računalnik imam zaklenjen... nekaj bom moral narediti, ker tako ne gre več naprej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.739
6.737
113
pri taščici
Tudi če ji blokiraš prenos podatkov na njeni številki, se bojim da bo našla evre da bo kupila drugo sim in si zakupila prenos podatkov. Če ne ona, so pa vrstniki tako pametni da ji bodo to predlagali in ji pri tem pomagali. Najbrž ti plačuješ mobitel, zagotovo se da blokirat prenos podatkov na njeni številki.
Na wi-fi ju jo lahko kontroliraš kaj dela na internetu in ji boš preprečil kakšno neumnost, ko bo imela svojo sim kartico ji tega ne boš mogel, ker niti njene številke ne boš vedel.
Težko ti dam nasvet, ker nimam še tako starih. Se bo treba pa za mizo pogovoriti in ji dati kakšne sankcije. Jo zanima kakšna dejavnost, ki bi ji požrla nekaj časa in jo odtrgala od virtualnega sveta?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.021
185
63
Mobitel ji plačuje tašča, katera je tudi sklenila vezavo pri operaterju... bom moral najbrž kar njej reči, da ukrepa.

Ma visi na FB in kar je še podobnega... Ona je imuna na kakršnekoli sankcije... Problemi tudi v šoli, ampak nič ne pomaga, ne šolski psiholog ne kdo drug.
Dejavnosti? Fotkanje, ampak tako ali tako lahko to počne s telefonom. Moje 3000€ vredne opreme ji ne zaupam, je že preveč stvari uničila.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem mislil da moj drugi jaz tole piše... Tudi sam nisem dovolj pameten. Wuflo ni problem omejiti, postaviti domeno in omejiti čas prijave prav tako ne... Sem mislil da bom s paketom prenosa podatkov kaj naredil, pa operater seveda ni zaintereseran za karkoli razen za zaslužek. Tako da sem si samo strošek naredil (in sedaj ima Itak paket 2000 da vsaj ne prebije količin). Pogovor je bob ob steno, samo eno ljubo zavijane z očmi. Sankcije... Ja bilo je zelo glasno in stresno ko smo ji fizično vzeli iphone za nekaj dni... Samo zaleglo pa ni za dolgo... Tako da mi ostane samo upanje da jo bo kmalu minilo in tolažba da nisem edini...
evil.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.021
185
63
Ja saj, če izklopim wi-fi, pride iz sobe in vpraša, če kaj vem, zakaj ne dela... potem pa prešalta na mobilni internet....

In ravno zato me zanima motilec GSM signala... če tega ni, tudi interneta ne bo... Take zadeve uporabljajo v določenih ustanovah. Problem pa je samo v tem, da potem tudi drugi nimajo signala...

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Mislim, da se take zadeve ne rešuje z rešitvami, kot so nakazane zgoraj, ampak s tem da stvari vzameš v svoje roke in poveš kaj je primerna uporaba, če ne pomaga so sankcije - odvzem telefona, odvzem žepnine, ostalih privilegijev ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
In kaj je narobe s prepaid kartico, otrok pa si porabo plačuje iz žepnine, štipendije... torej iz "lastnega" žepa. Tipične mobilne neumnosti skurijo budžet v nekaj dneh, pol naj se pa praska po glavi.

Res mi ni jasno: superduper paketi z ohoho zakupljenimi količinami, pol se pa sprašujete zakaj mularija nonstop visi na telefonih
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ksz...motilci signala za gsm obstajajo, ampak a.) dvomim, da so v prosti prodaji b.) ne bo motilo samo njenega telefona ampak vse telefone v določenem radiju, ki uporabljajo iste frekvence c.) zadeva ni poceni

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
Pri gsm jammerju ti bo blokiralo signal v celi hiši, ko je isto kot wifi signal, ne gre samo do konca tvoje sobe.

Citat:
Tamali bi rad onemogočil stalno visenje na telefonu..
Predplačniški mobi paket in max 10 eur žepnine na mesec.

In naj je tašča/tast/stari starši ne financirajo, kar dobi od staršev in to je to.

Če je neboš sedaj naučil, da denar ne pada iz neba, ne bo nikoli doumela.
Lahko ji tudi poveš, da vse, kar pride na net, tam tudi ostane.Za 200 let.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Citat:
8. razred... v najhujšem stanju pubertete.

Se ne loči od tipkanja po svojem iphonu tudi pri kosilu... Ven pa skoraj ne hodi, še celo iz sobe ne...
Saj kakšen drug način dostopa do neta v stanovanju ne more dobiti, svoj računalnik imam zaklenjen... nekaj bom moral narediti, ker tako ne gre več naprej.

Nekaj je zadeve tehnično omogočiti, drugo pa vzgoja, žal. Jaz sem postavila pogoj, da za mizo pri kosilu ni telefona, ipada, nič. Zaradi mene so lahko tudi lačni.