Brez skrbi, Web 2.0 se bo moral spremeniti, ker tako ne gre več naprej. Spremembe se že dogajajo, samo poglej kot primer evolucijo Wikipedije v nov medij (če si na tekočem, veš o čem govorim). Neke vrste moderacija vsebin je nujno potrebna. Pred leti je bilo tako, da je bil velik % informacij na Internetu točen, korekten, objektiven, kakor pač vzameš. Ta % je trenutno tako nizek. da je kar hudo. Logična posledica tega, da raja ureja enciklopedije, ipd.
Zanimivo, za kaj vse se blogi uporabljajo - politično hujskanje, optimizacija spletnih strani (link farme), objavljanje najbolj bizarnega XXX materiala (posilstva, zoofilija, pedofilija,...), warez,... To je vse brez kontrole in se je razpaslo čez vse meje dobrega okusa. "Besedna driska" je tukaj še najmanj škodljiva, je pač samo potrata pasovne širine.
Še YouTube je bil primoran uvesti omejitve glede videa (dolžina in velikost), ker se je pojavilo preveč ne-avtorskih (beri: piratskih) posnetkov.
Evolucija Web 2.0 se bo tudi zgodila v smeri, ki uporabnikom ne bo preveč po godu. Da bi zagotovili kvaliteten nivo vsebin, bodo začeli ponudniki storitev uvajati vedno več plačljivih storitev, s katerimi se bodo vsaj delno izognili takim objavam, ki sem jih zgoraj opisal. Poleg tega pa bodo s tem lahko plačali urednike/moderatorje vsebin. Lep primer takega ravnanja so npr. social networking strani - Fubar, HotOrNot, ali pa kar domači 24ur.com, ki na nek način že trži svoje storitve.
Citat:
Moje mnenje pa je, da je tvoj zadnji post [Re: Mbonbon] odličen primer besedne driske.
Se strinjam, se opravičujem in se posipam s pepelom.
Kar pa se tiče mojega sodelovanja na področju Web 2.0, pa ti lahko mirno zagotovim, da Web 2.0 podpiram in se strinjam, da je v določeni meri OK, vendar ne v obliki kaosa brez moderacije.